صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۵۵ - ۲۷ آبان ۱۴۰۲
رئیس سازمان نظام پرستاری مطرح کرد؛

اجرای ناقص قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری در بیمارستان‌ها

رئیس سازمان نظام پرستاری کشور گفت: قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری در بیمارستان‌های دولتی ناقص اجرا می‌شود و بر مراکز درمانی خصوصی هم نظارتی نیست.
کد خبر : 879709

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمد میرزابیگی در آستانه روز پرستار گفت: آنچه در بیمارستان‌ها انجام می‌شود، نه‌تنها اجرای قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری نیست، بلکه به نوعی قانون‌ستیزی نیز هست.

وی با بیان اینکه اجرای این قانون هم به نفع پرستاران است و هم مردم، افزود: منافع قانون تعرفه‌گذاری به پرستاران نمی‌رسد و سؤال ما از وزارت بهداشت این است که اگر در مراکز درمانی بر اساس این قانون از مردم و بیمه پول گرفته می‌شود، چرا حق پرستاران داده نمی‌شود؟

میرزابیگی ادامه داد: با دستور مقام معظم رهبری قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری بعد از پانزده سال زمین‌گیر بودن، به‌سرعت تصویب شد، اما اجرای ضعیف آن در چهار سال گذشته ناامیدکننده است.

وی گفت: در این قانون به‌صراحت ارزش نسبی خدمات پرستاران در چهار حوزه خدمات روتین در بخش‌های بستری، خدمات غیر روتین در سایر بخش‌ها، تخت‌های ستاره‌دار مانند آنژیوگرافی و دیالیز و همچنین ۱۹۰ خدمت مشترک بین همه گروه‌های درمانی تعریف شده است.

رئیس سازمان نظام پرستاری با بیان اینکه خدمات مشترک شامل مواردی است که هم پرستار و هم پزشک می‌توانند، انجام دهند، افزود: نباید کار را پرستار انجام دهد و مهر و امضای پزشک ثبت شود. چون در این صورت ضمن ضایع شدن حقوق پرستار، پرداختی بیمار و بیمه نیز افزایش می‌یابد.

وی یادآور شد: برای جلوگیری از این اتفاق باید کدهای خدمات پرستاری در سامانه «اچ‌آی‌‌اس» (HIS) بیمارستان‌های به‌درستی قرار بگیرند، اما در حاضر فقط در برخی بیمارستان دولتی آن هم به‌صورت محدود و ناقص تعرفه‌ها رعایت می‌شوند و بر بیمارستان‌های خصوصی هم که نظارتی وجود ندارد.

میرزابیگی با بیان اینکه در قانون توسعه هفتم به قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری، قانون «ارتقا و بهره‌وری پرستاران» و قانون سرانه سلامت  آسیب‌های جدی وارد شده، افزود: در بند ج این ماده بحث تربیت نیروهای بین بخشی و رشته‌های حد واسطه مطرح شده که به معنای بازگشت مجدد به تربیت بهیار است. چرا در دوره‌ای که ارائه خدمات تخصصی و فوق تخصصی مطرح است، با این قانون باید به رشته‌های تحصیلی قدیمی و منسوخ‌شده برگردیم؟

وی با اشاره به سالمند شدن جمعیت کشور، خاطرنشان کرد: ۵۰ درصد بستری در بیمارستان‌ها مربوط به بیماری‌های مزمن است که فقط کار مراقبتی برای آنان انجام شده و خدمت تخصصی ارائه نمی‌شود. این در صورتی است که می‌توان با سیستم مراقبت در منزل این خدمات مراقبتی را ارزان‌تر و بهتر انجام داد.

 رئیس سازمان نظام پرستاری کشور با بیان اینکه توصیه ما پرستاری جامعه نگر بر پایه خانواده است. ادامه داد: ۱۷۰۰ مرکز مراقبت در منزل داریم که خدمات آن‌ها تعرفه دارد و برای حمایت بیمه‌ها نیز اقداماتی انجام شده است؛ فقط از مردم می‌خواهیم با مراکز قانونی در این زمینه همکاری کنند.

 

انتهای پیام/

ارسال نظر