کرمی: ایران با بهرهمندی از استعداد و انگیزه جوانان بر موانع غلبه میکند
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، آیین اختتامیه سومین گردهمایی دانشجویان و رتبههای برتر آزمون سراسری دانشگاههای کشور در بخش پسران با عنوان «آینده روشن» شب گذشته در مجتمع شهدای سلامت مشهد برگزار شد.
حجت الاسلام سعید کرمی، مدیرکل فرهنگی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها در این مراسم، لازمه قضاوت نسبت به وضعیت کشور را توجه به نقطه شروع، شرایط و شتاب حرکت و رشد آن دانست و گفت: طی بررسی دقیقی که نسبت به اقتصاد هشت کشور بزرگ دنیا داشتم تمرکز آنها روی تولید دانشبنیان مبتنی بر فناوری بومی و سرمایه گذاری در این حوزه، مشهود بود تا جایی که رئیس جمهور کره با شعار نهضت علم به قدرت رسید، اما همه این کشورها در مسیر حرکت به سمت این هدف بارها آزمون و خطا داشتند و سیاستهای اقتصادیشان شکست خورده است؛ حتی برخی کشورها تورم یک میلیون درصدی را تجربه کرده اند یا در ژاپن روزی خود مردم تویوتا را نمیخریدند و این شرکت سه بار تا مرز ورشکستگی پیش رفت.
شتاب پیشرفت ایران بالاتر از شتاب کشورهای توسعه یافته
وی ادامه داد: وجود مشکلات در مسیر رشد و پیشرفت، امری طبیعی و مربوط به همه کشورها است، هیچ کشوری در همان سالهای اول حرکت، به قله نرسیده است؛ در عین حال ایران اسلامی با وجود جنگ تحمیلی، تحریم و کارشکنیهای متعدد حدود سه دهه است که رشد خود را از هیچ شروع کرده، اما چنان پرتلاش و بااراده پیش رفته که امروز به اذعان نهادهای بین المللی، شتاب حرکتش در مسیر پیشرفت از سی سال اول همه کشورهای بزرگ دنیا بیشتر است.
مدیرکل فرهنگی نهاد رهبری در دانشگاهها با بیان اینکه مطابق آخرین گزارش بانک جهانی، اقتصاد کلان ایران وارد مرحله رونق خود شده و رو به رشد است، تصریح کرد: همین دوسال پیش ونتیلاتور ما را در دریا توقیف میکردند، ولی در کمتر از ۶ ماه شرکتهای دانشبنیان داخلی آن را تولید کردند و حالا صادرکننده ونتیلاتور هستیم؛ در زمینه واکسن نیز آنها که تولید داخلی را که برخلاف همه واکسنها پروتئین پایه بود مسخره میکردند، امروز که امریکا با همه ادعاهایش هنوز نتوانسته آمار مرگ و میر کرونا را به صفر برساند، مقابل عظمت و پیشرفت حیرت آور ایران کرنش میکنند.
کرمی در ادامه بااشاره به خاطره دیدار خود با یکی از پزشکان متخصص و مطرح هند ابراز کرد: به گفته این پزشک برجسته تا همین بیست سی سال پیش، آنقدر ایران با کمبود پزشک مواجه بود که پزشکان هند و پاکستان که تازه دوره عمومی را به پایان رسانده و هیچ تجربه و سابقه کاری نداشتند، در ایران مشغول کار میشدند، اما امروز همان پزشکان در دوره تخصص خود برای دستیابی به تازهترین یافتههای روز علم پزشکی سراغ دانشمندان پزشکی ایران میآیند.
نماینده نهاد رهبری در بنیاد نخبگان افزود: امروز همچنین بیش از ۹۰ درصد داروهای موردنیاز کشور در داخل تولید و در دنیا به مقالات دانشمندان و پزشکان ایرانی ارجاع میشود به گونهای که ۲ و نیم درصد تولید علم جهان توسط ایران صورت میگیرد و در رتبه ۱۵ تولید علم دنیا قرار داریم؛ بنابراین با وجود راه پرفراز و نشیب طی شده و همه کاستیها و مشکلات موجود، پرشتاب در حال رشد و سربلند هستیم.
وی خاطرنشان کرد: ما هنوز چالش داریم، اما راه را پیدا کرده ایم؛ آینده روشن است و این غلو یا تعارف نیست؛ ایران اسلامی با بهرهمندی از استعداد و انگیزه جوانانش بر موانع غلبه میکند و به ثبات و سربلندی خواهد رسید.
