صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۳۹ - ۲۹ آبان ۱۴۰۲

مشاور بایدن: مطمئنیم کشورهای عرب از نفت استفاده تسلیحاتی نمی‌کنند

مشاور ارشد امور انرژی کاخ سفید ادعا کرد، اطمینان دارد تولیدکنندگان بزرگ نفت در جهان عرب به رغم خشم فزاینده در سراسر غرب آسیا بابت محاصره و بمباران جنایتکارانه رژیم صهیونیستی علیه غزه، از موضوع انرژی استفاده تسلیحاتی نخواهند کرد.
کد خبر : 880121

به گزارش گروه سیاست و جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا، آموس هوچستین، مشاور ارشد حوزه انرژی کاخ سفید در مصاحبه‌ای به روزنامه فایننشال تایمز گفت، سطح همکاری بین آمریکا و تولیدکنندگان نفت در حوزه خلیج فارس از جمله عربستان در طول دو سال گذشته «بسیار قوی» بوده است.

او در این مصاحبه خاطرنشان کرد: «از زمانی که نفت تبدیل به یک کالای تجاری شد، هر از چند گاهی از آن استفاده تسلیحاتی شده بنا بر این ما همواره نگران این اتفاق هستیم و علیه آن تلاش می‌کنیم اما فکر می‌کنم تاکنون این اتفاق نیفتاده است.»

هوچستین افزود: «ما دو جنگ فعال را هم اکنون در جهان داریم. در یکی از آنها روسیه که سومین تولید کننده بزرگ نفت جهان است شرکت دارد و جنگ دیگر هم در خاورمیانه اتفاق می‌افتد، جایی که موشک‌ها از نزدیکی محل‌های تولید نفت پرواز می‌کنند اما با این وجود قیمتهای نفت نزدیک به حد پایینی قیمت سال است.»

هوچستین مدعی شد: «این وضعیت نشان می‌دهد که ما داریم به خوبی آن را مدیریت می‌کنیم اما هرگز نمی‌توانیم آسوده خاطر باشیم و این یک وضعیت متحول شونده است.»

او اضافه کرد: «تولید کنندگان و مصرف کنندگان نفت در دو سال گذشته همکاری و هماهنگی بسیار قوی داشتند تا جلوی شوک وارد شدن به بازار انرژی را بگیرند.»

چند منبع آگاه به تفکر عربستان، صادرکننده اول نفت در جهان، اظهار کردند، هفته گذشته قیمت نفت به پایین‌ترین قیمتش در عرض چهار ماه اخیر یعنی ۷۷ دلار در هر بشکه رسید و از سوی دیگر خشم فزاینده اعضا به دلیل جنایات علیه غزه ممکن است منجر به اتخاذ تصمیمی برای کاهش هر چه بیشتر تولید نفت بشود.

به نوشته فایننشال تایمز، انتظار می‌رود ریاض کاهش داوطلبانه تولید نفت را در سال آینده میلادی تا زمان نشست ۲۶ نوامبر اعضای اوپک پلاس در وین ادامه دهد و یکی از گزینه‌های احتمالی روی میز، کاهش تولید به میزان یک میلیون بشکه در روز، یعنی حدود یک درصد از تولید کل جهانی است.

شاهزاده عبدالعزیز بن سلمان، وزیر انرژی عربستان سعودی و برادر ناتنی محمد بن سلمان، ولیعهد این کشور از اکتبر ۲۰۲۲ به رغم مخالفت کاخ سفید رهبری گروه اوپک پلاس را در زمینه کاهش تولید بر عهده داشته است.

منابع مطلع به تفکر عربستان سعودی تأکید کرده‌اند، هنوز این کشور تصمیم نهایی را نگرفته و تأکید کردند، هرگونه اظهارات علنی وزیر انرژی این کشور احتمالاً تلاشی برای حفظ تمرکز بر بازار نفت به جای جنگ رژیم صهیونیستی و حماس خواهد بود.

ریاض معمولاً تأکید می‌کند که تصمیماتش را بر اساس شرایط بازار می‌گیرد نه ملاحظات سیاسی.

عربستان نیز به جمع دیگر کشورهای عربی در محکوم کردن جنگ رژیم صهیونیستی علیه حماس در غزه، جنگی که طبق آخرین آمار مقام‌های فلسطینی نزدیک به ۱۳۰۰۰ شهید را در غزه به همراه داشته، و درخواست برای برقراری فوری آتش‌بس در این باریکه پیوسته است.

این متحدان عرب آمریکا به سبب این جنگ با دولت جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا که حامی سرسخت رژیم صهیونیستی در این جنگ است دچار اختلاف شده‌اند.

هوچستین از اظهارنظر درباره احتمال تمدید کاهش تولید نفت از سوی کارتل اوپک پلاس یا گفتگوهای دولت بایدن با عربستان سعودی و تولیدکننده‌های دیگر امتناع کرد.

انتهای پیام/

ارسال نظر