صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۷:۳۳ - ۰۸ آذر ۱۴۰۲
آنا گزارش می‌دهد؛

ایده‌پردازی دانشمندان کوچک روی میز «رینوفست»/ ۷ هزار دانش‌آموز مشتاق ورود به قافله «فنّاوران» + فیلم

فستیوال دانش‌آموزی رینوفست (Rinofest) در حالی از ۱۴ آذر فعالیت خود را آغاز می‌کند که دانش‌آموزان و دانشمندان کوچک فنّاور ایده‌های خود را روی میز خواهند گذاشت تا منتظر ورود به قافله «فنّاوران» باشند.
کد خبر : 881565

گروه استان‌های خبرگزاری آنا ـ حسین بوذری؛ تقریباً همه به این باور رسیده‌اند که تحول در جامعه از آموزش و پرورش و درون مدرسه می‌گذرد؛ نه از ادارات، در این راستا علم و تجربه تأثیر بسیاری در آینده کشور و دانش‌آموزان دارد.

از یک سو آموزش و پرورش یک نهاد علمی است که دانش‌آموزان را وارد محیط علمی و دانش می‌کند تا به رشد دانش علمی آنان کمک کند و در این راستا در دولت قبل برخی از اعضای کابینه تلاش زیادی کردند تا سند ۲۰۳۰ که با محور سازمان ملل متحد بود را اجرایی کنند، اما مقام معظم رهبری مخالفت جدی خودشان را با این موضوع اعلام کردند؛ چراکه این سند کاملاً مغایر با مبانی قرآنی و اسلامی بود.

بنابراین اجرای سند تحول آموزش و پرورش به جای سند ۲۰۳۰ می‌تواند بسیاری از مشکلات حوزه آموزشی در مدارس را رفع کرده و برابری آموزشی را به ارمغان بیاورد.

از سوی دیگر وزارت آموزش و پرورش در تلاش است علاوه بر برابری آموزشی، آینده دانش‌آموزان را تضمین کرده و بر تجربیات آنان بیفزاید و استعدادهای این قشر را شکوفاتر کند.

در راستای شکوفایی استعدادها استان آذربایجان‌شرقی سرآمد بوده و سال‌هاست به برگزاری نمایشگاه و جشنواره نوآوری و فناوری ربع رشیدی موسوم به (RINOTEX) اقدام می‌کند و نخستین دوره این نمایشگاه به سال ۱۳۸۴ بازمی‌گردد که با عنوان نمایشگاه فناورهای پیشرفته ایران Hi-tech و با حضور ۱۵۹ طرح فناورانه برگزار شد.

یازدهمین دوره نمایشگاه (RINOTEX) اوایل امسال در ۱۲ زون تخصصی - کاربردی در بخش‌های ایده‌های فناورانه، توسعه و تجاری‌سازی، فروش محصولات فناورانه و دانش‌بنیان، نیازمندی‌های فناورانه و خدمات تجاری‌سازی و مشاوره برگزار و با استقبال بسیاری مواجه شد.

حال دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلخچی به عنوان مجری درصدد است نخستین فستیوال نوآوری و فناوری دانش‌آموزی موسوم به رینوفست (Rinofest) را از تاریخ ۱۴ تا ۱۷ آذر جاری در نمایشگاه بین‌المللی تبریز برپا کند، رویدادی که قطعاً می‌تواند انقلابی را در سطح و حوزه دانش‌آموزی برای شناسایی نخبگان حوزه فناوری و نوآوری رقم بزند.

قطعاً برگزاری فستیوال دانش‌آموزی (Rinofest) فرصتی برای آن دسته از دانش‌آموزان است که منتظر بروز استعدادهای خود هستند تا این استعدادها رونمایی و در ادامه شکوفا شوند و چه فرصتی بهتر از فستیوال (Rinofest) که دانش‌آموزان مخترع و نوآور در حوزه فناوری به بهترین شکل ممکن استعدادهای خود را نشان دهند.

فستیوال دانش‌آموزی (Rinofest) فرصتی متنوع برای یادگیری، تقویت اعتماد به نفس، رشد اجتماعی و حفظ روحیه نشاط است که با رویکرد خلّاقیت‌محوری به شناخت استعدادهای دانش‌آموزان کمک بسیاری خواهد کرد.

