برگزاری پویش کودکان سایبری، با هدف از بین بردن شکاف دیجیتالی کودکان با والدین
سردار وحید مجید رئیس پلیس سایبری کشور، در گفتوگو با خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، اظهار کرد: از حدود ۳ سال پیش تا کنون و البته به دلیل شیوع بیماری کرونا پویش «کودکان سایبری» به راه افتاد.
وی اضافه کرد: به دلیل اینکه ۷۰ درصد فعالیت مردم منعطف به حوزه سایبر شد و از طرفی هم بحث تعطیلی مدارس و مهد کودکها و مشکلات آنها در حوزه آموزش پیش آمد، مسئولان برای آموزش کودکان مجبور به استفاده از حوزه سایبر شدند.
رئیس پلیس سایبری کشور خاطرنشان کرد: در ابتدای آموزش مجازی کودکان کار با پلتفرمهای خارجی شروع شد و پس از آن مسئولان در برنامه آموزشی شاد به جای پلتفرمهای خارجی کار آموزش کودکان مدارس و مهدکودکها را انجام دادند.
سردار مجید همچنین تأکید کرد: نه تنها بچههای داخل کشور ما ایران بلکه بچهها در دیگر کشورها هم خارج از زمان استاندارد و مولفههای زمانی که تعیین شده بود و البته زودتر از سن مناسب و بدون هیچ گونه آمادگی و به دلیل اجبار آموزش، وارد فضای اینترنت شدند.
وی در ادامه یادآور شد: در ایران اقدام خوبی که در شرایط آموزش مجازی در دوران کرونا صورت گرفت، راهاندازی سامانه آموزشی ایرانی شاد بود اما طبیعتا کودکان در همان چند ماه اولیه وارد دیگر فضاهای اینترنتی دیگر پلتفرمهای خاجری هم شده بودند.
رئیس پلیس سایبری کشور تصریح کرد: با مشاهده شرایط فوق در خصوص ورود کودکان به فضای سایبر، به این نتیجه رسیدیم که یک نگاه اجتماعی باید به وجود بیاید و توجهی ایجاد شود که مسئولان، خانوادهها، رسانهها، گروههای مختلف شبکههای اجتماعی به مسئله ورود کودکان زودتر از زمان استاندارد خود به این فضا توجه ویژه داشته باشند و گفتمانی را برای این مسئله به وجود بیاورند.
برگزاری چهارمین دوره پویش «کودکان سایبری» در سایر استانهای کشور
سردار مجید همچنین اضافه کرد: گفتمانی با عنوان پویش «کودکان سایبری» ایجاد شد و از زمان شیوع بیماری کرونا تا کنون این پویش اجرا میشود و در طی اجرای یک هفتهای آن آموزشهایی که حاصل تجربههای عملیاتی ما بوده است با مضامینی چون تهديدات فضای سایبر برای کودکان، جرائم حوزه سایبری، گمنامی هویت در فضای سایبر، فرصتهای حوزه سایبری و ... به کودکان، والدین و سایر گروههای هدف مرتبط با کودکان ارائه میشود.
وی تاکید کرد: هدف اصلی از برگزاری پویش «کودکان سایبری» این است که شکاف دیجیتالی بین کودکان و والدین را تا حد زیادی پر کرده و کنترل کنیم و خدا را شکر یک گفتمان مشخص و هدفمندی که توجه ارکان مختلف به مسئولیت اجتماعی را به حوزه کودک معطوف کردیم و امسال چهارمین دوره پویش از نوزدهم آذر ماه به مدت ۱ هفته برگزار خواهد شد.
رئیس پلیس سایبری کشور خاطرنشان کرد: پویش کودکان سایبری در سراسر کشور اجرا خواهد شد و ظرفیتهای مورد نیاز پیش بینی شده و تنها به حوزه سایبر محدود نمیشود و حوزه فیزیکی را هم در برمیگیرد؛ به عنوان مثال پلاکاردها، استندها، برگزاری نمایشگاههای فیزیکی در شهرها و استانهای سراسر کشور را هم دربر خواهد گرفت.
سردار مجید یادآور شد: آموزش کودکان در پویش «کودکان سایبری» در قالب برگزاری کارگاههای آموزشی خواهد بود و از نقاطی چون فرهنگسراها، مدارس، کانون پرورش فکری، وزارت ارشاد و همچنین از ظرفیت صدا و سیما برای تولید محتوا و اطلاع رسانی این پویش استفاده خواهد شد تا یک گفتمان ملی را در این خصوص اجرا کنیم.
انتهای پیام/