صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۲۶ - ۰۷ آذر ۱۴۰۲
در اختتامیه جشنواره ادبیات داستانی بسیج؛

حسینی: ملت‌ها به حقیقت کلام امام و رهبری درباره چهره رژیم صهیونیستی پی بردند

معاون پارلمانی رئیس جمهور گفت: امروز ملت‌ها به حقیقت کلام امام راحل و رهبری عزیز درخصوص چهره واقعی رژیم صهیونیستی و نظام سلطه پی برده و این حقیقت را به خوبی درک کرده‌اند و اتفاقات اخیر نشان می‌دهد که اگر مجاهدت باشد، می‌توان دنیا را دگرگون کرد چرا که فطرت پاک انسانی حقیقت را می‌پذیرد و به آن گرایش پیدا می‌کند.
کد خبر : 881857

به گزارش گروه سیاست و جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا، سید محمد حسینی، معاون پارلمانی رئیس‌جمهور، در جریان سفر به استان یزد در اختتامیه یازدهمین جشنواره داستان کوتاه ادب و در جمع مسئولین، هنرمندان، اهالی قلم و هنرجویان در شهرستان اردکان، اهتمام بسیج هنرمندان کشور برگزاری ۱۱ دوره جشنواره داستان کوتاه را اقدامی ارزشمند و مفید توصیف کرد و گفت: این‌گونه جشنواره‌ها فرصت مغتنمی است تا ضمن شناسایی استعداد‌های درخشان، مفاهیم بلندی دینی و فرهنگی را با ادبیات متنوع به مخاطب منتقل کند لذا توجه به موضوع داستان کوتاه می‌تواند در هویت‌بخشی، امیدآفرینی، مقابله با سیاه نمایی و تعالی جامعه تأثیرگذار باشد.

معاون امور مجلس رئیس‌جمهور همچنین با گرامی دشت یاد شهید شاخص هنرمند حجت‌الله یخچالی و ۲ هزار شهید هنرمند به تأثیر خون شهید در بیداری وجدان‌های بشری اشاره کرد و افزود: امروز به برکت خون هزاران شهید مظلوم غزه، مردم سراسر جهان و حتی کشور‌هایی که برای حمایت از مردم فلسطین مجازات تعیین کرده‌اند در نیویورک، لندن و پاریس به خیابان‌ها آمده و جنایت صهیونیست‌ها را محکوم می‌کنند.

حسینی بیان کرد: امروز ملت‌ها به حقیقت کلام امام راحل و رهبری عزیز در خصوص چهره واقعی رژیم صهیونیستی و نظام سلطه پی برده و این حقیقت را به‌خوبی درک کرده‌اند و اتفاقات اخیر نشان می‌دهد که اگر مجاهدت باشد، می‌توان دنیا را دگرگون کرد چرا که فطرت پاک انسانی حقیقت را می‌پذیرد و به آن گرایش پیدا می‌کند.

معاون رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: در عصر سرعت تحولات و انبوه حوادث به تدریج ایجاز و اختصار جایگزین تفصیل و اطناب می‌شود، نانو بارزترین مصداق این پدیده است، در گفتار و نوشتار نیز کلمات قصار و پر معنا به مثابه «خیر الکلام ما قل و دل» روز به روز طرفداران بیشتری را مجذوب خود می‌کند.

حسینی افزود: سرعت در همه اجزاء جامعه رخنه کرده است، عدم هماهنگی با زمان، عقب‌افتادگی به بار خواهد آورد؛ «و فی التأخیر آفات» البته سرعت با دقت مانعة الجمع نیست، سرعت و صراحت مشخصات محصول ناب و همه کس پسند است.

وی عنوان کرد: این واقعیت، رمز و راز موفقیت در هر امری است لیکن مبحث این جشنواره که داستان کوتاه هست یادآور این سخن نغز نظامی گنجوی در نصایح حکیمانه خود در خمسه هست که به زیبایی گفت: «کم‌گوی و گزیده گوی، چون دُرّ/ تا زاندک تو جهان شود پر» عصر حاضر عصر مجمل گویی، زبده‌گویی و اجتناب از مفصل گویی و اطناب است و زیاده‌گویی چه‌بسا با خطا گویی درآمیزد که آن امام همام فرمود: من کثر کلامه کثر خطؤه«

معاون رئیس‌جمهور ادامه داد: روزگاری داستان‌نویسی را به میزان صفحات سیاه شده قیمت‌گذاری می‌کردند، نمونه آن رمان‌های اُنوره دو بالزاک است که به واسطه‌ی کسب درآمد افزون به داستان‌های توصیفی و تاریخی پناه برد، هر صفحه چند فرانک فرانسه، پیشوای مکتب رئالیسم اجتماعی در ادبیات... کمدی انسانی نامی است که برای بالغ بر ۹۰ رمان و داستان خود برگزید.

حسینی تصریح کرد: برخی داستان‌ها که با حذف بیش از نیمی از آن خللی بر موجودیت کتاب وارد نمی‌شود. نازک بینی‌های غیر ضرور، توضیح واضحات، توصیفات و اضافات، حاصل کار نویسنده‌ی نامدار و بزرگی بود که دو قرن کم رقیب و یا بی‌رقیب بود، اما اینک بعید به نظر می‌رسد که چنین آثاری همچون گذشته مورد اقبال همگان باشد و نگاه‌ها را به خود معطوف دارد. امروز دنیا با موجودی به نام مینی مال مواجه است، مینی مال یا کمینه‌گرایی به همه هنر‌ها راه یافته است؛ در موسیقی، ادبیات، تجسمی و...

وی تأکید کرد: در موسیقی کمتر خبری از پیش‌درآمد‌های طولانی است؛ در تجسمی حاشیه و هاشور‌های زمینه پرکن کنار گذاشته شده است و در ادبیات به شاخص‌ترین شکل آن یعنی سادگی بیان و دوری از پیچیدگی معمول فلسفی و شبه‌فلسفی و عرفان نمایی، جلوه‌گر گشته است. داستان کوتاه درواقع همان «ما قلّ و دلّ» است. اینکه پیامبر اکرم (ص) فرمود: «,إنّ مِن البیان لسحرا» برخی بیان‌ها سحرانگیز و افسونگرند؛ جلوه بارز این بیان می‌تواند یک داستان کوتاه تأثیرگذار باشد.

معاون رئیس‌جمهور گفت: شما عزیزان به‌عنوان نویسندگان متعهد و مسلمان، بخشی از رسالت، مسئولیت و مقبولیت جامعتان در گرو سمت و سو دادن به جامعه است. اینکه مولی الموحدین فرمود: «کل قول لیس لله فیه ذکر فلغو» هر سخنی که درآن یاد خدا نباشد لغو است؛ «و کل صمت لیس فیه فکر فسهو» هر سکوتی که با اندیشیدن همراه نباشد سهو است؛ «و کل نظر لیس فیه اعتبار فلهو» هر نگاهی که در آن پندآموزی نباشد لهو است؛ لغو است و سهو است و لهو! پس برای اجتناب از کلام ناصواب، ادبیات به‌خصوص این نحوه و نحله یعنی داستان کوتاه می‌بایست از حشویات زائد تهی گردد و بدانیم که غرض نقشی است کز ما باز ماند؛ گاهی به یک کلام جهانی زیر و رو شود... آنچه ترا بر مرکب معرفت سوار می‌کند کثرت صفحات نوشته‌ی تو نیست که غیرت کلمات تست! کجا کمیت سر هماوردی با کیفیت را دارد؟!

