صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۵ - ۲۹ آبان ۱۴۰۲
یادداشت؛

نگاهی به نشانه‌های بیداری جهان علیه اشغالگری رژیم صهیونیستی

۴۰ روز از مقاومت ملت فلسطین و دفاع مشروع آنان در برابر حمله اشغالگران صهیونیست در غزه می‌گذرد، درحالی‌که رژیم صهیونیستی دامنه کشتار و جنایت را از بمباران هوایی بیمارستان‌ها و مراکز درمانی به ورود نظامیان و کشتار مستقیم مجروحان و بیماران گسترش داده است و اکنون حمایت از رژیم ننگی برای حامیان صهیونیست‌ها به شمار می‌رود.
کد خبر : 879922

گروه سیاست و جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا_ قاسم غفوری؛ در کنار تحولات میدانی جنگ در غزه نکته قابل‌توجه اعتراضات صورت گرفته از سوی دستگاه‌های دیپلماتیک حامیان رژیم صهیونیستی در باب پیامد‌های حمایت از این رژیم است. نشریه فرانسوی لوفیگارو گزارش کرد، گروهی متشکل از ۱۰ سفیر فرانسه در کشور‌های مسلمان حوزه غرب آسیا با نوشتن نامه‌ای به موضع «امانوئل ماکرون»، رئیس‌جمهور این کشور در حمایت از رژیم صهیونیستی اعتراض کردند.

۱۰ سفیر فرانسه در این نامه از آنچه «کناره‌گیری ماکرون از موضع سنتی متعادل فرانسه در قبال جنگ اسرائیل-فلسطین» خواندند، انتقاد کردند.

به نوشته پایگاه «المیادین»، این نامه مستقیماً به وزارت امور خارجه فرانسه و متعاقب آن نزد کاخ الیزه ارسال شد و پیام یک شورش دیپلماتیک را منتقل کرد.

این اعتراضات در حالی صورت گرفته است که سباستین لکورنو وزیر دفاع فرانسه برای نخستین بار از سال ۲۰۰۰ تاکنون به درخواست امانوئل مکرون رئیس‌جمهور فرانسه و برای گفت‌وگو در مورد وضعیت غزه و مسائل امنیتی منطقه به خاورمیانه اعزام می‌شود. این سفر از مصر آغاز شده  و در منطقه خلیج‌فارس ادامه می‌یابد و روز جمعه با رژیم صهیونیستی به پایان می‌رسد.

اعتراف هشدارگونه بلینکن

در همین حال رسانه‌های آمریکایی گزارش دادند که آنتونی بلینکن، وزیر خارجه این کشور در ایمیلی به کارکنان وزارتخانه به اختلاف در این وزارتخانه بر سر رویکرد دولت بایدن و موضع گیری‌های این دولت درباره  جنگ اسرائیل و حماس اشاره کرده است. 

سی‌ان‌ان می‌گوید: پیام بلینکن به کارکنان وزارت خارجه امریکا،  در بحبوحه مخالفت‌های فزاینده در این وزارتخانه و حتی مخالفت‌ها در دولت بایدن نسبت به سیاست واشینگتن در قبال بحران غزه  ارسال‌شده است.

این رسانه هفته پیش گزارش داده بود که صد‌ها نفر از کارکنان آژانس توسعه بین‌المللی ایالات‌متحده در نامه سرگشاده‌ای خواستار آتش‌بس شده‌اند.

نشانه‌های نظم نوین جهانی

البته این مواضع صرفاً هشداری  از سوی متخصصان دستگاه دیپلماسی فرانسه و آمریکا نبوده است، بلکه در طول هفته‌های اخیر بسیاری از رسانه‌ها، کارشناسان و نهاد‌های حقوق بشری در کشور‌های غربی نسبت به حمایت بی‌چون‌وچرای دولتمردانشان از رژیم صهیونیستی هشدار داده‌اند.

این نوع مواضع هشداری برگرفته از چند حقیقت است که نشانگر نظم نوین جهانی و طوفان الاقصی زمینه‌ساز آن بوده است.

نخست آنکه سیاست غرب همواره بر این اساس استوار  بوده است که روی اسب بازنده شرط‌بندی نکند تا در روندی جهان‌شمول بتواند منافع خود را تأمین کند؛ بنابراین سیاست  «وسط بازی» و حفظ تعادل در قبال طرفین منازعات منطقه‌ی و جهانی محور برنامه‌های آن‌ها بوده است.

