صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

ترشح نوعی سم از سمندرهای ماده برای جفت‌گیری

تحقیقات علمی نشان داد، سمندرک ماده که پوست بسیار زبری دارد، نوعی سم عصب به نام تترودوتوکسین (TTX) در پوست خود تولید می‌کند که بسیار کشنده و از قوی‌ترین سم‌هایی است که تاکنون در جهان علم شناسایی کرده‌اند.
کد خبر : 882071

به گزارش خبرنگار علم و فناوری آنا، مطالعه جدیدی که در ۲۹ نوامبر ۲۰۲۳ منتشر شد نشان داد که سمندرک‌های ماده از گونه سمندران زهری تولید می‌کنند که برای نر‌های همان گونه جذاب هستند. 

بر اساس این مطالعه که توسط محققان دانشگاه برکلی کالیفرنیا انجام شد، سمندرک ماده که پوست بسیار زبری دارد، نوعی سم عصب به نام تترودوتوکسین (TTX) در پوست خود تولید می‌کند که بسیار کشنده و از قوی‌ترین سم‌هایی است که تاکنون در جهان علم شناسایی کرده‌اند.

محققان احتمال می‌دهند که ترشح تترودوتوکسین در سمندرک‌های ماده نوعی دفاع شیمیایی در برابر شکارچیان باشد، در حالی که در نسبت با نر‌ها مانند یک ماده شیمیایی برای جذب جنس مخالف عمل می‌کند. 

این مطالعه همچنین نشان داد که سطوح ترشح تترودوتوکسین در سمندرک‌های ماده بسته به وضعیت تولید مثل آن‌ها متفاوت است و ماده‌هایی که جفت‌گیری فعال دارند نسبت به آن‌هایی که جفت‌گیری ندارند سطوح بالاتری از این ماده را تولید می‌کنند. 

کشف این سم قوی در سمندرک‌های ماده روشن‌کننده مرز دفاع شیمیایی و جفت‌گیری در قلمرو حیوانات است و نیز اهمیت مطالعه بوم‌شناسی شیمیایی حیوانات برای درک بهتر رفتار و تکامل آن‌ها را برجسته می‌کند.

محققان امیدوارند که یافته‌های آن‌ها الهام بخش تحقیقات بیشتر درباره نقش سموم در جفت‌گیری گونه‌های دیگر باشد.

انتهای پیام/

ارسال نظر