طباطبایی: هنوز آرمانهای امام(ره) درباره مشارکت اجتماعی زنان به طور کامل محقق نشده است / دیفایتر: امیدواریم رابطهای میاننهادی بین ایران و بلژیک برقرار شود
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دکتر فاطمه طباطبایی، رئیس شورای زنان فرهیخته دانشگاه آزاد اسلامی در نشست اعضای شورای راهبردی زنان فرهیخته دانشگاه آزاد اسلامی با دو تن از استادان بلژیکی گفت: «دانشگاه آزاد اسلامی بزرگترین دانشگاه حضوری در دنیاست، یک میلیون و 700هزار نفر دانشجو، 5میلیون فارغالتحصیل و بیش از 400 واحد دانشگاهی در داخل و خارج از کشور دارد اما تنها 25درصد از فارغالتحصیلان خانمهایی بودند که توانسته بودند در مجامع علمی مستقر شوند.»
او افزود: «با توجه به تعداد فارغالتحصیلان خانم، رقمی که توانستند جزو هیات علمی شوند، مناسب نبود. در نتیجه شورای زنان فرهیخته دو سال پیش به پیشنهاد دکتر حمید میرزاده تأسیس شد. این شورا برای آسیبشناسی مشکلاتی از این دست که چرا تعداد کمی از خانمها جذب هیات علمی میشوند یا کمتر در پستهای مدیریتی کلان فعالیت دارند، شکل گرفت.»
او توسعه مشارکت علمی و مدیریتی زنان را از اهداف این شورا دانست و گفت: «هم اکنون این شورا، 30 شورای متناظر در سطح ایران دارد که مسائل و مشکلات مربوط به زنان را آسیبشناسی میکند و اگر موانعی در راستای فعالیتهای اجتماعی داشته باشند را برطرف میکند. مسائل و مشکلات و آمارها به شورای مرکزی و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ارائه میشود.»
طباطبایی گفت: «در رژیم گذشته علیرغم اینکه شعار فریبنده دفاع از زنان داده میشد، عملاً این طور نبود و به حقوق زنان رسیدگی نمیشد. با تأکید امام خمینی(ره) بعد از انقلاب سعی شد وضع تحصیلی و حقوقی زنان بهبود پیدا کند. هر دوره مجلس توانست گامهایی را بردارد و اتفاقات خوبی نسبت به گذشته افتاده است اما هنوز به آن نقطه ایدهالی که مد نظر امام(ره) بود نرسیدیم و آرزو داریم که به کمک زنان به این اهداف دست پیدا کنیم.»
در ادامه این جلسه پروفسور کوئن دیفایتر، استاد حقوق بینالملل دانشگاه آنتورپ بلژیک ضمن تشکر از دعوت و پذیرایی شورای زنان فرهیخته گفت: «من از فلاندر که بخشی از بلژیک است به ایران آمدم، در آن منطقه پنج دانشگاه و همچنین یک انجمن بانوان علمی وحود دارد. برای سالیان متوالی یک کمپین برای فعالیتهای اجتماعی زنان فعالیت میکرد که عکس پوستر آن کمپین منحصر به فرد بود.»
او افزود: «یک طرف پوستر، معاونهایی نشان داده میشد که همه آنها مرد بودند و طرف دیگر پوسته نیز معاونها و روسایی به تصویر کشیده شده بودند که هنوز به آن سمت نرسیده بودند، صورتشان تصویری نداشت و فقط شمایل چند زن را میدیدید و علامت سوالی کنار این شمایلها نقش بسته بود که میپرسید چه زمانی زنان به این جایگاه میرسند.»
دیفایتر گفت: «ماه گذشته انتخاباتی برای تعیین رئیس دانشگاه فلمیش در بروکسل برگزار شد دو نفر به عنوان نامزد نهایی معرفی شدند که هر دوی آنها خانم بودند. کسی که به عنوان برنده این انتخابات معرفی شد دومین زنی است که توانسته در دانشگاه فلمیش به این سمت دست پیدا کند.»
او افزود: «مطمئنم که مبارزه بانوان هنوز تمام نشده است و ادامه خواهد داشت چون اگر نگاهی به تعداد استادان دانشگاه فلمیش که این زنان استاد آن دانشگاه بودند بیندازیم هنوز اختلاف قابل توجهی بین تعداد استادان زن و مرد وجود دارد.»
این استاد حقوق بینالملل گفت: «من همچنین عضو یکی از کمیسیونهای تحقیقاتی در بلژیک هستم که عمده مسئولیتشان پژوهش در مورد نقشهای اجتماعی زنان است در سالهای اخیر بسیار موفق عمل کردیم و حتی توانستیم با دانشگاههای سراسر جهان مانند چین، هند، آفریقا و ... همکاریهای مشترکی داشته باشیم.»
او افزود: «دانشگاهیان و فرهیختگان میتوانند روابط بین کشورها را بهبود بخشند و موفقیتهایی از این دست محصول تماس رودروری افراد است. امیدوارم بتوانیم در ایران نیز این تماس رودررو را داشته باشیم و بر مبنای آن یک رابطه میانموسسهای و میاننهادی را برقرار کنیم. امیدوارم در آیندهای نه چندان دور میزبان تعدادی از شما استادان در بلژیک باشیم.»
دومنیک ککنز استاد دانشگاه آنتورپ بلژیک نیز در این جلسه گفت: «جا دارد پیش از هر چیزی بگویم که تحت تأثیر خوشآمدگویی،خوشقلبی و نیت خیر شما قرار گرفتم. همیشه دوست داشتم از نزدیک این محیط را بشناسم، خیلی چیزها در ایران، بهویژه برنامه امشب مخصوصا سخنرانی خانم طباطبایی برای من آموزنده بود.»
ککنز به سخنان رئیس شورای زنان فرهیخته دانشگاه آزاد اسلامی اشاره کرد و گفت: «داشتن یک شغل خوب برای خانمها در بلژیک نیز آسان نیست اما چیزی که در بلژیک دیدم و برای من آموزنده بود این است که وقتی بانوان به مرتبه و درجات بالا میرسند باید یادشان نرود که چه راه سختی را پشت سر گذاشتند چه بودند و الان چه شدند.»
انتهای پیام/