صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی:

اعتراض جهانی علیه صهیونیست‌ها حاصل تلاش خبرنگاران است/ روشن کردن ۶۳ شمع به یاد عکاسان و خبرنگاران شهید غزه

معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اعتراضات جهانی علیه رژیم اشغالگر قدس را حاصل تلاش رسانه‌ها و خبرنگاران دانست.
کد خبر : 880551

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، مراسم «زیتون سرخ»، بزرگداشت ۶۲ خبرنگار شهید غزه و تجلیل از خبرنگاران جبهه مقاومت صبح امروز چهارشنبه یکم آذر در معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

در ابتدای این مراسم که باحضور تعداد زیادی از خبرنگاران و اهالی رسانه‌های داخلی و خارجی برگزار شد، حاضران در جلسه برای گرامیداشت یاد و خاطره عکاسان و خبرنگاران شهید غزه در حرکتی نمادین ۶۳ شمع روشن کردند.

در ادامه فرشاد مهدی‌پور معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد گفت: اتفاقی که ۱۵ مهر در غزه افتاد بی‌سابقه بود، اتفاقی که هیمنه پوشالی رژیم صهیونسیتی را بر باد داد و به همه دنیا نشان داد این رژیم چقدر ضعیف است. اما در این میان رسانه‌ها بودند که موفق شدند موضوع فلسطین و ظلم چند دهه‌ای بر مردم این سرزمین را به موضوع اصلی افکار عمومی در سراسر جهان تبدیل کنند.

وی افزود: اعتراضات جهانی که در پایتخت ده‌ها کشور افتاده حاصل عملکرد رسانه‌ها در سراسر دنیاست. امروز رسانه‌ها در شکل‌گیری افکار عمومی نقش به‌سزایی دارند و تلاش رژیم صهیونسیتی برای فریب افکار عمومی با شکست انجام شد. انها بارها با صحنه‌سازی و دروغ تلاش کردند عنوان یک گروه تروریستی را بر جبهه مقاومت بگذارند ولی ناموفق بودند. تلاش کردند حمله به بیمارستان را رد کنند ولی امروز همه دنیا می‌دانند که این اتفاق رخ داده. در این میان خبرنگاران بسیار اثرگذار بودند. شاید خیلی از این شهیدان تا پیش از این چهره های معروفی نبودند ولی احساس وظیفه کردند که شرایط مظلومیت مردم را به جهانیان نشان دهند.

مهدی‌پور اضافه کرد: روز گذشته عکاس و خبرنگاری در جنوب لبنان به شهادت رسیدند و تصویری منتشر شد که یک دوربین عکاسی در حال سوختن بود. این نشان میداد که ما می‌سوزیم ولی دست از تلاش برنمی‌داریم. تا امروز حدود ۶۵ خبرنگار و عکاس در غزه، کرانه باختری، لبنان و... به شهادت رسیدند. ما این برنامه را برای پاسداشت خبرنگاران و تجدید میثاق با راه آن‌ها فراهم کردیم. رسانه‌های ایرانی در ابتدای هفته با انتشار یک بیانیه متحد برای چندمین بار نشان دادند که دست از کار برای مبارزه در راستای آرمان فلسطین نمی‌کشند.

معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد در پایان سخنانش گفت: مسئله آتش بس که امروز اعلام کردند در جریان است یک حرکت مهم و پیروزی دیگر برای جبهه مقاومت است. از اوایل جنگ رژیم صهیونسیتی به هیچکدام از اهدافش در جنگ با جبهه مقاومت دست پیدا نکرده است. در این میان عملیات و تلاش همکاران رسانه ای در کنار حرکت شکوهمند رزمندگان جبهه مقاومت بسیار باارزش است.

زکریایی دبیرکل مجمع خبرنگاران دفاع مقدس به عنوان دومین سخنران پشت تریبون قرار گرفت و گفت: توفیقی بود که جلسه‌ای را برای خبرنگاران شهید برگزار کنیم، اگرچه این قبیل بزرگداشت‌ها برای خبرنگاران شهید دفاع مقدس مسبوق به سابقه است. در دوران بیداری اسلامی که امروز به اینجا رسیده است، همه این موارد زاده تجربیات دفاع مقدس ماست و نباید این را کتمان کنیم. اگر امروز در عرصه خبرنگاری جبهه مقاومت اتفاقات خاصی می‌افتد و ما توانستیم در برابر غول رسانه‌ای رژیم صهیونسیتی بایستیم بسیار باارزش است.

وی افزود: از روزی که «تئودور هرتزل» بنای آژانس یهود را گذاشت، مبنای صهیونسیت بر رسانه چیده شده است. تا قبل از طوفان الاقصی اجازه نداشتیم مطلبی علیه رژیم صهیونسیتی در برخی پلتفرم‌های فضای مجازی منتشر کنیم ولی امروز این اتفاق رخ داده که این حاصل زحمات تک تک خبرنگاران جبهه مقاومت و ۶۳ خبرنگار شهید است. ما حتی اجازه نداریم از حاج قاسم سلیمانی در پلتفرم‌های خارجی نام ببریم، چون حتی از نام او هم می‌ترسند ولی امروز شرایط فرق کرده و ما این تفاوت را مدیون خبرنگاران هستیم.

زکریایی اضافه کرد: در این میان جهاد تبیین هم بسیار مهم است و راهکاری برای اهالی رسانه است که بدانند چطور باید به موضوعات روز مثل اتفاقاتی که در غزه رخ داد بپردازند. ما باید غزه را دریابیم. می‌بینیم که چگونه در ۴۵ روز فقط ۶۳ شهید از جنس اهالی رسانه تقدیم شده. کجاست آزادی بیان و کجا هستند مدافعان حقوق بشر؟ امروز به وضوح می‌بینید که در جهان چه خبر است و تمام دنیا برای مظلومان فلسطینی به پا خواستند اما کسانی که مدعی هستند نماینده مردم هستند امروز کجا ایستادند؟ چرا حرف مردم را نمی‌بینند؟ چه کسی تصور می‌کرد در کنار کاخ سفید یا در لندن تظاهراتی برعلیه رژیم صهیونسیتی برگزار شود؟ خدا را شاکریم که این اتفاق رخ داده و امیدواریم خون این خبرنگاران شهید پایمال نشود.

در ادامه مراسم، محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد به عنوان سخنران پشت تریبون قرار گرفت ضمن تشکر از برگزارکنندگان این رویداد به یاد شهدای رسانه در حماسه غزه اظهار کرد: اتفاق غزه و حماسه‌ای که امروز وارد روز چهل و ششم شده رویداد بی‌نظیری بود. جوانان مقاومت ۱۵ مهر حماسه‌ای تاریخی را آفریدند ولی نباید شروع این حماسه را به آن تاریخ نسبت داد. غزه بیش از یک قرن است که توسط جنایتکاران صهیونسیت مورد ظلم واقع شدند. طوفان الاقصی فوران غضب و خشم سالیان سال مردم فلسطین است. آن‌ها امکان بروز خشم را پیدا کردند و آن حماسه را آفریدند. مگر می‌شود از مردمی که بیش از یک قرن تحت ظلم هستند توقعی جز مبارزه برای حق‌طلبی داشت؟

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: در همه دوره‌های تاریخی فارغ از داستان‌سرایی‌هایی که صهیونسیت‌ها دارند، چنین جنایت هولناکی در تاریخ رخ نداده که در ۴۵ روز بیش از ۵هزار کودک را قتل عام کنند. امروز شهدای رسانه به بالای ۶۰ نفر رسیده است. من با خبرنگارانی که در لبنان حضور دارند تماس گرفتم و صحبت کردم که به من گفتند دو خبرنگار شهید المیادین در جنوب لبنان اصلا در محدوده جنگی نبودند. رژیم صهیونسیتی هرجا خبرنگار، یا دفتر خبری می‌بیند حمله می‌کند چون این رژیم با انتشار آزادانه اخبار مشکل دارد.

وی افزود: این رژیم جنایتکار در غزه عملکرد دردناکی در به شهادت اهالی رسانه داشته و من برای همه اهالی رسانه آرزوی صبر می‌کنم. جامعه فرهنگی و رسانه‌ای ایران با تمام وجود در کنار فلسطین است. از همین‌جا به مردم مظلوم فلسطین می‌گوییم که بدانید ما همراه شماییم و با گریه‌های شما گریه می‌کنیم. مادر مجامع حقوقی پیگیر این اتفاقات هستیم و از عاملان جنایت به ویژه در حوزه خبرنگاران شهید شکایت می‌کنیم. این رژیم به عنوان یک رژیم ناقض حقوق بشری نه تنها در جهان اسلام که حتی در جامعه آزاد و افراد منصف در همه جای دنیا علیه این رژیم و حامی مردم فلسطین هستند. اجتماعات هزاران نفری در امریکا و اروپا نشان دهنده اوج خشم جهانی علیه رژیم صهیونسیتی است.

اسماعیلی در پایان سخنانش گفت: ما از حضور رسانه‌ها خبرنگاران شجاع در میدان جنگ تشکر می‌کنیم و برایشان آرزوی سلامتی داریم. امیدوارم همه خبرنگاران و عکاسان به سلامت به کشور خود برگردند و راویان صادقی از جنایات جنگی رژیم صهیونسیتی باشند. همه رسانه‌های ایرانی فارغ از جناح‌های سیاسی از روز اول پای کار حضور داشتند و جدا از اختلافات سیاسی برای فلسطین تلاش کردند. من به نمایندگی از دولت از فعالان رسانه‌ای تشکر می‌کنم. 

در پایان  این مراسم از پیشکسوتان عرصه رسانه‌ای جبهه مقاومت تجلیل به عمل آمد.

انتهای پیام/

ارسال نظر