صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
همایش بین‌المللی طوفان الاقصی و غزه؛

فدوی: هیمنه پوشالی رژیم صهیونیستی فرو ریخت/ طهرانچی: جریان ضدصهیونیسم در دانشگاه‌های جهان به راه افتاد

سخنرانان همایش بین‌المللی «طوفان الاقصی و غزه؛ روایت‌ها و واقعیت‌ها» با اشاره به نقش دانشگاه در موضوع فلسطین و راه افتادن جریان ضدصهیونیسم در دانشگاه‌های جهان اظهار کردند که دنیا در آغاز یک تغییر و ماهیتی در قرن ۲۱ و در نظم‌گیری هندسه جدید و قدرت جهانی است.
کد خبر : 881386

به گزارش خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نخستین همایش بین‌المللی «طوفان الاقصی و غزه؛ روایت‌ها و واقعیت‌ها» صبح امروز (دوشنبه، ۶ آذر ۱۴۰۲) در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی برگزار شد.  

این همایش با مشارکت برخی نهادها، دانشگاه‌ها (دانشگاه امام‌صادق، دانشگاه امام حسین و ...)، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، اندیشکده مقاومت، انجمن‌های‌علمی و رسانه‌ها از جمله خبرگزاری‌های آنا، تسنیم، فارس، مهر، ایسنا، ایسکانیوز، روزنامه فرهیختگان، مرکز رسانه‌ای آستان مقدس قدس رضوی، سراج، بنیاد سینمایی فارابی، مرکز بسیج سازمان صدا و سیما و ... برگزار می‌شود.

 فدوی: در برابر اشغالگر باید مقاومت و جهاد کرد

سردار علی فدوی جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران در مراسم افتتاحیه همایش بین‌المللی «طوفان‌الاقصی و غزه؛ روایت‌ها و واقعیت‌ها» که صبح امروز در واحد تهران مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی آغاز به کار کرد، با تسلیت ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا (س)، گفت: تحلیل‌های بی شماری درباره جنگ غزه و طوفان‌الاقصی می‌توان انجام داد و آن را در برهه های زمانی ۱۰۹ سال پیش، ۷۵ سال گذشته یا ۱۵ مهر ریشه‌یابی کرد.

وی ادامه داد: برای تحلیل درست باید به قرآن کریم مراجعه کنیم چرا که آیات زیادی در قرآن درباره وقایع اخیر وجود دارد که تأکید می کند تحت هر شرایطی حزب خدا پیروز است و حتی یک بار هم حزب شیطان پیروز نخواهد شد. 

سردار فدوی با اشاره به تشکیل رژیم غاصب صهیونیست، تصریح کرد: یک ظلم و اشغال‌گری سازمان‌یافته توسط شیطان بزرگ آمریکا در غرب و خبیثان انگلیسی طراحی شد تا این رژیم شکل بگیرد تا از این طریق جبهه استکبار بتواند در قلب اسلام اقداماتی برای منافع خود و دفع خطری که از اسلام احساس می‌کرد، انجام دهد.

سردار فدوی ادامه داد: تعداد زیادی از علمای یهود تفاوت دین یهود و صهیونیست را بیان می‌کنند. استکبار برای این طراحی دست به اقدام زده و اشغالگری کرد. اشغالگری که همراه با جنایات زیادی انجام دادند. در برابر اشغالگر تکلیف صریح برای مسلمانان تعیین شده که باید مقاومت و اقدام کرد. امام در سال ۱۳۴۲ نهضتی برقرار کردند که با همه نهضت‌ها متفاوت بود و از همان ابتدا نوک این نهضت به سمت آمریکا و صهیونیست‌ها بود.

جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران خاطرنشان کرد: با پیروزی انقلاب اسلامی این روال نقطه عطفی پیدا کرد که در گذشته وجود نداشت. ملت انقلابی و نظام انقلاب اسلامی به پا خاسته و یک هم‌افزایی به وجود آوردند و براساس قرآن کریم وظیفه خود دانستند که با ظلم و استکبار مبارزه کنند و کمک و پشتیبان مظلوم باشند ‌و جمهوری اسلامی ایران این موضوع را علنی اعلام کرد. سپاه پاسداران انقلاب اسلامی این دستور دین که مستقیماً توسط امامین انقلاب اسلامی ابلاغ شد را برنامه مسلم خود دانست و وقتی این معرفت به دلدادگان انقلاب اسلامی هم منتقل شد، خیلی سریع رشد پیدا کرد.

وی افزود: دستاوردهای تاکتیکی و امنیتی زیادی درباره عملیات طوفان الاقصی وجود دارد و هیمنه پوشالی رژیم صهیونستی در عرض چند ساعت فرو ریخت و ارتشی که با تصویرسازی رسانه‌ای و مجازی، ابهتی برای خود ساخته بود، در تهاجم فلسطینی‌ها تحقیر شد. 

طهرانچی: جریان ضدصهیونیسم جدی در دانشگاه‌های جهان به راه افتاده است

دکتر محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در افتتاحیه نخستین همایش بین المللی «طوفان الاقصی و غزه؛ روایت‌ها و واقعیت‌ها» که امروز (دوشنبه، ۶ آذر ۱۴۰۲) در واحد تهران مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی در حال برگزاری است، درباره نقش دانشگاه در موضوع فلسطین اظهار کرد: دنیا در آغاز یک تغییر و ماهیتی در قرن ۲۱ و در نظم گیری هندسه جدید و قدرت جهانی است.

وی افزود: این روزها اخیر شاهد جنگ غزه بوده‌ایم، این جنگ یک جنگ فناوری است؛ این جنگ فناوری دارای اضلاح نظام سلطه، مردم و تقابل و باورهاست که در طوفان الاقصی دیده شد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با محوریت کنش‌های دانشگاهیان جهان به جنگ علیه مردم مقام غزه توضیح داد: ۲۵۰ دانشگاه اول دنیا در ۴۰۰ منبع خبری بررسی شد و متوجه شدیم که سایت ۲۶ دانشگاه برتر جهان رسما به این کنش‌ها وارد شده و برای اولین بار این موضوع اتفاق افتاده است، رویترز که عمدتا فضای نخبگان را مورد بررسی قرار می‌دهد گزارش داده که دانشجویان ۹۵ دانشگاه برتر جهان در تجمعات اعتراضی علیه جنگ غزه حضور فعال داشته‌اند.

وی گفت: در رسانه‌ها ۹۵ درصد حمایت‌ها از غزه است که نشان دهنده نقطه عطف تاریخی است، یکی از بحث‌ها در این محوریت حمایت از کودکان غزه است که با آخرین تجهیزات مدرن کودکان را می‌کشند.

دکتر طهرانچی گفت: عربستان سعودی هم به این قضیه وارد شد و دانشگاه شیلی مقاومت غزه را تحسین می‌کند و دانشگاه کلمبیا و آمریکای جنوبی هم فعال هستند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: طوفان الاقصی برای اولین بار طوفانی در دنیا برپا کرده است و در آمریکای جنوبی، کانادا شاهد همدردی با غزه هستیم.

وی افزود: دانشگاه‌ MIT رویکردی خنثی داشته و در مقابل این جنگ برنامه تحلیلی برگزار می‌کند. دانشگاه توکیو در ژاپن جنگ را محکوم کرده است.

 کدخدایی: دفاع مردم غزه دفاعی مشروع است

عباسعلی کدخدایی عضو حقوقدان شورای نگهبان در مراسم افتتاحیه همایش بین المللی «طوفان الاقصی و غزه؛ روایت ها و واقعیات ها» اظهار کرد: حوادث غزه و جنایت‌هایی که رژیم صهیونیستی در حال ارتکاب است ابعاد مختلفی داشته و قطعا در این گونه همایش‌ها و نشست‌ها باید به ابعاد مختلف آن توجه داشت.

وی با بیان اینکه وضعیت رژیم صهیونیستی از ابتدا تا کنون وضعیت عادی نبوده است، گفت: رژیم صهیونیستی از ابتدا بر اساس انحراف و بر خلاف تمام اصول و مبانی حقوق بین الملل شکل گرفت و خود را با غصب زمین و قتل عام فلسطینیان تثبیت کرد. 

این حقوقدان خاطرنشان کرد: نقض سیستماتیکی در ذات رژیم اسرائیل در حوزه قوانین بی‌المللی وجود دارد که این موضوع را می‌توان در اسناد و قطعنامه های شورای امنیت دید.

کدخدایی ادامه داد: از ابتدای پدید آمدن اسرائیل تحولاتی در سرزمین مظلوم فلسطین اتفاق افتاد که باعث شد تا ساکنان اصلی این سرزمین نتوانند اقدامی در راستای تعیین حق سرنوشت خود رقم بزنند. صهیونیست ها با ابزار زور و انجام انواع جنایت‌ها به صورت نامشروع بر مردم فلسطین مسلط شده و مانع احقاق حق مردم این کشور شدند.

این عضو حقوقدان شورای نگهبان با بیان اینکه بیش از ۷ میلیون فلسطینی مهاجر در جهان وجود دارد، خاطر نشان کرد: ما در فلسطین شاهد کوچاندن اجباری و اخراج مردم مظلوم آن هستیم. شهرک‌سازی‌ها همچنان ادامه دارد در حالی که تمام این اقدامات خلاف اصول حقوق بین الملل است، اما می‌بینیم که این رژیم به هیچ کدام از اصول بین‌المللی توجه نمی کند. 

سعدالله زارعی: حماس در حال مدیریت پیروزی و اسرائیل در حال مدیریت شکست است

سعدالله زارعی تحلیلگر مسائل منطقه در مراسم افتتاحیه همایش بین‌المللی «طوفان‌الاقصی و غزه؛ روایت‌ها و واقعیات‌ها» گفت: جمهوری اسلامی پایه گذاری مقاومت در منطقه است. اگر پیروزی انقلاب اسلامی رخ نداده بود اصلا مقاومتی در برابر نظام سلطه وجود نداشت و همچنان نظام جابر دو قطبی ادامه پیدا می کرد و دیگر موضوع فلسطین برای جامعه جهانی اهمیتی نداشت.

وی ادامه داد: ساختارهای مقاومت شکل گرفته در منطقه محصول مقاومت مردم ایران هستند. مدیریت صحنه جنگ مدل رفتاری جمهوری اسلامی است و ان را می توان نمونه ای از نقش معنوی و راهبری مقاومت جمهوری اسلامی ایران دانست. آن جریانی که پای کار طوفان الاقصی آمد جمهوری بود و رهبر انقلاب به طور خاص گام به گام ورود کردند و سرخط حرکت را مشخص کردند و اطمینان دادند و منطقه را برای امدن پشت فلسطین آماده کردند.

وی به اقدامات نیروهای مقاومت در منطقه بعد از عملیات طوفان الاقصی نیز اشاره کرد و اذعان داشت: نقش حزب الله در این جنگ پر رنگی بود به نحوی که توانست یک سوم توان ارتش اسرائیل را مشغول خود کند. 

زارعی گفت: با صراحت می توان گفت که اسرائیل مشغول مدیریت شکست است و مقاومت فلسطینی سرگردم مدیریت پیروزی تا روند آن به صورت زنجیره ای و با موفقیت ادامه یابد. اسرائیلی‌ها محصل اشتباهات خود در طول دوران هستند و در حال تلاش برای بازگرداندن بازدارندگی از هم گسسته خود هستند اسرائیلی ها دنبال این بودند که با زور و بمباران و بی رهمی به اسرا دست یابند که اخر مجبور شدند که به مبادله تن دهند.

این کارشناس مسائل منطقه خاطرنشان کرد: مقاومت فلسطین ماوریت صیانت از پیروزی طوفان الاقصی، کاهش تلفات جانی شهروندان در پی حمله تلافی جویانه، تامین اذوقه، مدیریت اسرای اسرائیلی، حفظ توان رزمی و نهایتا ازادسازی اسرای خود از زندان های اسرائیل را بر عهده داشت.حماس در حین جنگ و زیر بمباران قدرت مدیریت و توانمندی خود برای اداره صحنه را ثابت کرد که این مدیریت پیروزی در مقابل مدیریت شکست اسرائیلی ها است.

حداد عادل: اسرائیل را انگلیسی‌ها به وجود آوردند و تحویل آمریکایی‌ها دادند

 غلامعلی حدادعادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی در افتتاحیه نخستین همایش بین المللی طوفان الاقصی و غزه؛ روایت‌ها و واقعیت‌ها که هم اکنون (دوشنبه، ۶ آذر ۱۴۰۲) در واحد تهران مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی در حال برگزاری است، درباره نقش دانشگاه در موضوع فلسطین اظهار کرد: یک اتفاقی در جنگ دوم جهانی رخ داد که منجر به شکل گیری رژیم صهیونیستی شد البته مبانی تشکیل این کشور جعلی به جنگ اول جهانی و سال ۱۹۱۷ باز می‌گردد.

وی افزود: پس از جنگ دوم جهانی این کشور جعلی شکل گرفت و توجیه این است که هیتلر به یهودیان ظلم کرده و تاوان آن را عده دیگری باید بدهند. به همین منظور یک فضای مظلومانه برای صهیونیست‌ها ایجاد کرد.

حداد عادل تصریح کرد: اروپا اجازه سوال و تحقیق درباره هلوکاست را به هیچ پژوهشگری نمی‌دهد و اگر این سوال مطرح شود آن استاد یا پژوهشگر را اخراج و زندانی می‌کنند.

رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی اضافه کرد: چرا مسلمانان و اعراب باید تاوان پس دهند؟ این‌ها روی این موج احساسات حرکتی ایجاد کردند که نفع انگلیسی‌ها در آن بود از کتاب جان کندی عبارتی را خواندم که او هم از کس دیگری نقل می‌کند: «سرزمینی بی مردم و مردمی بی سرزمین».