استان آذربایجان‌شرقی که پیشتاز برگزاری فستیوال‌های متعدد در حوزه فناوری و نوآوری است، دارای ۳۹ پژوهش‌سرای دانش‌آموزی است و این قابلیت فرصت مهمی برای جذب دانش‌‌آموزان مستعد در قالب فستیوال فناوری و نوآوری است تا این دانش‌آموزان که آینده‌سازان کشور هستند در آینده در مراکز آموزش عالی و دانشگاه‌ها نیز استعداد و قابلیت خود را نشان دهند.

مقرر شده فستیوال دانش‌آموزی (Rinofest) در سه بخش «هوافضا»، «هوش مصنوعی و رباتیک»، بخش «نمایشگاه دستاوردها» و «جلسات منتورینگ» برای تجربه‌سازی دانش‌آموزان و سمینارهای آموزشی با حضور استادان دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شود که براساس پیش‌بینی‌ها ممکن است تعداد ثبت‌‌کنندگان به بیش از ۷ هزار نفر هم برسد که تاکنون بیش از ۸۰۰ دانش‌آموز برای شرکت در فستیوال (Rinofest) اعلام آمادگی کرده‌اند.

بدون تردید توجه به فناوری‌های نو و بخش‌های دانش‌بنیان راه برون‌رفت از مشکلات کنونی است و چه بهتر که این توجه از دوران دانش‌آموزی به اجرا دربیاید و حس و حال تفکر دانش‌بنیان در دانش‌آموزان نهادینه شود.

اهداف اصلی فستیوال دانش‌آموزی (Rinofest) چیست؟

تردیدی وجود ندارد که جهان امروز به شکل انفجاری به سمت فناوری‌های نو و هوش مصنوعی در حرکت است و هر کشوری که نتواند خود را با فناوری‌های روز و جدید کشورهای توسعه‌یافته و در حال توسعه وفق دهد قافیه را باخته است و به‌لحاظ اقتصادی هم دچار زیان‌های متعددی خواهد شد.

اکنون بسیاری از کشورها به سمت فناوری‌های نو در حرکتند؛ چراکه فناوری پایه اساسی توسعه یک کشور در زمینه اقتصادی به شمار می‌رود و پیشرفت‌های چشمگیر کشورهای توسعه یافته و صنعتی ناشی از توسعه فناوری در این کشورهاست.

در این راستا کشورهای آسیایی نیز تلاش دارند از قافله کشورهای توسعه‌یافته و صنعتی جا نمانند و برای جبران‌ عقب‌ماندگی اقتصادی چاره‌ای جز پیوستن به قافله کشورهای توسعه‌یافته با فرصت «فناوری» ندارند تا برای یک بار هم که شده ره چندساله را یکشبه بپیمایند، هرچند نتوانند هم‌راستا و هم‌ردیف با کشورهای توسعه‌یافته باشند.

اکنون توسعه پایدار روستایی به کارآفرینی و اشتغال بازمی‌گردد و حوزه «فناوری و نوآوری» این فرصت را در اختیار کشورها قرار می‌دهد تا به جای رویکردهای سنتی و عقب‌مانده با «فناوری‌های نوین» دست به ابتکار زده و روستاها و شهرها را بسازند.

حال این سؤال مطرح می‌شود که چگونه کشورهای توسعه‌یافته موفق شدند به ابزارهای فناوری در راستای توسعه آن دست یابند و در حقیقت راه میانبر برای دستیابی به این هدف چه بوده است؟ کشورهای توسعه‌یافته و صنعتی پیش از آنکه به توسعه برسند، فعالیت‌های اصلی خود را از مدارس آغاز کردند و با کار روی دانش‌آموزان علاقه‌مند به حوزه «فناوری و نوآوری» و شکوفا کردن استعدادهای آنان برای آینده کشورشان برنامه‌ریزی‌های دقیق انجام دادند.

