صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۳۵ - ۰۸ آذر ۱۴۰۲
در آنا بخوانید؛

چرا تن‌مان می‌خارد؟

دانشمندان کشف کرده‌اند که یک باکتری پوستی شناخته‌شده با تاثیر مستقیم بر سلول‌های عصبی، حس خارش را در مغز انسان بیدار می‌کند.
کد خبر : 882011

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از پاپیولر ساینس؛ برخی میکروب‌های پوستی در بروز حس خارش که با برخی عوارض آزاردهنده همراه است، دخیل هستند. 

دانشمندان می‌گویند که نوعی باکتری پوستی متداول به نام استافیلوکوکوس اورئوس (Staphylococcus aureus ) با تأثیرگذاری مستقیم بر سلول‌‌های عصبی، به خارش پوست منجر می‌شود.

این نخستین بار است که نقش این میکروب در بروز حس خارش بررسی شده است و یافته‌های جدید به حل این معما کمک می‌کند که چرا در برخی عوارض پوستی رایج مانند اگزما، خارش به گونه‌ای آزاردهنده تداوم می‌‌یابد؟

در گذشته، متخصصان بر این باور بودند که در زمان ابتلا به اگزما، التهاب پوستی است که به حس خارش منجر می‌شود؛ اما پژوهش‌های جدید نشان می‌دهد که باکتری اس.‌ اورئوس با فعال کردن یک زنجیره واکنش ملکولی که به تمایل برای خراشیدن پوست ختم می‌شود، حس خارش را به وجود می‌آورد.

رشد این باکتری روی پوست به آزاد شدن چندین آنزیم منجر می‌شود که یکی از آنها به نام پروتئاز V8 بیش از همه در بیدار شدن حس خارش دخیل است. در واقع، این باکتری موجب فعال شدن پروتئین PAR1 می‌شود که روی فیبرهای عصبی‌ای مستقر است که پیام‌ها را از پوست به مغز منتقل می‌کنند و همین سازوکار است که به بروز حس خارش منجر می‌شود.

اما علاوه بر فیبرهای عصبی، پروتئین PAR1 در برخی سلول‌های خون هم وجود دارد و در ایجاد لخته دخیل است. با این حساب، داروهای ضد انعقاد موجود در بازار می‌توانند به توقف فعالیت این پروتئین در نورون‌های پوست منجر شوند و نقطه آغاز پژوهش در باب داروهای جدیدِ ضدخارش باشند.

یافته‌های اخیر می‌تواند راهگشای کشف داروهای خوراکی یا پمادهای پوستی برای درمان خارش‌ مزمنی باشد که به دنبال بیماری‌هایی مثل اگزما گریبانگیر انسان می‌شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر