صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۲ - ۰۷ آذر ۱۴۰۲

بریکس چگونه هیمنه دلار را به چالش می‌کشد؟

بریکس اعلام کرد که قصد دارد امسال دلار آمریکا را از وضعیت ارز ذخیره جهانی خارج کند. با حرکت خزنده بریکس سیستم مالی سنتی تغییر خواهد کرد و راه را به سوی نظم جهانی جدید تحت سلطه کشور‌های در حال توسعه هدایت خواهد کرد.
کد خبر : 881399

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، وبگاه Watcher.Guru در گزارشی نوشت: وقتی بریکس در سال جاری میلادی اعلام کرد که قصد دارد دلار آمریکا را از وضعیت ارز ذخیره جهانی خارج کند، بلوک غرب این موضوع را جدی نگرفتند؛ اما کشور‌های عضو بریکس اکنون این بحث را پیش برده اند و به آرامی در حال تغییر نظم مالی جهانی هستند؛ اگرچه سرعت دلارزدایی کند است؛ اما BRICS در مسیر کنار گذاشتن دلار آمریکا و جلو بردن ارز‌های محلی خود حرکت می‌کند.

بسیار واضح است که اگر کشور‌ها شروع به استفاده از ارز‌های محلی برای مبادلات فرامرزی کنند، توسعه دلار آمریکا را تحت فشار قرار خواهد گرفت. نتیجه به چالش کشیدن دلار با ارزهای محلی تغییر در سیستم مالی سنتی است.اینگونه بریکس نظم جهانی مالی جدیدی ابداع و به سوی سلطه کشور‌های در حال توسعه هدایت خواهد کرد. 

 



بریکس چگونه به آرامی سلطه جهانی دلار آمریکا را از بین می‌برد

در مرحله اول، چین تعداد انگشت شماری از کشور‌های در حال توسعه را متقاعد کرد که مبادلات تجاری را با یوان چین و نه دلار آمریکا انجام دهند. دولت چین به رهبری شی جین پینگ در یک سفر جهانی از کشور‌های در حال توسعه خواست  تا ارز‌های محلی خود را تقویت کرده و روابط خود را با دلار آمریکا قطع کنند و تا اینجا چین موفق بوده است؛ چراکه  هم‌اکنون روسیه، هند، پاکستان، عربستان سعودی و برخی دیگر از کشورها تجارت خود را با ارز‌های محلی انجام می‌دهند.

در مرحله دوم کشور‌های آفریقایی نیز تمایل خود را برای تقویت اقتصاد بومی خود به نمایش گذاشتند. در حاشیه این اتفاق کنیا، نیجریه و سایر کشور‌های آفریقایی ممکن است روند دلارزدایی را که توسط بریکس آغاز شده است دنبال کنند.

سوم اینکه با گذشت سال‌ها، بریکس موافقت‌نامه‌های تجاری بیشتری امضا خواهد کرد و کشور‌های جدیدی را ترغیب به معامله با ارز‌های محلی اضافه خواهد کرد. اینگونه با حرکت خزنده و آرام دلار آمریکا خواهند کشاند و در نتیجه، بریکس می‌تواند به آرامی سلطه جهانی دلار آمریکا را از بین ببرد.

انتهای پیام/

ارسال نظر