صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۲۸ - ۰۴ آذر ۱۴۰۲
در نشستی تخصصی مطرح شد؛

اثرگذاری زنان در برقراری امنیت عاطفی پس از بحران

در نشست­‌ علمی و تخصصی مدیریت بلایای طبیعی، حوادث غیرمترقبه و بحران­های اجتماعی با محوریت نقش‌آفرینی زنان در مدیریت بلایای طبیعی به اثرگذاری زنان در برقراری امنیت عاطفی پس از بحران تاکید شد.
کد خبر : 881050

به گزارش خبرنگار علم و فناوری آنا، نشست علمی-تخصصی، مدیریت بلایای طبیعی، حوادث غیرمترقبه و بحران‌های اجتماعی با محوریت «نقش آفرینی زنان در مدیریت بلایای طبیعی و بحران‌های اجتماعی» برگزار شد.

این نشست با حضور آسیه شریعت نژاد مشاور معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور، زهره جعفری مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده استانداری تهران، مریم اردبیلی مشاور شهردار تهران و مدیرکل امور بانوان شهرداری تهران، زهرا محمودی عضو بنیاد ملی نخبگان، استاددانشگاه وپژوهشگر هنر و رسانه بود.

نقش اثرگذاری زنان در برقراری امنیت عاطفی پس از بحران

در ابتدای این نشست آسیه شریعت‌نژاد مشاور معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور گفت: «بحران» به عنوان متحول کننده وضعیت عادی زندگی به وضعیت غیرعادی است. نقش آموزش در بررسی ظرفیت بانوان در مدیریت پیشگیرانه بحران نقش زنان در بهبود و بازتوانی خانواده پس از بحران و ضعف سیاستگذاری برای بهره برداری از ظرفیت بانوان بسیار مهم است.

شریعت‌نژاد در ادامه افزود: زنان نقش اثرگذاری را در برقراری امنیت عاطفی پس از وقوع بحران داشته و تنها این زنان هستند که در تربیت و آموزش‌های پیشگیرانه نقش‌آفرینی می‌کنند. 

مشاور معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور تصریح کرد: زنان کنشگران خودجوش در مقابله با بحران‌های اجتماعی هستند که نشان دهنده نقش هدایتگری پرقدرت بانوان است.

زنان در روایتگری پس از بحران نقش اساسی دارند

در ادامه زهرا محمودی عضو بنیاد ملی نخبگان و پژوهشگر هنر و رسانه گفت: در بحران‌ها برخی از زنان به صورت ناشناخته و گمنام همواره در حال مدیریت حل بحران‌هایی هستند که روزانه در جامعه و خانواده به وجود می‌آید، ولی لزوما با تعریف اسمی بحران قابل تشخیص نیست.

پژوهشگر هنر و رسانه با اشاره به وضعیت غم‌بار فلسطین گفت: نقش زنان در روایتگری و ارائه تصویر از بحران‌ها بسیار مهم و بی بدیل است که به تمام دنیا درس امید و استقامت می‌دهد. 

محمودی عضو بنیاد ملی نخبگان با اشاره به گستردگی حمایت جهانی از فلسطین گفت: سلبریتی‌های داخلی در برابر جنایت‌های رژیم صهیونیستی بخاطر ریزش فالوور‌ها سکوت کردند، ولی نمونه‌هایی وجود دارد از حمایت‌های بانوان مشهور خارجی نسبت به فلسطین و جنایت‌های صهیونیست‌ها در غزه به روایت‌گری پرداختند.

وی گفت: با توجه به زیست جهانی امروز، جنگ امروز یک جنگ شهری در شهر، اذهان و افکار شناختی است.

رشادت‌های مردم فلسطین بخاطر حماسه‌سازی زنان است

همچنین مریم اردبیلی مشاور شهردار تهران و مدیرکل امور بانوان شهرداری تهران با اشاره به عظمت شخصیت حضرت زینب (س) با تکیه بر این الگو بر لزوم مبارزه با احساس شکست و خودباختگی، گفت: زن مسلمان می‌تواند در جنگ روایت‌ها به تنهایی روایتی را برای کل تاریخ روایت کند مشروط بر اینکه با ولایت و حقیقت متصل باشد و این همان توان زنانه اعجاب انگیز است.

وی گفت: ممتنع دانستن پیشگیری کامل از بحران جزو لاینفک زندگی انسان است.

اردبیلی مشاور شهردار تهران گفت: آنچه که در رشادت‌های مردم فلسطین به چشم می‌آید نقش خانواده و مادران در این حماسه بوده که بسیار کلیدی و مهم است.
زنان اصلی‌ترین رکن تربیت و مدیریت مصرف هستند

جایگاه مشاوران امور زنان در تصمیم‌سازی کجاست؟

زهره جعفری، مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده استانداری تهران گفت: بایستی به فال نیک گرفت که مجموعه فرصت و قرارگاه خاتم در مسئله نقش بانوان در مدیریت بلایای طبیعی احساس دغدغه کرده است.

وی با تبیین نگاه حاکمیتی در مسئله مدیریت بانوان مطرح کرد: انتظار داریم دستگاه‌ها و نهاد‌های دولتی و غیر دولتی در جلسات تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری، ظرفیت بیشتری برای بهره مندی از نظرات تخصصی مشاوران امور زنان و خانواده در نظر گرفته شود و البته این امر به سمت و سوی مطلوبتری در حرکت است.

وی افزود: اقدامات مناسبی برای مدیریت مشارکتی زنان در حوزه‌های مختلف اجتماعی و فرهنگی و نقش آفرینی متعادل و متناسب آنان در زمینه‌زمینه‌های های متعدد ازجمله مدیریت بلایای طبیعی و بحران‌های اجتماعی صورت پذیرفته که بی تردید جای تقویت و رشد آن وجود دارد.

مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده استانداری تهران گفت: بدیهی است توجه جدی به ظرفیت‌های مردمی در این عرصه و ساماندهی و اموزش این سرمایه اجتماعی ارزشمند بر اساس اطلس مناطق بحران در کشور میتواند در کنترل و کاهش آسیب بسیار موثر باشد.
بلایای طبیعی و بحران‌ها مختص فقط مردان نیست

علی زرودی هم بنیانگذار مجموعه فرصت (شبکه مدیریت مردمی بلایای طبیعی) در پایان جلسه گفت: مجموعه فرصت با برگزاری سلسله نشست‌های علمی و تخصصی تلاش دارد تا ضمن بستر سازی تبادل افکار، تجارب و اندیشه‌ها در حوزه‌های مربوط به مدیریت بلایای طبیعی، حوادث غیرمترقبه و بحران‌های اجتماعی، پیوندی بین علم (دانشگاه) و عمل (فعالان و کنشگران میدانی) ایجاد نماید و با ایفای نقش حلقه میانی، انتقال علم به میدان عمل را محقق سازد. 

وی همچنین افزود: این مجموعه پدیده بلایای طبیعی، حوادث غیرمترقبه و بحران‌های اجتماعی را مختص فقط مردان نمی‌داند و نقش‌آفرینی بانوان و زنان در شرایط بحرانی اثرگذار می‌داند؛ به همین دلیل در سلسله نشست‌های علمی-تخصصی خود نگاه ویژه‌ای به نقش‌آفرینی زنان در مدیریت بلایای طبیعی و بحران‌های اجتماعی را دارد.

انتهای پیام/

ارسال نظر