دانش‌آموزانی که شاید کمتر کسی فکر کند قادر نخواهند بود دردی از جامعه دوا کنند، می‌توانند سال‌ها بعد سر بزنگاه به فریاد کشور برسند، به‌خصوص دانش‌آموزانی که در زمینه «فناوری» استعداد عجیبی دارند؛ اما استعدادشان شکوفا و رونمایی نشده است.

حال دانشگاه آزاد اسلامی این فرصت را در اختیار دانش‌آموزان در قالب فستیوال (Rinofest) قرار داده تا این استعدادها شناسایی و روی آنان کار شود تا در زمینه‌های فناوری هم آینده خود را تضمین کنند و هم کشور را در حوزه فناوری در سطح جهانی و بین‌المللی به رتبه‌های برتر برسانند.

فستیوال (Rinofest) همانند سایر رویدادها و نمایشگاه اهدافی را برای خود تعیین کرده تا دانش‌آموزان برای دستیابی به آن اهداف مسیر پیشرفت را بپیمایند؛ نخستین هدف از برگزاری این فستیوال آن است که دانش‌‌آموزان به آگاهی‌های عمومی در زمینه فناوری‌های نو و پیشرفته دست پیدا کنند.

دانش‌آموزانی که شاید کمتر کسی فکر کند قادر نخواهند بود دردی از جامعه دوا کنند، می‌توانند سال‌ها بعد سر بزنگاه به فریاد کشور برسند، به‌خصوص دانش‌آموزانی که در زمینه «فناوری» استعداد عجیبی دارند

اکنون برنامه‌های کاربردی جایگاه ویژه‌ای میان دانش‌آموزان دارند و با استفاده از فناوری‌های روز می‌توان این برنامه‌ها را پیشرفته‌تر کرده و قابلیت آن را بالاتر برد، موضوع دیگر توجه به خلّاقیت‌های دانش‌آموزان در حوزه‌های فناوری است که هدف دیگر برگزاری فستیوال (Rinofest) محسوب می‌شود.

چه بخواهیم و چه نخواهیم دانش‌آموزان کشور به سمت «علوم رباتیک و هوش مصنوعی» در حرکت است و آموزش و پرورش چاره‌ای ندارد جز اینکه با نگرش در محتوای درسی دانش‌آموزان و احیاناً تجدیدنظر در آن گزینه «علوم رباتیک و هوش مصنوعی» را در محتوای درسی مدارس بگنجاند؛ البته با رویکرد آماده‌سازی ذهنی دانش‌آموزان در مقاطع مختلف تحصیلی.

قطعاً دانش‌آموزانی هستند که به فناوری‌های هوا و فضا علاقه و تمایل دارند در آینده در این حوزه به فعالیت‌های پژوهشی بپردازند و آینده این حوزه را در کشور پررنگ‌تر کنند؛ بنابراین فستیوال دانش‌آموزی (Rinofest) درصدد است این فرصت را در اختیار دانش‌آموزان علاقه‌مند قرار دهد تا در این زمینه از خلّاقیت‌ها و استعدادهای آنان رونمایی شود.

موضوع بسیار مهم‌تر و حیاتی‌تر اینکه فستیوال دانش‌آموزی (Rinofest) فرصتی برای توسعه فرهنگ فرهنگ پژوهش میان دانش‌آموزان است که با تلفیق علوم تئوری و مهارت‌های عملی و کاربردی ممکن می‌شود که به آن خلّاقیت و نوآوری را هم باید اضافه کرد.

قطعاً در حوزه فناوری نیازمند تیم‌سازی میان دانش‌آموزان هستیم تا موضوعات مرتبط با فناوری و نوآوری را با حضور منتورها پیش ببرند و در فستیوال (Rinofest) این امکان کاملاً برای دانش‌آموزان مهیا شده تا به اهدافی که دارند جامه عمل بپوشانند، همچنین نباید از کنار شبکه‌سازی و تبادل اطلاعات توسط دانش‌آموزان به سادگی عبور کرد، موضوعی که کشور به آن نیاز دارد تا این شبکه‌ها امکان رشد و پیشرفت در کشور با محور دانش‌آموزی داشته باشند و در زمینه فناوری خودی نشان دهند.

خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا در این زمینه گفت‌و‌گویی را با حامد تقی‌پور رئیس ستاد اجرایی فستیوال دانش‌آموزی (Rinofest) و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلخچی ترتیب داده است.

تقی‌پور با بیان اینکه نخستین فستیوال دانش‌آموزی (Rinofest) در سطح پیشرفته و با حضور بیش از ۷ هزار دانش‌آموز فناور و نوآور از ۱۴ تا ۱۷ آذر برگزار می‌شود، اظهار کرد: از سال ۱۳۸۴ نمایشگاه فناوری و نوآوری ربع رشیدی با نام «رینوتکس» همه‌ساله در حال برگزاری است و این نمایشگاه همه‌ساله تقریباً ۱۲ زون داشته که یکی از آن‌ها «زون دانش‌آموزی» بوده و در دوره‌های گذشته این نمایشگاه در یک فضای یک‌هزار و ۵۰۰ متری برگزار شده که متولی آن آموزش و پرورش استان آذربایجان‌شرقی بوده است.

علاقه‌مندی دانش‌‌آموزان روستایی و مناطق دورافتاده به حوزه فناوری

وی اضافه کرد: دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلخچی از سال ۱۳۹۵ متولی زون برق و الکترونیک نمایشگاه «رینوتکس» بوده و سال گذشته با پایان نمایشگاه براساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته علاوه بر تجلیل از شرکت‌کنندگان در نمایشگاه «رینوتکس» معاون پژوهش و فناوری استاندار آذربایجان‌شرقی عنوان کرد که فستیوال (Rinofest) در سطح دانش‌آموزی را برگزار کند و دانشگاه آزاد اسلامی ایلخچی که رتبه نخست تعداد «طرح» و «موضوع» را به خود اختصاص داده بود، با پیشنهاد فرماندار استاندار آذربایجان‌شرقی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلخچی متولی برگزاری این فستیوال شد.

رئیس ستاد اجرایی فستیوال دانش‌آموزی (Rinofest) تصریح کرد: استارت برگزاری نخستین فستیوال دانش‌آموزی (Rinofest) از ۶ خرداد امسال‌ زده شد و دبیرخانه این فستیوال از ۱۵ تیر در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلخچی آغاز به کار کد و در این راستا شورای سیاستگذاری تشکیل شد.

تقی‌پور توضیح داد: معاون پژوهش و فناوری استاندار آذربایجان‌شرقی به‌عنوان رئیس فستیوال دانش‌آموزی (Rinofest) منصوب شد و رئیس سازمان فناوری ربع رشیدی به‌عنوان نایب‌رئیس این فستیوال فعالیت خود را آغاز کرد و مدیرکل این فستیوال هم رئیس شورای سایستگذاری آموزش و پرورش استان آذربایجا‌ن‌شرقی شد و بنده هم رئیس ستاد اجرایی فستیوال دانش‌آموزی (Rinofest) هستم.

وی افزود: بنابراین مدیریت اجرایی فستیوال دانش‌آموزی (Rinofest) برعهده دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلخچی است و اکنون بیش از ۷ هزار دانش‌آموز در این فستیوال ثبت نام کرده‌ که عدد بسیار بزرگی است و با پایش صورت گرفته هزار و 200 تیم با هزار و 400 نفر شرکت‌کننده پذیرفته شده‌اند. سازمان آموزش و پرورش استان آذربایجان‌شرقی، سازمان فناوری ربع رشیدی، استانداری آذربایجان‌شرقی، پارک علم و فناوری و آموزش فنی و حرفه‌ای، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلخچی و فرمانداری اسکو اعضای شورای سیاستگذاری فستیوال دانش‌آموزی (Rinofest) هستند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلخچی تبیین کرد: فستیوال دانش‌آموزی (Rinofest) در چهار بخش مسابقات، نمایشگاه دستاورد‌های فناورانه، سمینار‌ها و منتورینگ برگزار می‌شود و در ۱۰ دوره قبل مجموع حضور دانش‌آموزان در نمایشگاه «اینوتکس» یک‌هزار و ۵۰۰ نفر بود؛ اما اکنون برای حضور در فستیوال دانش‌آموزی (Rinofest) بیش از ۷ هزار دانش‌آموز ثبت‌ نام کرده‌اند و در این راستا پایش‌های متعددی انجام شد تا نفرات و تیم‌های نهایی انتخاب شدند.