رسالت ویژه نخبگان در رسواکردن ظالمان
عبدالحسین کلانتری، معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات وفناوری هم شب گذشته در آیین اختتامیه سومین گردهمایی دانشجویان و رتبههای برتر آزمون سراسری دانشگاههای کشور با عنوان «آینده روشن» که در مجتمع شهدای سلامت مشهد برگزار شد، ضمن گرامیداشت یاد شهدای غزه و مجاهدان مقاومت اسلامی گفت: امروز از یک سو داعیه مدنیت وحقوق بشر کشورهای غربی زمین و زمان را پر کرده و از همه ابزارها برای تلقین وجهه پوشالی خود استفاده میکنند و از سوی دیگر شاهد سختترین حملات و مهلکترین صدمات به غزه توسط این کشورها هستیم به حدی که حتی پروتکلهای خودشان را هم زیرپا میگذارند.
وی با بیان اینکه این روزها باید مدام مسئولیتمان نسبت به غزه را به خود تذکر دهیم و گامهای موثری جهت رسواسازی این رژیم منحوس برداریم، به نخبگان تاکید کرد: خداوند استعداد و وجاهت بیشتری به شما داده که این مسئولیت دینی و اجتماعی شما را سنگینتر میکند؛ به هر طریق میتوانید مقابل این ظلم وجور بایستید و تبین کنید.
معاون وزیر علوم در بخش دیگری از سخنان خود به اهمیت امید در جامعه به ویژه میان نخبگان اشاره و تصریح کرد: اگر تحلیل تقلیل گرایانه از کنش را (که کنش را به سطح رفتار تنزل میدهد) کنار بگذاریم و تمام نیات و خلجانات ذهنی و انگیزشی را هم کنش بدانیم، بدون شک امید بزرگترین کنشی است که انسان در طی زندگی اش دارد.
کلانتری افزود: بر این اساس امید صرفا یک برساخته یا بخشی از بازیهای ذهنی نیست؛ بلکه واقعیت ذهنی و ملموس جریان دار در متن زندگی است که حال و آینده را میسازد به همین دلیل در ادبیات نظری متفکران متأخر و مدرن اینقدر روی آن تاکید شده و در ادبیات دینی نیز به حدی اهمیت دارد که ناامیدشدن جزو گناهان کبیره به شمار میرود.
وی امید را تعیین کننده جهت زندگی معرفی و اظهار کرد: دوران ابتدایی شکل گیری غرب جدید بعنوان موتور اصلی پیش برنده این جوامع و گذارشان از دوره کهن به مدرن، مبتنی بر امید بوده است؛ امید به آینده، برابری، آزادی، مساوات و..
معاون وزیر علوم گفت: تلقی ما معمولا این است که امید براساس تصویری از واقعیت آینده ساخته میشود؛ گرچه این تصور غلط نیست و امید، وامدار آینده است، اما باید بگوییم این تلقی ناتمام است چراکه آینده نیز وامدار امید است و ما به واسطه امیدی که داریم نسبت به ساخت آینده اقدام میکنیم.
کلانتری خطاب به نخبگان یادآور شد: آینده سازان جامعه ایران و تاریخ و تمدن آن شما نخبگان علمی هستید به همین دلیل بیانیه گام دوم رهبر انقلاب نیز خطاب به شما جوانان و با تأکید بر حوزه علم و فناوری صادر شده است.
وی خاطرنشان کرد: زندگی علمی قطعاً حوزه مهمی از فعالیت شما نخبگان را شکل میدهد، اما توجه داشته باشید که امروزه هم علم، شبکهای و جهانی شده و هم رشدشخصی و اجتماعی شما زمانی به بلوغ و تکامل لازم میرسد که وارد فعالیتهای جمعی و گروهی شوید بنابراین هرگز از ایجاد و تقویت این گروهها غفلت نکنید.
در پایان این مراسم ضمن اهدای جوایز برندگان مسابقات علمی فرهنگی، از رتبههای تک رقمی آزمون سراسری سال گذشته و دکتر محسن محمدی از چهرههای علمی کشور با اهدای لوح و هدایایی تقدیر و کیک آینده روشن به دست آنها برش زده شد. همچنین هشت سهمیه حج و شش سفر عتبات عالیات به دانشجویان حاضر اهدا شد.
به گزارش آنا، سومین گردهمایی دانشجویان و رتبههای برتر آزمون سراسری دانشگاههای کشور با «عنوان آینده روشن» در دو بخش پسران و دختران به همت نهادنمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها و بنیاد ملی نخبگان آبان و آذر امسال به میزبانی مشهد مقدس برگزار میشود.
انتهای پیام/