صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۳۱ - ۳۰ آبان ۱۴۰۲
در آنا بخوانید؛

رابطه ترک سیگار و سقوط دیابت

گزارش جدیدی که به طور مشترک توسط سازمان جهانی بهداشت، فدراسیون بین‌المللی دیابت و دانشگاه نیوکاسل تهیه شده است، نشان می‌دهد که ترک سیگار می‌تواند خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را بین ۳۰ تا ۴۰ درصد کاهش دهد.
کد خبر : 880315

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، برآورد فدراسیون بین المللی دیابت نشان می‌دهد که ۵۳۷ میلیون نفر در جهان به دیابت مبتلا هستند. این رقم همچنان در حال افزایش است و دیابت را به نهمین عامل مرگ و میر در جهان تبدیل می‌کند. دیابت نوع ۲ یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مزمن در سراسر جهان است و اغلب، قابل پیشگیری است.

ترک سیگار نه تنها خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش می‌دهد، بلکه کنترل آن را نیز تا حد چشمگیری بهبود می‌بخشد و خطر عوارض دیابت را کاهش می‌دهد. شواهد نشان می‌دهد که سیگار بر توانایی بدن برای تنظیم سطح قند خون تأثیرگذار است که خود عاملی برای ایجاد دیابت نوع ۲ است.  

سیگار همچنین خطر عوارض دیابت مانند بیماری‌های قلبی-عروقی، نارسایی کلیه و نابینایی را افزایش می‌دهد. سیگار بهبود زخم را به تاخیر می‌اندازد و خطر قطع اندام تحتانی را افزایش می‌دهد و در مجموع، بار قابل توجهی را بر سیستم‌های بهداشتی تحمیل می‌کند.

فدراسیون بین‌المللی دیابت افراد را به شدت تشویق می‌کند که سیگار را ترک کنند تا خطر ابتلا به دیابت را کاهش دهند و در صورت ابتلا به دیابت، از عوارض بیشتر آن پیشگیری کنند. پروفسور اختر حسین، رئیس فدراسیون بین‌المللی دیابت می‌گوید: ما از دولت‌ها می‌خواهیم سیاست‌هایی را برای ترک سیگار ترویج دهند و دود تنباکو را از تمام مکان‌های عمومی حذف کنند.

رودیگر کرچ (Ruediger Krech)، مدیر ارتقای سلامت سازمان جهانی بهداشت نیز در این خصوص گفت: متخصصان سلامت در انگیزه‌بخشی به افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ برای ترک دخانیات نقش حیاتی دارند. به طور همزمان، دولت‌ها باید برای حذف دود از مکان‌های سرپوشیده عمومی، محل‌های کار و وسایل حمل‌ونقل عمومی گام جدی بردارند.  

انتهای پیام/

ارسال نظر