صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۲ - ۲۷ آبان ۱۴۰۲
رئیس اورژانس کشور در گفت‌وگوی تفصیلی با آنا:

شرایط سختی کار کارکنان اورژانس بازنگری می‌شود/ ریالی از ۱۵۰۰ میلیارد تومان عوارض سیگار را دریافت نکردیم

جعفر میعادفر با بیان اینکه می‌خواهیم سختی کار اورژانس را از هزار و ۵۰۰ به ۴ هزار برسانیم، گفت: جلساتی با سازمان امور استخدامی و شورای عالی سلامت داشته‌ایم که مصوب شده شرایط سختی کار کارکنان اورژانس بازنگری و به‌روز شود.
کد خبر : 879642

گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ جعفر میعادفر رئیس اورژانس کشور در حاشیه بازدید از خبرگزاری آنا در گفت‌وگویی تفصیلی و در پاسخ به این سؤال که با توجه به آمار نظام پرستاری در ایام همه‌گیری کرونا، بیش از ۷ هزار پرستار مهاجرت کردند، دلیل اینکه کمترین آمار مهاجرت در کادر درمان، مربوط به فوریت‌های پزشکی بود، اظهار کرد: در اورژانس همدلی و عشق به مردم بیشتر است. در اورژانس آنقدر که همکاران تلاش می‌کنند به همان میزان دستمزد نمی‌گیرند، آنقدر که کار می‌کنند، گلایه نمی‌کنند. به جرئت می‌گویم فضای کار در اورژانس با دیگر فضا‌های کاری متفاوت است.

وی افزود: تکنسین‌ها در محیط تعریف نشده و مأموریتی که نمی‌دانند چه اتفاقی برایشان می‌افتد و با چه صحنه‌ای مواجه می‌شوند (هر چند اطلاعات کلی دارند) فعال هستند؛ اما با صحنه‌های مختلفی روبه‌رو می‌شوند و آسیب‌های روحی بسیاری می‌بینند و این آسیب را به خانواده‌هایشان نیز منتقل می‌کنند؛ زیرا روز‌های شیفت‌ با مأموریت‌ها و افراد مختلف مواجه هستند.

رئیس اورژانس کشور اضافه کرد: به هر حال انسان یک موجود عاطفی و احساسی است وقتی با صحنه‌ها مواجه می‌شود به‌رغم اینکه شغلش اقتضا می‌کند که آن کار‌ها را بکند؛ اما در درونش اتفاقاتی می‌افتد که بسیار اثرگذار و ناراحت کننده است و ناخودآگاه به خانواده‌هایشان هم انتقال می‌دهند؛ افتخار نیرو‌های اورژانس این است که جان یک نفر را نجات می‌دهند، سرپرست خانواده‌ای که اگر کمکی به او نشود، آن خانواده آینده نامعلومی پیدا می‌کند، تکنسین‌های اورژانس با این احساس خوشایند خود را سرپا نگه می‌دارند.

پرداخت مطالبات کارکنان اورژانس یک سال به تعویق افتاده است

میعادفر به این نکته اشاره کرد که اگر داخل زندگی این افراد بروید مثل بقیه مشکلات معیشتی زیادی دارند ما و مسئولان باید به فکر باشیم که این افراد نباید این دغدغه‌ها را داشته باشند تا بتوانند خدمت خوبی به مردم ارائه دهند.

رئیس اورژانس کشور با عنوان اینکه کشور‌های حاشیه خلیج فارس شرایط بسیار خوبی را برای جذب نیرو‌های فوریت‌های پزشکی فراهم کرده‌اند، تصریح کرد: زمانی اگر کسی قصد مهاجرت داشت، باید با زبان خارجی آشنا می‌بود؛ اما الان این گزینه را عنوان کرده‌اند و می‌گویند در محیط کار یاد می‌گیرند؛ بنابراین با این شرایط نیز همکاران ما ایستاده‌اند و با افتخار خدمت می‌کنند.

وی با بیان اینکه پرداخت مطالبات کارکنان اورژانس یک سال به تعویق افتاده و نتوانسته‌ایم مطالبات آنان را پرداخت کنیم و این موضوع در شرایط معیشتی و سخت فعلی، اذیت‌کننده است، افزود: بهتر است مسئولان نگاه ویژه‌ای به اورژانس داشته باشند و قدر زحمات همکاران ما را بدانند. تکنسین‌ اورژانس کسانی هستند که در شرایط اضطراری به کمک مردم می‌روند و مورد اعتماد مردم هستند.

اعتماد اجتماعی بالاترین ارزش افزوده برای اورژانس است

میعادفر گفت: یکی از شاخص‌های باارزش اورژانس این است که با دعوت مردم به خانه آن‌ها می‌رویم و هر کسی غیر از ما اگر می‌خواهد به خانه مردم برود باید مجوز داشته باشد؛ اما تکنسین اورژانس به دعوت مردم به خانه آن‌ها می‌رود. خانواده‌شان را معاینه و درمان می‌کنند و با احترام بدرقه می‌شوند. این اعتماد اجتماعی است که هم می‌تواند ارزش افزوده برای ما و هم نظام داشته باشد و هرچقدر این خدمات را افزایش دهیم، اعتماد و رضایت‌مندی اجتماعی را بالا ببریم و با این اوصاف نگاه مردم به نظام و حاکمیت مثبت‌تر خواهد شد.

وی درباره منصوب کردن یک تکنسین عملیاتی به ریاست اورژانس تهران و به وجود آوردن فضایی که دیگر تکنسین‌ها امکان پیشرفت داشته باشند و پزشک سالاری از میان رفت، گفت: مهم این است فرد، توانایی و قدرت کار را داشته باشد. لازم است جایی یک پزشک مدیریت را در دست بگیرد، جای دیگر یک تکنسین عملیاتی! ۲۶ هزار نفر تکنسین فوریت‌های پزشکی داریم و با 100 پزشک بر آن‌ها مدیریت می‌کنیم و این از انصاف به دور است در حالی که باید توان علمی تکنسین‌ها را افزایش دهیم و راه ادامه تحصیل آن‌ها را فراهم کنیم تا یک تکنسین عالم، درس خوانده و مدیر داشته باشیم.

انتخاب رئیس اورژانس از میان تکنسین‌های عملیاتی

وی افزود: البته انتخاب تکنسین عملیاتی به عنوان ریاست اورژانس فقط تهران نیست، مدیریت حدود ۲۰ شهر مانند یاسوج، اراک، نیشابور، ایرانشهر، چابهار و.. از تکنسین‌های عملیاتی است.

میعادفر با اشاره به اینکه باید افرادی که انتخاب می‌شوند مدیریت هم داشته باشند، بیان کرد: هر جا ببینیم توانی در افراد وجود دارد این کار را می‌کنیم و نتیجه مثبتی هم می‌گیریم و گاهی هم ممکن است نتیجه منفی بگیریم، همانطور که ممکن است پزشکی را انتخاب کنیم و نتیجه منفی بگیریم.

وی افزود: تلاش اورژانس این است که مدیریت مطالبه‌گری داشته باشد. به هر مدیری می‌گویم که شما را انتخاب می‌کنیم اگر موفق نشوید خیلی برای‌تان گران تمام می‌شود. باید تمام تلاش‌تان را کنید که نشان دهید ما انتخابمان را درست انجام داده‌ایم. با این اوصاف قطعاً بچه‌ها انگیزه پیدا می‌کنند که این فرصت‌ها را به دست بیاورند و ما نگاهمان این است که از درون خود اورژانس، نیرو‌ها را انتخاب کنیم؛ البته بعضی مواقع که فرد مطمئن مورد نظری را نداریم، مجبوریم از جای دیگر انتخاب کنیم.

توزیع بالگرد‌های اورژانس به درستی انجام نشد

 رئیس اورژانس کشور درباره فعالیت دوباره بالگرد‌ها گفت: باید مقابل هزینه‌ای که می‌کنیم اثربخشی داشته باشیم. چیدمان بالگردهایمان درست نبوده و دوستان قبلی واسطه‌هایی راه اندازی کرده‌اند. کشور به بالگرد نیاز دارد و بیش از این تعداد که ما داریم هست، اما توزیع درستی انجام نشده است.

وی افزود. در این یکی دو ساله تلاش کردیم تعداد مأموریت‌هایمان را افزایش دهیم. دستورالعمل‌ها را به روز و ویرایش کرده‌ایم که استفاده درستی شود. افتخار داریم این بالگرد‌ها فقط برای بیمار است! نه وکیل و نه وزیر می‌بریم، از وزیر خودمان شروع کردیم و به وی گفتیم این بالگرد‌ها را فقط برای بیمار استفاده می‌کنیم و به شما نمی‌دهیم که بتوانیم به بقیه هم نه بگوییم.

وی با بیان اینکه چند روز پیش یکی از دوستان ساعت ۱۱ شب از من بالگرد خواست با اینکه با او رودربایستی داشتم و دوست عزیزی بود، گفتم اگر مریض داشته باشی همین امشب هواپیما می‌فرستم، اما این کار را از من نخواه که بالگرد اورژانس را برای این کاری که شما می‌خواهید، بدهم. خوشبختانه تا الان زورمان رسیده و سعی کردیم بالگرد را برای بیماران استفاده کنیم.

میعادفر در پاسخ به این سؤال که در اورژانس چند فروند بالگرد داریم، گفت: به اسم، ۵۱ فروند است؛ اما چون در شرایط سخت تحریمی هستیم و در تعمیرات و تأمین قطعات مشکل داریم و اگر بالگردی خراب شود، دو سه ماه زمان می‌برد تا تعمیر شود این عدد بسیار کم است.

وی افزود: یک هواپیما برای مسیر‌های طولانی نیز داریم که اگر بعضی از استان‌ها بیماری داشته باشند که باید در تهران، شیراز یا اصفهان درمان شوند، بیماران محروم را منتقل می‌کنیم.

رئیس اورژانس کشور در پاسخ به اینکه سازمان اورژانس به چه تعداد بالگرد نیاز دارد، گفت: حدود ۷۱ بالگرد، در شعاع عملیاتی ۱۵۰ کیلومتر نیاز داریم که به صورت «سلولار» (شبکه ارتباطات موبایلی) کل کشور را پوشش دهیم.

میعادفر افزود: در بحث بالگرد‌ها با دستور مقام معظم رهبری، ستاد کل نیرو‌های مسلح به ما کمک می‌کند. ۲۵ پایگاه هوایی ما توسط آن‌ها ساخته شد. چند شرکت خصولتی هم هستند که از آن‌ها هم کمک می‌گیریم و در واقع وزارت بهداشت خودش ۷ بالگرد دارد و بقیه را به صورت خرید خدمت استفاده می‌کنیم.

دولت سختی کار نیرو‌های اورژانس را از هزار و ۵۰۰ به ۳ هزار تغییر دهد

وی درباره اینکه آیا قصد داشتید سختی کار نیرو‌های اورژانس را از هزار و ۵۰۰ به ۳ هزار تغییر دهید، گفت: قصدمان بیش از این است، می‌خواهیم هزار و ۵۰۰ را به ۴ هزار برسانیم. ۳ هزار برنامه کوتاه مدت ماست. جلساتی را با سازمان امور استخدامی و اداری و مصوبه‌ای را در شورای عالی سلامت داریم که در آنجا شرایط سختی کار کارکنان اورژانس بازنگری و به‌روز شود. کار‌هایی کرده‌ایم که به زودی به هدف ۳ هزار می‌رسیم.

رئیس اورژانس کشور با بیان اینکه موضوع سختی کار در حیطه اختیار ما نیست که این کار را انجام دهیم؛ بلکه باید سیستم‌های دیگر را قانع کنیم که انجام شود، گفت: اعتقاد داریم ۳ هزار تا دهه فجر باید انجام شود، اما به دنبال ۴۵۰۰ هستیم چراکه حق کارکنان ما این است.

وی در پاسخ به اینکه آیا در برنامه هفتم توسعه، بودجه برای ساخت پایگاه‌های جدید اورژانس در نظر گرفته شده است، گفت: در برنامه هفتم توسعه دو موضوع برای اورژانس مصوب شده که یکی ضعیف است و یکی خوب، که خوشبختانه دومی آرزوی چندساله ما بود که اتفاق افتاد و این موضوع این است که یک‌درصد از درآمد فروش خودرو‌ها و موتور‌ها برای خرید آمبولانس هزینه شود. این اتفاق خوبی بود که باید از کمیسیون تلفیق و نمایندگان مجلس تشکر کنیم. در ارتباط با توسعه اورژانس زمینی، هوایی و دریایی در حد نیرو‌های مسلح سه، چهار شعبه داریم.

یک ریال از عوارض فروش سیگار به ما تخصیص داده نشد

 وی درباره کمبود آمبولانس و فرسوده بودن آن‌ها گفت: بودجه خرید آمبولانس‌های جدید مصوب شده است؛ اما تخصیص نمی‌دهند. امسال مصوب شده بود که تقریباً ۱۵۰۰ میلیارد تومان عوارض فروش سیگار را به اورژانس تخصیص بدهند؛ حالا که اواخر آبان هستیم حتی یک ریال به ما تخصیص داده نشده، آمبولانس که از زیر خاک در نمی‌آید.

رئیس اورژانس تهران افزود: ۲ هزار میلیارد تومان هم از حوادث ترافیکی برای ما در نظر گرفته‌اند. اگر به ما ۳۵۰۰ میلیارد تومان را بدهند، می‌توانیم هزار دستگاه آمبولانس بخریم. آخرین ارزی که برای خرید آمبولانس به ما داده‌اند ۳۷۵۰۰ میلیارد تومان بوده، بخش عمده آمبولانس‌ها از خارج وارد می‌شود.

 وی ادامه داد: امروز حدود ۳ هزار دستگاه آمبولانس داریم که بالای ۱۶ سال کار کرده‌اند. هرچقدر برای این آمبولانس‌ها هزینه کنیم به معنای پول هدردادن است؛ چراکه امروز درست می‌کنیم، فردا خراب می‌شوند.

نیاز اضطراری اورژانس به ۳ هزار دستگاه آمبولانس

رئیس اورژانس کشور با اعلام اینکه باید به صورت اورژانسی ۳ هزار دستگاه آمبولانس وارد ناوگان اورژانس کشور شود، تاکید کرد: تا به حال مجوز واردات هزار دستگاه آمبولانس را از دولت گرفته‌ و برای خرید این تعداد از کمک خیران استفاده کرده‌ایم. خوشبختانه جلسات متعددی را با خیران داشتیم که حداقل این هزار دستگاه را وارد مجموعه کنیم.

۱۴۰۰ پایگاه نیمه‌کاره در کشور داریم

میعادفر با بیان اینکه ۱۴۰۰ پایگاه نیمه‌کاره در سطح کشور داریم که باید راه اندازی می‌شد؛ اما به علت کمبود اعتبار و بودجه بلاتکلیف مانده‌اند، گفت: اکنون بهترین زمان برای چیدمان لایحه و بودجه برای مجلس است. بار‌ها مشکلات را به سازمان برنامه و بودجه و نمایندگان مجلس گفته‌ایم. با دو، سه رئیس کمیسیون نیز جلسه داشتیم و دغدغه‌هایمان را مطرح کرده‌ایم. اتفاقاً آن‌ها هم موافق هستند که آمبولانس‌ها فرسوده هستند و چهار، پنج سال است آمبولانس جدیدی وارد ناوگان نکرده‌ایم. بهترین کار برای ما این است که تحریم‌های داخلی را بردارند.

رئیس اورژانس کشور گفت: درست است یکسری قوانین دست و پا گیر داریم؛ اما برای واردات آمبولانس می‌توان اغماض کرد و واردات آن را تسهیل کرد تا این آمبولانس‌ها برای نجات جان مردم وارد چرخه عملیات شوند؛ چراکه هر بیماری که نجات دهیم هزینه‌های سربار دولت را کم کرده‌ایم، اگر یک بیماری قلبی و سکته مغزی را کمتر از سه ساعت نجات دهیم به دولت و خانواده این بیمار کمک کرده‌ایم که سال‌ها هزینه این بیمار گردن دولت و خانواده نیفتد؛ اگر اورژانس را تقویت کنیم جلوی بسیاری از این عوارض و بیماری‌ها را می‌توانیم بگیریم.

وی تاکید کرد: در اورژانس فقط نقش درمان نداریم؛ بلکه پیشگیری‌کننده هم هستیم و در بلندمدت ذخیره منابع و پول دولت است که می‌تواند برای زیرساخت‌های دیگر هزینه شود.

گزارش از: عباس اردشیری

انتهای پیام/

ارسال نظر