در طول جنگ اخیر غزه بسیاری از سران غرب ازجمله آمریکا، انگلیس، فرانسه، آلمان، اتحادیه اروپا و. با عدول از این قانون نانوشته تمام‌قد در کنار رژیم صهیونیستی قرارگرفته‌اند حال‌آنکه به اذعان بسیاری از کارشناسان و بزرگان عرصه سیاست، رژیم صهیونیستی تبدیل به اسب بازنده‌ای شده که شرط‌بندی بر سر آن مصادف با شکستی قطعی با آبروریزی بین‌المللی است.

هشدار دیپلمات‌های غربی نیز در این چارچوب قابل ارزیابی است؛ چراکه طوفان الاقصی از یک‌سو هیمنه پوشالی این رژیم را فروریخته و از سوی دیگر انزجار جهانی از این رژیم را تشدید کرده است که گریبان گیر حامیان آن نیز خواهد شد.

دوم آنکه غرب همواره محتاج روابط با کشور‌های اسلامی به‌ویژه غرب آسیا برای تأمین منابع انرژی بوده و هست به‌ویژه آنکه جنگ اوکراین رسماً غرب را از منابع انرژی روسی محروم ساخته چنانکه در زمستان سال گذشته در اروپا ۶۸ هزار نفر بر اثر سرما و نبود سوخت‌ جان خود را از دست دادند. همچنین آمریکا گاز را به اذعان مکرون به چهار برابر قیمت به اروپا فروخته است.

با توجه به این شرایط می‌توان گفت که عقلای سیاست در غرب به‌ویژه با نزدیک بودن فصل زمستان نگران پیامد‌های حمایت از رژیم صهیونیستی هستند، به‌خصوص آنکه ملت‌ها در کشور‌های اسلامی خواستار تحریم و قطع رابطه با حامیان رژیم صهیونیستی شده است که قطعاً هزینه‌های سنگینی برای غرب به همراه دارد.

این خطر زمانی بیشتر می‌شود که گرایش میان ملت‌ها و دولتمردان اسلامی ازجمله غرب آسیا به روابط با روسیه، چین و ایران شدت گرفته است که خطری بزرگ برای غرب در رقابت جهانی قلمداد می‌شود.

سوم آنکه فریاد‌های ضد صهیونیستی به کشور‌های غربی نیز رسیده است که برگزاری تظاهرات چند صدهزارنفری علیه این رژیم و حامیانش در انگلیس، آلمان، فرانسه و آمریکا نمودی از این حقیقت است.

سلسله رسانه‌ای و سانسور‌های شدید خبری نیز نتوانسته مانع از این موج بیداری انسانی در غرب علیه صهیونیسم شود و دروغ‌پردازی یهودستیزی و نیز مجازات و زندان نیز نتوانسته این حرکت را متوقف سازد.

تغییرات در کابینه سوناک

این موج گسترده چنان بوده است که درنهایت تحت‌فشار‌های افکار عمومی و برای جلوگیری از سقوط ریشی سوناک نخست‌وزیر انگلیس مجبور به تغییرات در کابینه شد.

ریشی سوناک در یک اقدام غیرمنتظره سوئلا براورمن وزیر کشورش که مواضعی افراطی علیه فلسطین و تظاهرات ضد صهیونیستی داشت را برکنار و جیمز کلورلی وزیر خارجه این کشور را جایگزین او کرد.

وی همچنین در یک اقدام غیرمنتظره دیگر، سکان وزارت امور خارجه انگلیس را به دیوید کامرون نخست‌وزیر پیشین سپرد.

این تغییرت پیامد‌های رویکرد‌های یک‌جانبه سران انگلیس در حمایت از رژیم صهیونیستی بوده که دامنه آن می‌تواند گریبان گیر سایر دولت‌های اروپایی و آمریکایی حامی این رژیم شود.

چنانکه در آمریکا نیز نظرسنجی‌ها نشانگر افول محبوبیت بایدن به زیر ۴۰ درصد به دلیل همراهی‌هایش با این رژیم است.

با توجه به آنچه ذکر شد می‌توان گفت که هشدار‌های دیپلمات‌ها، فعالان و کارشناسان سیاسی غربی به دولتمردانشان در باب پیامد‌های حمایت از رژیم صهیونیستی در کنار آنکه ماهیت اسب مرده بودن این رژیم را آشکارتر می‌سازد، بیانگر موج گسترده جهانی افکار عمومی و دولت‌ها در حمایت از فلسطین است.

کارشناسان تأکید دارند که رژیم صهیونیستی در آستانه منزوی شدن و حتی سرنگونی قرار دارد و این مهم چیزی نیست جز دستاوردی مهم برای طوفان الاقصی که رژیم صهیونیستی با نسل‌کشی در بیمارستان‌های غزه، نمی‌تواند آن را پنهان کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر