صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

دستیابی ایران به رتبه ۱۳ تولیدات علمی کشاورزی در سطح بین‌المللی

رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی اعلام کرد: تولیدات علمی ایران در بخش کشاورزی امسال از رتبه ۱۵ در سطح بین‌المللی به رتبه ۱۳ ارتقا یافته است.
کد خبر : 880214

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، سیدمجتبی خیام‌نکویی امروز در مراسم پنجمین دوره هفته ملی کتاب کشاورزی و منابع طبیعی درباره اهمیت تولیدات علمی در بخش کشاورزی افزود: انتظار از بخش کشاورزی این است که دانش‌بنیان شود و مهمترین مولفه دانش‌بنیان شدن، افزایش تولیدات علمی و فناورانه است.

وی پایداری امنیت غذایی را مهمترین هدف در بخش کشاورزی عنوان و اظهار کرد: مهمترین مولفه امنیت غذایی این است که این بخش دانش‌بنیان شود و به افزایش بهره‌وری دست یابد.

خیام‌نکویی با بیان این که در حال حاضر بیش از ۲۵ درصد تولیدات علمی کشور در بخش کشاورزی متعلق به مجموعه سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی است، تصریح کرد: عمده این تولیدات، وارد عرصه‌های ترویجی می‌شود و نتیجه آن را در افزایش عملکرد تولیدات کشاورزی می‌بینیم.

وی ادامه داد: ۲۵ درصد مجلات علمی کشاورزی در مجموعه سازمان تات چاپ شده است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در همین حال گفت: اگر بخواهیم اتفاق بزرگی را در بخش کشاورزی رقم بزنیم، بدون استناد به پایه‌های علمی قوی و دستیابی به مرجعیت علمی امکان‌پذیر نخواهد بود.

وی اذعان داشت: بیش از ۱۰ هزار نفر هیات علمی داریم که نزدیک به دو هزار نفر آن در مجموعه سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی هستند.

خیام‌نکویی با اشاره به این که ایران هم‌اکنون دارای رتبه نخست تولیدات علمی در خاورمیانه است، تصریح کرد: برای دستیابی به جایگاه علمی ایران که در سند چشم‌انداز هدفگذاری شده است، باید سرعت تولیدات علمی از نظر کمی و کیفی افزایش یابد.

وی اضافه کرد: از نظر کیفی نیاز داریم تولیدات علمی و فناورانه کشور در پایگاه‌های استنادی بین‌المللی نمایه‌سازی شود.

رئیس سازمان تات در همین حال سهم تولیدات علمی دانشگاهی را در بخش کشاورزی کم دانست و گفت: انتظار داریم رشد تولیدات علمی و فناورانه دانشگاه‌ها در بخش کشاورزی افزایش پیدا کند و منجر به حل مشکلات اولویت‌دار این بخش شود.

وی با اشاره به ظرفیت‌ها و تولیدات سازمان تات نیز اظهار داشت: در این سازمان ۳۰۰ هزار مستند علمی و ۱۱۰ کتابخانه داریم و در کنار تولید مجلات علمی، نیازمند به توسعه مجلات ترویجی هستیم.

خیام‌نکویی افزود: مهمترین چالش ما، مجلات ترویجی هستند و باید بتوان یافته‌های علمی را با زبان گویا به کشاورزان منتقل کرد.

وی درباره دیگر افتخارات سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی گفت: ۱۴ دانشمند حوزه کشاورزی‌مان به لحاظ تولیدات علمی، جزو دانشمندان ۲ درصد دنیا معرفی شده‌اند و تولیدات علمی‌شان قابل رقابت با تولیدات جهانی است.

رئیس سازمان تات در ادامه سخنرانی، با اشاره به پیوستن ایران به معاهده‌هایی مانند شانگهای، گفت: ما می‌توانیم محوریت مرجعیت علمی در برخی حوزه‌ها از جمله بخش کشاورزی در کشور‌های عضو شانگ‌های و اکو را بدست آوریم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی از بانک کشاورزی نیز خواست از تولیدات علمی، محققان و دانشگاه‌ها حمایت کند؛ بنابراین گزارش، در این مراسم از کتاب‌ها، مجلات علمی، مجلات ترویجی، آثار ترویجی و ناشران برتر با اهدای لوح، تقدیر شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر