صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۱ - ۰۵ آذر ۱۴۰۲
متخصص بیماری‌های عفونی با آنا مطرح کرد؛

عوارض خطرناک استفاده خودسرانه از آنتی‌بیوتیک

یک متخصص بیماری‌های عفونی گفت: استفاده خودسرانه و بدون تجویز پزشک از انواع آنتی‌بیوتیک هنگام بروز علائم بیماری اکیداً ممنوع است و عوارض خطرناکی روی بدن می‌گذارد.
کد خبر : 881242

پرویز وحدانی متخصص بیماری‌های عفونی در گفت‌وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا درباره استفاده خودسرانه از آنتی‌بیوتیک‌ها و عوارض آنها اظهار کرد: با توجه به شیوع آنفلوانزا و اوج پیک این بیماری در آذر توصیه می‌شود بیماران حتماً با مشاهده نخستین نشانه‌های سرماخوردگی به پزشک مربوط مراجعه کرده و تحت درمان قرار گیرند.

وی افزود: با گسترش آنفلوانزا و شروع فصل سرما مراجعه بیماران با مشخصات تداخل دارویی افزایش می‌یابد. استفاده خودسرانه و بدون تجویز پزشک از انواع آنتی‌بیوتیک‌ها هنگام بروز علائم بیماری اکیداً ممنوع است؛ زیرا عوارض خطرناکی روی بدن می‌گذارد و بیشتر سرماخوردگی‌ها و ویروس‌ها اصلاً نیازی به مصرف آنتی بیوتیک ندارند.

متخصص بیماری‌های عفونی ایجاد مقاومت میکروبی در بدن را یکی از عوارض استفاده خودسرانه از آنتی بیوتیک دانست و ادامه داد: استفاده نادرست از انواع دارو‌ها به خصوص آنتی بیوتیک‌ها موجب بی اثر شدن داروی اصلی که مخصوص بیماری فعلی فرد است، می‌شود. 

وحدانی مطرح کرد: آنتی بیوتیک‌ها باید با تجویز پزشک و در زمان مشخص شده استفاده شود و فرد بیمار هم مطابق دستور پزشک باید طول دوره درمان را تکمیل کند و به تعداد مشخص شده از سوی پزشک آن را مصرف کند. استفاده آنتی بیوتیک‌ها برای کودکان الزاما با دستور پزشک باشد تا کودکان دچار مقاومت مقاومت آنتی‌بیوتیکی نشوند.

وی گفت: زمانی که بدن داغ شد و به اصطلاح بیمار تب کرد، فرد دچار تنگی نفس، سرفه و خلط شد، می‌تواند از آنتی بیوتیک استفاده کند؛ اما لازم به ذکر است که در این شرایط هم فرد ابتدا باید به پزشک مراجعه کرده و پس از معاینه و تجویز پزشک از آنتی بیوتیک استفاده کند و همچنان مصرف خودسرانه ممنوع است.

متخصص بیماری‌های عفونی عنوان کرد: مقاومت بدن در برابر دارو موجب پیشرفت بیماری شده و با توجه به مسری بودن آنفلوانزا گسترش آن را در جامعه به همراه دارد. یکی از بهترین روش‌ها برای جلوگیری از شیوع سرماخوردگی و آنفلوانزا تزریق واکسن مربوط است که بدن انسان را در برابر ویروس مقاوم می‌کند. علاوه بر آن گروه‌های حساس جامعه که بیشتر در معرض ابتلا به آنفلوانزا هستند حتماً با مراجعه به پزشک و مشورت با او واکسن آنفلوانزا را دریافت کنند.

وحدانی گفت: با مشاهده علائم بیماری از حضور در اماکن عمومی، مهدکودک‌ها و دانشگا‌ه‌ها خودداری کنید و با پوشیدن لباس گرم و استفاده از انواع سوپ‌ها و مایعات بیماری خود را کنترل کنید.

انتهای پیام/

ارسال نظر