صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۰۲ - ۲۹ آبان ۱۴۰۲

نامزدی وزیر خارجه لتونی برای دبیر کلی ناتو

«کریسجانیس کارینز» وزیر امور خارجه لتونی اعلام کرد مایل به نامزد شدن برای جانشینی «ینس استولتنبرگ» در مقام دبیر کل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در سال 2024 است.
کد خبر : 880053

به گزارش گروه سیاست و جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا، شبکه «بلومبرگ» گزارش داد، سخنگوی وزیر امور خارجه لتونی گفت: «در صورتی که لتونی تصمیم به کاندیداتوری برای دبیر کلی ناتو بگیرد، کریسجانیس کارینز، آماده پیوستن به این رقابت است.»

این سخنگو اضافه کرد: «کارینز به دنبال کمک به ائتلاف ناتو با استفاده از تجربه رهبری اش به عنوان نخست وزیر، درک روشن از تهدید روسیه، موضع قدرتمند در قبال اوکراین و سوابق چشمگیر ثابت شده خود در مقام سازنده اتفاق نظرهای بین‌المللی است.»

استولتنبرگ ۶۴ ساله که نخست‌وزیری نروژ را در کارنامه دارد، از سال ۲۰۱۴ دبیرکل ناتو بوده و دوره تصدی وی پیش از این سه بار تمدید شده بود. او تیر ماه گذشته در توییتی اعلام کرد مفتخر است که دوره ریاستش بر ناتو تا اول اکتبر ۲۰۲۴ تمدید شد و از بعد از این تاریخ از دبیر کلی ناتو کنار خواهد رفت.

این تصمیم او توسط سران ناتو در جریان اجلاس ماه ژوئیه این ائتلاف در شهر ویلنیوس تصویب شد.

پیش‌تر گمانه‌زنی‌ شد که به دلیل عدم اجماع اعضای این سازمان در خصوص جانشین استولتنبرگ، دوران ریاست وی تمدید شده است. دبیرکل ناتو معمولاً‌ با اتفاق‌نظر ۳۱ عضو این ائتلاف و برای یک دوره چهار ساله منصوب می‌شود.

سازمان ناتو، یک پیمان نظامی است که چهارم آوریل ۱۹۴۹ میلادی (۱۵ فروردین ۱۳۲۸) در پایتخت آمریکا تأسیس شد. هر چند هدف این سازمان در زمان تأسیس، «دفاع جمعی» عنوان شده اما پس از سیاست‌های تهاجمی این سازمان و دخالت‌های مکرر در امور دیگر کشورها، برخی از تحلیلگران، جنگ فعلی روسیه و اوکراین را یکی از نتایج فاجع‌بار رویکرد تهاجمی این سازمان در قبال روسیه می‌دانند. 

این سازمان اکنون ۳۱ عضو دارد و مهمترین بند تشکیل این پیمان، مادهٔ پنج آن است که اعضا توافق کرده‌اند حمله نظامی به یک یا چند کشور عضو را حمله به همه اعضا تلقی کنند و به مقابله بپردازند.

 

انتهای پیام/

برچسب ها: لتونی ناتو
ارسال نظر