کارگرشریف: در حال ساخت و تحویل 30 دستگاه «سامانه اندازهگیری فشار کل جریان سیال» هستیم/ آغاز تحقیقات ساخت نمونه برای لولههای نفت و گاز
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، دانشگاه آزاد اسلامی چند روزی است که میزبان پژوهشگران و محققان برجسته و سختکوش خانواده بزرگ دانشگاه در نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناورانه است.
این نمایشگاه فرصتی برای عینیت بخشی بر تلاش مجدانه دانشگاه آزاد اسلامی برای تحقق شعار این دانشگاه بوده که با هدف معرفی و پاسداشت پژوهشگران و محققان عرصه علم و فناوری و فراهم آوردن شرایط رقابت برای عرضه دستاوردها و محصولات واحدهای دانشگاهی از روز 30 اردیبهشت تا 5 خرداد برگزار شده است.
در واقع این نمایشگاه مجالی است برای اثبات بالندگی پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی در منظر بازدیدکننده داخلی و خارجی و موافقان و مخالفان برای اثبات اینکه «به پای خویش ایستادهایم» و تلاش میکنیم تا در باور جهانیان این رشد و بالندگی را جاودانه کنیم.
یکی از مخترعان و محققان حاضر در این نمایشگاه دکتر هادی کارگر شریف عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی سمنان و رئیس مرکز تحقیقات انرژی و توسعه پایدار سمنان بود که اختراع وی با عنوان «سامانه اندازهگیری فشار کل جریان سیال» در این نمایشگاه در جایگاه ویژه و پس از رونمایی از سوی آیتالله هاشمی رفسنجانی رئیس هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی و سردار سازندگی کشور، برای بازدیدکنندگان به نمایش درآمد.
هادی کارگرشریف در توضیح عملکرد این دستگاه به خبرنگار خبرگزاری آنا گفت: «سامانه اندازهگیری فشار کل جریان سیال، قابلیت اندازه گیری فشار کل در صنایع مختلف نظیر نفت، گاز ، سیستمهای انتقال آب و انواع فرایندهای شیمیایی و هر جایی که سیال وجود داشته باشد و فشار کل مهم باشد را دارد.»
وی افزود: «فشارسنج های معمول و رایج فقط توانایی اندازهگیری فشار استاتیک را دارند و هنگامی سیال دارای جریان باشد، فشارسنجها فشار ظاهری لوله را نشان میدهند. این سامانه قابلیت اندازهگیری فشار کل را دارا است.»
کارگر شریف در تشریح مصارف شهری این دستگاه نیز این گونه توضیح داد که برای پایش و راهبری شبکه توزیع آب شهری و با هدف جلوگیری از افزایش فشار و حوادث ناشی از آن و کاهش فشار آب و مشکلات ناشی از کمآبی، نیاز به اندازهگیری فشار آب در شهر است. اکنون این عمل از طریق عملیات حفاری که مستلزم هزینه و صرف وقت زیاد بوده امکانپذیر است. با نصب این دستگاه در روی خط لوله مشترکان شهری با هزینهای به مراتب کمتر و در حداقل زمان ممکن و نگهداری آسان این اطلاعات قابل دسترسی و پایش خواهد بود.»
وی مزایای استفاده از این دستگاه را اندازهگیری فشار کل سیال با کمترین هزینه و با استفاده از انشعاب دارای جریان برشمرد و به آنـــا گفت: «قابلیت استفاده از انواع دبی متر در کنار هزینه بسیار پایین نصب، تعمیرات و نگهداری دستگاه از دیگر مزایای آن به شمار میآید.»
رئیس مرکز تحقیقات انرژی و توسعه پایدار دانشگاه آزاد اسلامی سمنان درباره قرارداد ساخت این دستگاه اظهار کرد: «این دستگاه در قالب یک طرح پژوهشی برون دانشگاهی بر اساس سفارش شرکت آب و فاضلاب استان قم طراحی و ساخته شد و اکنون برای ساخت و تحویل 30 دستگاه دیگر از این سامانه برای شرکت آب و فاضلاب استان قم در حال کار هستیم.»
کارگر شریف گفت: «این دستگاه در مرکز پایش و راهبری تاسیسات آبرسانی شرکت آب و فاضلاب استان قم مورد بازدید مهندس حمید چیتچیان مقام ارشد وزارت نیرو و برخی از صاحبنظران و کارشناسان آب و فاضلاب کشور قرار گرفته است.»
بر اساس توضیح کارگر شریف، این دستگاه نمونه خارجی نداشته و در صورت تولید صنعتی، قابلیت صادرات در کنار فراهم آوری اشتغالزایی و ارزآوری مطلوب را برای کشور ایجاد میکند. کار مطالعه و تحقیقات ساخت نمونه این دستگاه برای لولههای نفت و گاز نیز در مرکز تحقیقات انرژی و توسعه پایدار دانشگاه آزاد اسلامی سمنان در دست اجراست.
ساخت نمونه اولیه دستگاه «سامانه اندازهگیری فشار کل جریان سیال» در مدت زمان هفت ماه از مرحله عقد قرارداد و انجام تحقیقات و ساخت به انجام رسیده است. این نمونه اکنون در یکی از مدارس شهرستان قم نصب و به عنوان نمونه آزمایشی در حال بهرهبرداری است که از عملکرد آن رضایت کامل وجود دارد.
دستگاه «سامانه اندازهگیری فشار کل جریان سیال» اکنون در حال طی مراحل ثبت اختراع در مرکز مالکیتهای معنوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی کشور است. این دستگاه قابلیت استفاده در همه شرکتهای آب و فاضلاب، نفت، گاز و پتروشیمی را دارد.
گفتوگو: حسن رستمزاده
انتهای پیام/