کاهش مخاطب موسیقی ارکسترال/ پاپ از راه خود منحرف شده است
به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، «محمدرضا عرفانی» متولد هجدهم بهمن ۷۴ در یک خانواده هنری است، پدرش استاد آواز بوده و آموزشگاه داشته، دیپلم موسیقی دارد، یک دوره کنسرواتور موسیقی کار کرده و کارشناسیاش را در رشته حقوق گرفته و در دانشگاه آزاد هم دبیر کانون هنرمندان بوده است، در همان دوره هم در دانشگاه آزاد اجراهای زیادی به صورت ملی، سراسری و بومی داشته و مقامهای اول نیز کسب کرده است.
عرفانی به طور حرفهای از سال ۸۵ فعالیت هنریاش را روی صحنه آغاز کرده و از سال ۸۹ نیز وارد عرصه آهنگسازی فیلم، تئاتر و نوازندگی شده است. در خیلی از جشنوارهای استانی، منطقهای، سراسری و بینالمللی رتبههای اول گرفته، مثلا در کشورهای قزاقستان، روسیه، تاتارستان، ترکیه و خیلی از کشورهای خاورمیانه در جشنوارهها مقام کسب کرده است.
عرفانی در گفتوگو با آنا عنوان کرد که به یک ارکستر کوراتت زهی ـ آرشهای از روسیه پیش از کرونا دعوت شده بود که قرار بوده یک اجرای کلاسیک آذربایجانی با یک ترکیب موسیقی شرقی و غربی روی صحنه ببرند، اما به دلیل کرونا لغو شده و ممکن است به زودی بخواهند این کار را مجدد به اجرا ببرند.
این هنرمند که با خیلی از گروههای موسیقی فعالیت کرده و حال هم با ارکستر آلنام نوازندگی میکند، گفت: به تازگی یک اجرا در تالار رودکی با این ارکستر روی صحنه بردیم، ممکن است در آینده نزدیک هم اجرای دیگر کلاسیکی داشته باشیم.
عرفانی معتقد است که آنچه این روزها به نام موسیقی مدرن در کشورمان در حال شنیدن است، مخاطب موسیقی را به سمت تباهی میبرد، افزود: این روزها به اسم موسیقی مدرن محتواهای بیراههای به خورد مخاطب داده میشود که هیچ هنری در آن نیست. امیدوارم که شرایط طوری شود که ذائقه موسیقی مردم به سمت و سوی درستی سوق پیدا کند و مخاطبان با جنس موسیقی سالم آشنا شوند و آن را به خوبی تشخیص دهند.
وی با اشاره به کم بودن مخاطب موسیقی ارکسترال گفت: پاپ امروز اصلا پاپ محسوب نمیشود، هیچ محتوا و بار موسیقیایی صحیحی از لحاظ شعر و ترانه تا اجرای صحیح و درست خواندن خواننده در آن دیده نمیشود، حتی خیلی محتواها قابل فهم و درک نیست.
به گفته عضو ارکستر آلنام، تئاتر، فیلم و موسیقی همه وظیفه خاصی در جامعه دارند و باید در راستای هنجارهای اجتماعی حرکت کنند برای مردمی که اطلاعات هنری کمی دارند باید بتوان محتوایی فراهم کرد که آن را به خوبی درک کنند و درست را از نادرست تشخیص دهند.
عرفانی گفت: موسیقی ارکسترال به لحاظ بار محتوایی غنی است، اما مخاطبش خیلی کم شده، درصورتی که نوازندگان این شکل از موسیقی برای آماده کردن اثر زحمت زیادی میکشند و اگر به همین منوال هم پیش برود مخاطبش کمتر هم میشود، امیدوارم روزی برسد که دغدغه هنرمندان ذائقه صحیح مخاطب باشد تا دوباره موسیقی سالم به گوش مردم برسد.
انتهای پیام/