صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۰۸ - ۲۶ آبان ۱۴۰۲

نمایشگاه و جشنواره فن‌بازار صنعت برق ایران به کار خود پایان داد

بیست و سومین نمایشگاه بین المللی و نخستین جشنواره و فن‌بازار صنعت برق ایران با برگزاری ۱۱ کارگاه و پنل، هشت نشست خبری، بازدید بیش از ۲۵۰۰ نفر از دانشگاهیان و اساتید و ۳۰ قرارداد و تفاهم نامه در کنار کسب دستاورد‌های ویژه در حوزه دانش بنیان به کار خود پایان داد.
کد خبر : 879562

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا ، صنعت برق، صنایع وابسته و نیروی کار متخصص، خلاق و کارآفرین، سهم انکارناپذیری در توسعه همه‌جانبه و الگوی اقتصاد مقاومتی دارد و بر همین اساس تا دور افتاده‌ترین روستا‌های کشور، از نعمت برق بهره‌مند هستند.

بر این اساس نیاز است با توجه به مزیت‌های نسبی، بهره‌گیری از تکنولوژی تولیدات و دانش فنی و مهندسی و اقتصاد بومی در راستای ارتقای تولیدات، به وضعیت مطلوب‌تری برسد.

یکی از زیرساخت‌های صنایع برق، استفاده از توان شرکت‌های فناور داخلی و دانش‌بنیان است که به تقویت جایگاه صنعتی برق کشور کمک شایانی می‌کند. حمایت از نخبگان، ورود شرکت‌های دانش‌بنیان به عرصه اقتصاد و ترویج ادبیات خوداتکایی در جامعه، حضور شرکت‌های دانش‌بنیان در صنایع راهبردی، بیان دستاورد‌های نخبگان ایرانی در طراحی و ساخت تجهیزات بسیار پیشرفته و مسائلی از این دست است.

امروز ضرورت بهره‌مندی از توانمندی‌های شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان به منظور بهبود فرآیندها، از میان برداشتن چالش‌ها و محدودیت‌ها و در نهایت رشد و تعالی صنعت و اقتصاد بر کسی پوشیده نیست. رهبر معظم انقلاب اسلامی با علم به این مهم سال گذشته را با عنوان سال «تولید؛ دانش‌بنیان، اشتغال‌آفرین» و سال جاری را با عنوان «مهار تورم و رشد تولید» نامگذاری کردند. بی تردید نقش بهره‌مندی از توان، ظرفیت و دانش شرکت‌های فناور در صنعت و به طور خاص صنعت برق در رشد تولید کشور انکارناپذیر است.

نکته این است که شرکت‌های دانش‌بنیان به‌طورعمده به‌دلیل نوپا بودن و نیاز به وجود ساختار‌های حمایتی، مسیر پرچالشی را برای حضور و عرض اندام در بازار‌های رقبای سنتی در پیش دارند، به همین منظور وزارت نیرو در نمایشگاه بیست وسوم جایگاه ویژه‌ای برای این دست از شرکت‌ها در نظر گرفت به طوری که در کنار این نمایشگاه، «جشنواره و فن بازار تخصصی صنعت برق ایران» را با حضور پررنگ دانش بنیان‌ها در صنعت برق برگزار کرد. به طوری که در این جشنواره بیش از ۷۰۰ محصول فناورانه از سوی شرکت‌های دانش بنیان ارائه شد که ۳۸۷ مورد آن در نمایشگاه عرضه شد. در سمت مقابل نیز شرکت‌های مادر تخصصی برق قریب به ۲۲۰ نیاز فنی و مهندسی خود را در معرض اطلاع قرار دادند و البته این پایان کار جشنواره فن بازار صنعت برق نیست.

چرا که انتظار می‌رفت با دائمی شدن دبیرخانه این جشنواره، به صورت مستمر به رصد نیاز‌ها و تولیدات شرکت‌های دانش بنیان پرداخته شود و از این محل علاوه بر هدفمند کردن فعالیت شرکت‌های دانش بنیان و حل مشکلات و نیاز‌های داخل به سمت صادرات نیز حرکت کرد، الزامی که خبر آن در نمایشگاه و جشنواره صنعت برق اعلام شد تا در ادامه صنعت برق کشور به جایگاه منطقه‌ای و جهانی بلندتری بیندیشد.

رشد ۶۳ درصدی شرکت‌های داخلی و ۵ برابری شرکت‌های خارجی

همچنین امسال شاهد رشد ۶۳ درصدی شرکت‌های داخلی و ۵ برابری حضور شرکت‌های خارجی نسبت به سال گذشته در نمایشگاه بین المللی برق بودیم و ۴۸۰ شرکت داخلی و ۱۱۰ شرکت خارجی به ارائه دستاورد‌های خود در این نمایشگاه پرداختند؛ بنابراین حضور پررنگ شرکت‌های خارجی در کنار مشارکت گسترده شرکت‌های دانش بنیان از تفاوت‌های این دوره از نمایشگاه صنعت برق محسوب می‌شود، اما بی‌تردید ورود شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان در کنار برنامه‌ریزی‌های خرد و کلان و اهتمام مسئولان و دست‌اندرکاران این عرصه، با درخشش صنعت برق کشور در خاورمیانه و سطح جهان همراه شده است.

در همین راستا نظام‌نامه حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و پارک علم و فناوری نیرو تدوین شد و در همین راستا همه ارکانی که در بخش‌های زیست‌بوم نوآوری وزارت نیرو هستند احصا شده‌اند و تکالیف و وظایف آن‌ها نیز مشخص شده است. چنانکه " محمد مخبر" معاون اول رئیس جمهور نیز در تاکید بر این موضوع گفته است اگر بتوانیم در بحث خدمات و تجهیزات و نیروگاه‌ها و همچنین نحوه مصرف برق در کشور در مسیر دانش بنیان حرکت کنیم قطعا در سال‌های آتی نیازی به ساخت نیروگاه‌های جدید برق نخواهیم داشت و در عین بالا رفتن راندمان، کسری‌ها درمنازل، کارخانه‌های بزرگ و بخش کشاورزی را جبران خواهد کرد.

معاون اول رییس جمهور همچنین کاهش قیمت تمام شده و صرفه جویی در زمان و بهبود کیفیت خدمات را از مزایای بهره گیری از شرکت‌های دانش بنیان در صنعت آب و برق کشور دانسته و عنوان می‌کند: بهره گیری از ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان نیاز به یک تغییر ریل در کشوربه ویژه در بخش‌ها و وزارتخانه‌های فنی و خدماتی دارد.
به گفته معاون اول رییس‌جمهور باید با اصلاحات ساختاری در جهت حکمرانی شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه آب و برق گام برداریم که پس از دستیابی به این مهم، وزارتخانه نیرو می‌تواند به الگویی برای سایر بخش‌های دولت تبدیل شود.

در همین راستا "علی اکبر محرابیان" وزیر نیرو نیز با اشاره به اثرات حضور شرکت‌های دانش بنیان در صنعت آب و برق و جلوگیری از اتلاف انرژی در کشور معتقد است: با همکاری مجموعه شرکت‌های دانش بنیان در زمینه ساخت و تغییرات در کولر‌های آبی می‌توان تا ۵۰ درصد مصرف برق و ۳۰ درصد مصرف آب و در مجموع ۶ هزار مگاوات کاهش و ۶ میلیارد دلار صرفه جویی اقتصادی داشت.

وزارت نیرو در عرصه ارتباط با شرکت‌های دانش‌بنیان که بخشی از نخبگان مردمی است پیشتاز بوده و دومین دستگاهی بود که آیین‌نامه دانش‌بنیان را برای دولت ارسال کرد و با تصویب این آیین‌نامه، حمایت‌های خوبی از شرکت‌های دانش‌بنیان صورت گرفت که در اجرای بند‌های آن، وزارت نیرو در ارزیابی انجام شده توسط کمیسیون علمی و فناوری دولت رتبه نخست را کسب کرده است.

رشد ۲۵ درصدی حجم قرارداد‌های پژوهشی با دانش‌بنیان‌های صنعت برق

در همین راستا "مریم کارگرنجفی" معاون سرمایه انسانی، تحقیقات و فناوری اطلاعات وزیر نیرو در پنل تخصصی در حاشیه بیست و سومین نمایشگاه بین المللی و جشنواره و فن بازار تخصصی صنعت برق مطرح کرد: ۹۹۲ شرکت دانش بنیان در حوزه صنعت آب و برق در مجموعه وزارت نیرو فعال هستند که از این تعداد ۱۹ درصد در حوزه آب و ۸۱ درصد در صنعت برق فعالیت می‌کنند.

وی با بیان اینکه در پایان سال ۱۴۰۱ حجم قرارداد‌های وزارت نیرو با شرکت‌های دانش بنیان برای تولید بار نخست نسبت به سال ۱۴۰۰ حدود ۶ برابر افزایش داشته است، گفت: حجم قرارداد‌های پژوهشی وزارت نیرو با شرکت‌های دانش بنیان در جهت حمایت از آنان در سال ۱۴۰۱ حدود ۲۵ درصد رشد داشته است.

کارگرنجفی از رشد ۶ برابری حجم خرید محصولات و خدمات دانش بنیان طی یکسال خبر داد و یادآور شد: واحد‌های فناور مستقر در مراکز رشد پژوهشگاه ۶ برابر رشد و شرکت‌های که توسط وزارت نیرو مورد حمایت قرار گرفتند حدود ۴۰ درصد رشد داشته است.

اما آنچه که اخیرا بر آن تاکید شده است موضوع ارتقای سطح بهره وری در همه بخش‌ها از جمله صنعت آب و برق است به طوری که مقام معظم رهبری در ابتدای سال جاری با اشاره به سطح بسیار پایین بهره‌وری در اقتصاد کشور یعنی مصرف زیاد و بازده کم، افزایش بهره‌وری را کاملاً ضروری خواندند و گفتند: بهره‌وری ما در آب از اغلب کشور‌های دنیا کمتر است و در شدت انرژی چند برابر کشور‌های پیشرفته است.

در همین راستا وزارت نیرو که ماموریت آن متشکل از صنعت آب و برق است، طی برنامه‌ریزی‌های گسترده، جامع و ویژه در راستای ارتقای بهره‌وری گام‌های موثری برداشت که اثرات آن کاملا در این عرصه مشهود است؛ یکی از ابزار‌های دستیابی به این مهم را می‌توان بهره‌مندی از توان دانش بنیان‌ها عنوان کرد.

در این راستا وزارت نیرو امسال نیز در «استقرار چرخه بهره‌وری» و «مردمی‌سازی دولت» جشنواره شهید رجایی موفق به کسب رتبه برتر شده است که بهبود وضعیت اقتصادی کشور از طریق افزایش سرمایه‌گذاری و ارتقای بهره‌وری ممکن خواهد بود. با توجه به کمبود منابع مالی، موضوع ارتقاء بهره‌وری اهمیت بیشتری خواهد یافت.

آنچه که در نمایشگاه بیست و سوم نمایشگاه و نخستین جشنواره صنعت برق گذشت

بر اساس این گزارش، بیست‌و‌سومین نمایشگاه تخصصی بین‌المللی صنعت برق و نخستین جشنواره و فن بازار صنعت برق به مدت چهار روز و طی روز‌های ۲۳ تا ۲۶ آبان در فضایی به وسعت ۵۴ هزار مترمربع در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران و با حضور "علی اکبر محرابیان" و دیگر معاونان و مسئولان صنعت برق کشور برگزار شد.

در نمایشگاه تخصصی صنعت برق ایران کالا‌هایی در بخش‌های تولید؛ انتقال؛ توزیع؛ تجهیزات برق فشار قوی، متوسط و ضعیف؛ انواع تابلو‌های برق؛ تجهیزات روشنایی؛ تجهیزات هوشمندسازی؛ دیزل ژنراتور و موتور‌های الکتریکی؛ باطری و یو پی اس، سیستم‌های ارتینگ و حفاظت کاتدی، ترانسفورماتور، سیم و کابل، اتوماسیون صنعتی و ابزار دقیق و تجهیزات اندازه‌گیری، پیمانکار، مشاور، مراکز علمی تحقیقاتی و پژوهشی، خطوط انتقال نیرو و تجهیزات وابسته، پست‌های فشار قوی متوسط و ضعیف، انرژی‌های تجدیدپذیر و تجهیزات وابسته عرضه شد.
در همین راستا ۱۱ پنل و کارگاه در «نمایشگاه» و «جشنواره فن بازار» تخصصی صنعت برق ایران در کنار هشت نشست خبری برگزار شد.

بازدید اساتید و دانشجویان از این دوره از نمایشگاه و جشنواره را می‌توان از دیگر تمایز‌های جدی این دوره از رویداد علمی و صنعتی دانست؛ در همین راستا طی چهار روز برگزاری این نمایشگاه و جشنواره در کنار بازدید و استقبال چشمگیر فعالان و علاقه‌مندان این عرصه، شاهد بازدید ۲۵۰۸ نفر دانشگاهیان، اساتید و دانشجویان از نمایشگاه و جشنواره بودیم.

همچنین ۳۰ قرارداد و تفاهم نامه مرتبط با صنعت برق در این نمایشگاه منعقد شد و به امضای طرفین رسید.

آنچه که گذشت بیست و سومین دوره از نمایشگاه بین المللی صنعت برق و نخستین جشنواره و فن بازار تخصصی صنعت برق ایران بود که امروز، جمعه با کسب دستاورد‌های منحصربفرد و ویژه به کار خود پایان داد.

انتهای پیام/

ارسال نظر