تقی‌پور تشریح کرد: به سمت برنامه‌ریزی، سین‌بندی، مسابقات و اعلام نفرات حرکت می‌کنیم و مقرر شده نشست خبری فستیوال دانش‌آموزی (Rinofest) با حضور آرش رنجبران رئیس دانشگاه آزاد استان و این جانب در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلخچی برگزار شود.

وی تبیین کرد: دانش‌آموزانی از استان‌های تهران، اصفهان، خوزستان، کردستان، اردبیل، ارومیه، آذربایجان‌شرقی و ... برای حضور در این فستیوال اعلام آمادگی کرده‌اند.

رئیس ستاد اجرایی فستیوال دانش‌آموزی (Rinofest) ادامه داد: حتی برای حضور در این فستیوال دانش‌آموزان ساکن در روستاها، مناطق دورافتاده و کم‌برخوردار هم ثبت‌نام کرده‌اند و پراکندگی جمعیتی بسیار خوبی داریم و استقبال بسیار مناسبی از این مسابقات شده و حتی از شهرستان پاکدشت تهران هم متقاضی داریم.

تقی‌پور تأکید کرد: برای نخستین دوره فستیوال دانش‌آموزی (Rinofest) نگاه استانی داریم، اما قطعاً برای سال‌های آینده به‌صورت بین‌المللی این فستیوال را برگزار خواهیم کرد و برای برگزاری این فستیوال فضای ۷ هزار مترمربعی تعبیه شده است.

وی گفت: در فستیوال دانش‌آموزی (Rinofest) افراد متخصص حوزه فناوری و نوآوری حضور خواهند داشت و روزانه بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ دانش‌آموز از این فستیوال بازدید خواهند داشت و از وزیر آموزش و پرورش، دکتر طهرانچی، معاون فناوری رئیس جمهور و دکتر رنجبران دعوت شده که در مراسم اختتامیه در این فستیوال حضور پیدا کند.

در فستیوال دانش‌آموزی (Rinofest) افراد متخصص حوزه فناوری و نوآوری حضور خواهند داشت و روزانه بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ دانش‌آموز از این فستیوال بازدید خواهند داشت

رئیس ستاد اجرایی فستیوال دانش‌آموزی (Rinofest) اضافه کرد: برای پیگیری برگزاری این فستیوال عشق لازم است و فقط رفتار سازمانی در این زمینه کافی نیست و دانشجویان و اعضای مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلخچی هم پای کار آمده‌اند تا این فستیوال به بهترین شکل ممکن برگزار شود.

نتیجه‌گیری: دانشگاه آزاد اسلامی با هدف رشد و پیشرفت حوزه فناوری در سطح کشور تنها تمرکز خود را به حوزه دانشجویی معطوف نکرده، بلکه در حوزه دانش‌آموزی هم اقدامات بسیار مؤثری انجام داده است.

یکی از این اقدامات برگزاری نمایشگاه‌ها و رویداد با موضوع فنّاورانه و نوآورانه است که نمایشگاه‌های متعددی در این زمینه برگزار شده، اما دانشگاه آزاد اسلامی با ابتکار جذاب و جالب برای نخستین‌بار فستیوال دانش‌آموزی (Rinofest) را برگزار می‌کند که کاملاً اهداف فنّاورانه و نوآورانه دارد.

ازجمله این اهداف شناسایی استعداد‌ها و خلّاقیت‌های دانش‌آموزان در حوزه‌های مختلف فناوری، علوم رباتیک و هوش مصنوعی برای ارتقای فناوری‌های روز و رفع چالش‌های صنعت و توسعه فرهنگ پژوهش و مطالعه است.

مقرر شده فستیوال دانش‌آموزی (Rinofest) در سال‌های آینده با رویکرد بین‌المللی و جهانی برگزار شود که قطعاً می‌تواند بر بار علمی، آموزشی و پژوهشی این رویداد بیفزاید.

انتهای پیام/

ارسال نظر