وی گفت: ادعا کردند فلسطین یک منطقه کویری بی مردم بود که ما مردممان را آوردیم که سوال اینجاست پس اگر اینگونه است که می‌گویید ۷۵ سال است با کدام مردم می‌جنگید؟

حدادعادل ادامه داد: به دانشجویان توصیه می‌کنم درباره فلسطین کتاب بخوانید و دوستان خود را مطلع کنید که صهیونیسم در این ۷۵سال چه کرده است؟

رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی افزود: اوج بی رحمی آن‌ها در این ۵۰ روز مشخص شد و صهیونیست‌ها روزانه ۳۰۰ نفر از مردم غزه را به شهادت رساندند که بیش از نیمی از این‌ها از زنان و کودکان هستند.

وی ادامه داد: اسرائیل را انگلیسی‌ها به وجود آوردند و تحویل آمریکایی‌ها دادند و امروز هم دارند از آن بهره می‌برند.

همایون: پدیده طوفان الاقصی از زوایای مختلف قابل بررسی است

 محمدهادی همایون، معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی در افتتاحیه نخستین همایش بین المللی طوفان الاقصی و غزه؛ روایت‌ها و واقعیت‌ها که هم اکنون (دوشنبه، ۶ آذر ۱۴۰۲) در واحد تهران مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی در حال برگزاری است، اظهار کرد: بررسی پدیده طوفان الاقصی از زوایای مختلف قابل بررسی است، اما اگر مجموعه این اتفاقات را در چهارچوب تمدنی تحلیل کنیم در آستانه انتقال تمدنی بزرگ در جهان هستیم.

وی افزود: حضرت ابراهیم وقتی از کوفه مامور به مهاجرت شدند این سرزمین بسیار مهم یعنی عراق برای مدتی به شکل تعلیق درآمد و قرار شد دین خدا در جای دیگری گسترش پیدا کند و آن جای مهم فلسطین است. چرا؟ چون از لحاظ جغرافیایی محل تلاقی سه قاره اصلی جهان یعنی آفریقا و اروپا و آسیا است و جایگاه مهمی دارد که اگر شما کالایی داشته باشید، در این نقطه به شدت فروش می‌رود.

همایون تصریح کرد: در فلسطین به طور طبیعی فرهنگ‌ها با یکدیگر در هم تنیده می‌شوند و جایگاه میان فرهنگی طبیعی دارد و نه از طریق مهاجرت و از لحاظ ارتباطی هم مرکز زمین است به همین دلیل حضرت ابراهیم به این منطقه مامور می‌شود. امروز مقابله با رژیم صهیونیستی جنگ بین ادیان نیست بلکه جنگ دین با حزب شیطان است. اهمیت این سرزمین در اصل به ویژگی جغرافیایی آن بازمی‌گردد و به شدت هم برای حزب الله و هم برای حزب شیطان مهم است.

معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: اگر قرار بر انتقال تمدنی و شکل گیری تمدنی جدید باشد قاعدتا باید با محوریت این سرزمین باشد. بر همه محققان حوزه رژیم صهیونیستی روشن است که فرمول نابودی اینان بی شک فروپاشی است و خودشان شهرک هایشان را نابود خواهند کرد و آیات قرآن کریم به صراحت این موضوع را روشن می‌سازد.

به گزارش آنا، همایش بین‌المللی «طوفان الاقصی و غزه؛ روایت ها و واقعیات ها» به منظور تببین حمله پیروزمندانه طوفان الاقصی و مظلومیت مردم غزه برای نخبگان و مردم برگزار شد.

در نشست بعدازظهر حمیدرضا مقدم‌فر درباره تحلیل عملکرد رژیم صهیونیستی در رسیدن به اهداف اعلامی، بهروز افخمی درباره بازنمایی صهیونیست‌ها درسریال‌ها و فیلم‌های سینمایی، اکبر نصراللهی درباره راهبرد‌ها و رویکرد‌های رسانه‌ها درپوشش وقایع و فجایع غزه، فرشته روح افزا درباره صهیونیست در مشکلات جامعه جهانی، و چرایی برخورد متفاوت با این رژیم با تمام جرائم و خط شکنیها، سردار سید مجتبی ابطحی، دبیرکل حمایت از انتفاضه درباره ریشه‌های تاریخی، اجتماعی و اقتصادی عملیات طوفان الاقصی، حسنی آهنگر رئیس دانشگاه امام حسین (ع) درباره نقش مقاومت و عملیات طوفان الاقصی در آینده فلسطین، انسیه خزعلی معاون امور زنان ریاست جمهوری درباره نقش زنان در آینده فلسطین و دکتر محمدهادی همایون معاون علوم انسانی و هنر درباره تمدن و آینده فلسطین سخنرانی کردند.

با توجه به ضرورت اتخاذ رویکرد روندی برای پوشش وقایع غزه، از این پس هر هفته استادان دانشگاه و کارشناسان در ۵۰ پنل در دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی ابعاد جنایات رژیم صهیونیستی را بررسی خواهند کرد.

انتهای پیام/

ارسال نظر