وی افزود: شیخ اجل سعدی علیه‌الرحمه در گلستان چه با ظرافت حکایت کرده است: تردیدی نیست که به سیاقی دست یازیده‌اید و سبکی برگزیده‌اید که دنیای ادبیات را متأثر خواهد کرد و تحفه‌ای با خود خواهد آورد که میزان کتاب‌خوانی را در نسل نوجوان و جوان بالا خواهد برد.

معاون رئیس‌جمهور بیان کرد: این جشنواره اگر با همت امثال شما خوبان و با قوت و غنای بیشتر استمرار یابد به گمانم به پشتوانه‌ی نام مقدس بسیج و تبیین و تبلیغ شایسته، این سبک و سیاق را بر پیشانی ادبیات الصاق خواهد نمود و به ذریعه تخلق شما بسیجیان، حُسن اخلاق را به ذهن مخاطب الحاق خواهد کردو دریچه‌های رحمت حضرت رزّاق را بر اذهان اهل اِشراق خواهد گشود و نسل امروزینِ اهل شور و اشتیاق را به خواندن افکار خلاق شما مشتاق خواهد کرد.

حسینی ادامه داد: این جشنواره در بخش کودک و نوجوان، بزرگسال و بخش ویژه شهدای هنرمند برگزار گردید و ۲ هزار ۵۸۸ اثر از سراسر کشور در موضوعات جهاد تبیین، امید و ایمان به آینده، زندگی عفیفانه و شهدای هنرمند استانی به دبیرخانه جشنواره ارسال شده که از برگزیدگان آن با حضور معاون پارلمانی رئیس‌جمهور تقدیر شد.

معاون رئیس‌جمهور در جریان سفر به استان یزد در دیدار آیت‌الله ناصری نماینده، ولی‌فقیه در استان و امام‌جمعه یزد که استاندار و مدیران ارشد استان نیز حضور داشتند، با ابلاغ سلام آیت‌الله رئیسی، گزارشی از برنامه‌ها و اقدامات دولت در عرصه‌های مختلف ارائه داد و گفت: رئیس‌جمهور و اعضای هیئت دولت با جدیت روند رفع مشکلات و پیشرفت و آبادانی در سراسر کشور را پیگیری می‌کنند و در همین مدت، طرح‌ها و پروژه‌های متعددی که بعضاً حتی با وقفه ۳۰ ساله مواجه بودند تکمیل و در خدمت مردم قرار گرفته است.

حسینی، حضور مردم در صحنه حمایت و استقبال از رئیس‌جمهور را موجب دلگرمی و یاس و ناامیدی دشمنان و بدخواهان ملت ایران دانست و عنوان کرد: پارسال در چنین ایامی رژیم صهیونیستی به دنبال طرح و اجرای بلوا و آشوب در کشور بود که با هوشیاری مثال‌زدنی ملت ایران بازهم ناکام ماندند و امروز به فضل الهی شرایط به‌گونه‌ای پیش رفته است که ماهیت خبیث رژیم کودک کش و حامیان غربی آن برای جهانیان آشکار شده است و در شرایط شکننده‌ای به سر می‌برند.

آیت‌الله ناصری نماینده، ولی‌فقیه در استان یزد نیز در این دیدار ضمن خیرمقدم سابقه و دغدمندی حسینی در حوزه فرهنگ و فواید حضور ایشان در دولت را مورد اشاره قرارداد و خاطرنشان کرد: انصافاً عنایت و توجه این دولت به حوزه فرهنگ دینی و اسلامی با دوره گذشته قابل مقایسه نیست، اما ضرورت دارد اهتمام و توجه بیشتری به ترویج فرهنگ اسلامی در جامعه و تربیت دینی از دوران کودکی و مدرسه مبذول شود و در برنامه‌ریزی‌های آموزشی و پرورشی باید سه اصل تدین، تفکر و تعقل مدنظر قرار بگیرد.

معاون رئیس‌جمهور در ابتدای ورود به یزد با حضور در مزار شهدا در میدان امیر چخماق به مقام شامخ شهیدان ادای احترام کرد.

انتهای پیام/

ارسال نظر