صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۰۲ - ۰۴ آذر ۱۴۰۲

بدهی مالی رژیم صهیونیستی، نخستین میراث حمله به غزه

به گفته وزارت دارایی رژیم صهیونیستی، انتظار می‌رود کسری بودجه دولت این رژیم به حدود ۹ درصد تولید ناخالص داخلی آن‌ها افزایش یابد.
کد خبر : 880928

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری آنا به نقل از راشاتودی، هزینه‌های نظامی، دولت اسرائیل را مجبور می‌کند برای تأمین مالی به بدهی روی بیاورد، به‌طوری‌که این کشور از زمان آغاز درگیری با گروه حماس ۱۸.۷ میلیارد شیکل (بیش از ۵ میلیارد دلار) از اوراق قرضه محلی جذب کرده است.

بر اساس گزارش روز پنجشنبه بلومبرگ به نقل از وزارت دارایی این رژیم، جنگ غزه روزانه حدود ۲۷۰ میلیون دلار برای اقتصاد رژیم صهیونیستی هزینه دارد. لیدر کپیتال مارکتز، مرکز مشاوره مالی مستقر در تل آویو، تخمین زده است که هزینه کلی جنگ برای سال‌های ۲۰۲۳-۲۰۲۴، ۴۸ میلیارد دلار خواهد بود.

مطابق گزارش‌ها رژیم صهیونیستی احتمالا دوسوم این هزینه را پرداخت خواهد کرد و مابقی آن به عهده آمریکاست.

این گزارش نشان می‌دهد که دولت رژیم صهیونیستی بدهی بین‌المللی را به ین، یورو و دلار آمریکا از طریق بانک‌های وال استریت مانند گلدمن ساکس تأمین کرده است.

یالی روتنبرگ، حسابدار کل وزارت دارایی این رژیم گفت: در حال پیشبرد یک سناریوی موردی اولیه هستیم که به چند ماه جنگ نظارت می‌کند و در مورد بودجه‌های اضافی نیز کار کرده‌ایم. به خوبی قادر به تأمین مالی دولت رژیم صهیونیستی حتی در سناریو‌های شدیدتر از جنگ فعلی هستیم.

دولت اسراییل به طور قابل توجهی هزینه‌های تأمین مالی ارتش و سایر مسائل مربوط به درگیری را افزایش داده است. این منجر به رکورد کسری بودجه شده است که در ماه گذشته به ۶ میلیارد دلار رسید و در مقایسه با یک سال گذشته بیش از هفت برابر افزایش یافته است.

کسری بودجه رژیم اکنون ۲.۶ درصد تولید ناخالص داخلی است و روتنبرگ گفت که منطقی است انتظار داشته باشیم که کسری بودجه در دو سال آینده حدود ۹ درصد از تولید اقتصادی سالانه کشور باشد.

بزالل اسموتریچ، وزیر دارایی، بودجه اصلاح شده‌ای را برای باقیمانده سال ۲۰۲۳ با افزایش هزینه‌های ۹.۳ میلیارد دلاری ارائه کرده است که عمدتاً از طریق بدهی تأمین می‌شود.

اسرائیل باید حدود ۱۵ میلیارد شیکل (۴ میلیارد دلار) از درآمد‌های از دست رفته را در سال ۲۰۲۳ جبران کند و سپس در سال آینده صندوق غرامت مالیاتی دولتی را که برای پرداخت ۱۸ میلیارد شیکل [۴.۹ میلیارد دلار]خالی شده بود، دوباره ذخیره کند.

طبق گزارش‌ها، دولت رژیم صهیونیستی از یک نهاد ثبت شده در ایالات متحده وابسته به وزارت دارایی برای فروش بیش از یک میلیارد دلار اوراق قرضه ماهانه استفاده کرده است. علاوه بر این از طریق معاملات خصوصی به خارج از کشور وام گرفته و از زمان شروع درگیری در مجموع ۵.۴ میلیارد دلار جمع‌آوری کرده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر