صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

حفاظت از کودکان و کاربران آنلاین با قابلیت «جست‌وجوی امن»

«جست‌وجوی امن» تصاویر و محتوای غیراخلاقی را از نتایج جست‌وجو مسدود می‌کند و اطمینان می‌یابد کودکان شما به چیز مشکوکی برخورد نکنند.
کد خبر : 880087

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، در دنیای دیجیتال پر از اطلاعات، استفاده امن و مسئولانه از اینترنت امری حیاتی است. یکی از ابزار‌هایی که برای حفاظت از کاربران در جست‌وجوی آنلاین به کار می‌رود، «جست‌وجوی امن» (Safe Search) نام دارد. قابلیتی که مزایا و معایت مختلفی دارد.

«جست‌وجوی امن» چیست؟

«جست‌وجوی امن» تصاویر و محتوای غیراخلاقی را از نتایج جست‌وجو مسدود کرده و اطمینان حاصل می‌کند کودکان شما به چیز مشکوکی برخورد نکنند. علاوه‌براین، می‌توان آن را برای انواع مرورگرها، تبلت‌ها و دستگاه‌های تلفن همراه فعال کرد.

اینترنت پلتفرم آموزشی فوق‌العاده‌ای برای کودکان است، اما متأسفانه در آن تهدیدات آنلاین و محتوای نامناسبی وجود دارد که کودکان هرگز نباید درمعرض آن قرار گیرند. در کنار محافظت از کودکان دربرابر دنیای بیرون، امروزه والدین باید از آن‌ها دربرابر دنیای آنلاین نیز محافظت کنند.

مزایای قابلیت «جست‌وجوی امن»

فیلتراسیون محتوا

«جست‌وجوی امن» به کاربران امکان فیلتر کردن محتوای نامناسب، مضر یا غیرمطمئن را می‌دهد، که این امر به ویژه برای خانواده‌ها با کودکان حائز اهمیت است.

حفاظت از حریم خصوصی

این ابزار به کاربران امکان می‌دهد تا اطلاعات شخصی خود را از دسترسی به محتوای حساس در جست‌وجو‌ها محافظت کنند.

کاهش تهدیدات امنیتی

با محدود کردن دسترسی به سایت‌ها و محتوا‌های خطرناک، «جست‌وجوی امن» به کاهش تهدیدات امنیتی آنلاین کمک می‌کند.

معایب قابلیت «جست‌وجوی امن»

احتمال عدم کارایی کامل

این ابزار ممکن است همیشه توانایی کامل در شناسایی و فیلتر کردن محتوا‌های نامناسب را نداشته باشد و در برخی مواقع دارای اطلاعات ناپسند باشد.

محدودیت در آزادی اطلاعات

استفاده از «جست‌وجوی امن» ممکن است باعث محدودیت در دسترسی به برخی اطلاعات مفید نیز شود که این موضوع می‌تواند برای برخی از کاربران ناراحت کننده باشد.

توسعه‌پذیری محدود

در مواقعی، این ابزار نمی‌تواند با تغییرات سریع در محتوای آنلاین همگام شود و به‌تدریج قدرت تشخیص خود را از دست دهد.

در نتیجه استفاده از «جست‌وجوی امن» یکی از راهکار‌های مهم در حفاظت از کاربران در محیط آنلاین است. با توجه به مزایا و معایت آن، کاربران باید با دقت از این ابزار استفاده کنند و همچنین آگاهی لازم را در مورد محدودیت‌های آن داشته باشند.

آژیر خطر برای کودکان و نوجوانان

به همین منظور سید محسن فرجادی رئیس اداره فضای مجازی معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه ارتباطات و فناوری اطلاعات خبرگزاری آنا اظهار کرد: پروتکل‌های جست‌وجوی امن یک قاعده جهانی بوده که در همه نقاط جهان مثل گوگل عرضه و به صورت یک امر و یک هنجار پذیرفته شده است. در بعضی از کشور‌ها این موضوع به صورت پیش فرض اعمال شده است.

وی در ادامه تصریح کرد: در اغلب کشور‌ها این امر یک مسئولیت اجتماعی و فردی برای خانواده‌ها تلقی می‌شود که در واقع برای اعضای خانواده محیط تحصیلی و آموزشی و علمی تعریف شده است.

فرجادی بیان کرد: محیط فضای مجازی و اینترنت یک بازار مکاره‌ است که هر موضوع و کالایی در آن عرضه می‌شود؛ می‌تواند یک تیغ برنده در دست جراح یا در دست یک جانی باشد.

وی گفت: باید این فضا مدیریت شود. در هر سطح سنی از این فضا به روش بهتری استفاده کنیم تا صدمه کمتری وارد شود.

فرجادی افزود: سطح دسترسی به نواحی ضد باید جوری طراحی شود که در سنین خرد‌تر و نوجوان محتویاتی که در رنج سنی آن‌ها نیست دیده نشود. این قانون در تمام کشور‌ها اعمال می‌شود، اما در کشور ما هنوز آنطور که باید انجام نمی‌شود. 

وی با اشاره به تسلط کامل کودکان به فضای مجازی بیان کرد: زمانی که ما می‌دانیم کودکان دسترسی به گوشی دارند و می‌توانند به راحتی با آن دستگاه کار کنند احتمال دارد هر محتوایی را ببینند.

فرجادی تصریح کرد: خانواده‌ها باید حتی از اینترنت مشترکی که استفاده می‌کنند دسترسی کاملی در دست کودکان نگذارند تا بتوان آن‌ها را به درستی کنترل کرد. 

وی در انتها افزود: مجموعه گوگل هیچ گاه احراز هویت سنی نداشته است به همین دلیل استفاده بدون چارچوب از آن می‌تواند مشکلات روانی، اخلاقی و جسمانی برای کودکان و نوجوانان ایجاد خواهد کرد.

انتهای پیام/

ارسال نظر