صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۱ - ۲۷ آبان ۱۴۰۲

محصص: تیم ملی نیاز به نقشه راه دارد/ به تیم قلعه‌نویی خیلی خوش‌بین هستم

مدرس فیفا گفت: دو سال و نیم تا جام جهانی وقت داریم و باید نقشه راهی که تعریف می‌کنیم ما را به اهداف‌مان برساند.
کد خبر : 879450

مرتضی محصص در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، درباره دو تورنمنت مهم پیش روی تیم ملی فوتبال ایران اظهار کرد: تیم ملی ایران دیدارهایش را در مرحله مقدماتی انتخابی جام جهانی ۲۰۲۶ که به صورت همزمان در سه کشور کانادا، آمریکا و مکزیک برگزار خواهد شد، آغاز کرده و قطعاً تلاش خود را خواهد کرد تا یک بار دیگر به مرحله نهایی مسابقات صعود کند. دو ماه دیگر هم تیم ملی باید در مرحله پایانی جام ملت‌های آسیا در قطر به مصاف حریفان خود برود.

امارات اصلی‌ترین حریف مرحله گروهی است

وی ادامه داد: بدون تردید فضای بازی‌های جام ملت‌ها و جام جهانی کاملاً متفاوت با یکدیگر است و اصلاً قابل مقایسه نیست. جالب اینکه ما در هر دو تورنمنت با هنگ‌کنگ دیدار داریم که شکل بازی کردن ما با این تیم فرق می‌کند. دو بازی رفت و برگشت با این تیم در مرحله مقدماتی جام جهانی داریم که اولین بازی را برابر این تیم انجام دادیم و بازی دوم در سال آینده خواهد بود. در جام ملت‌های آسیا هم این تیم در گروه ما قرار دارد و دو تیم در کشور ثالث مقابل هم صف‌آرایی می‌کنند. کیفیت هنگ‌کنگ را در اولین بازی سنجیدیم، ولی قطعاً این تیم در شرایط بهتری وارد جام ملت‌ها خواهد شد. دو حریف دیگر در قطر داریم که امارات اصلی‌ترین حریف خواهد بود. تیمی که کیفیت فوتبالی بهتری نسبت به دو حریف دیگر دارد. فلسطین هم که در این کشور فجایع انسانی در حال رخ دادن است دور از ذهن نیست تا در جام ملت‌ها حاضر نباشد، اما در صورت حضور نباید حریفی دست و پا بسته تلقی شود.  

باید تیم ملی استراتژی داشته باشد

مدرس فیفا خاطرنشان کرد: تیم ملی ایران باید برای اینکه در جام ملت‌ها و صعود به جام جهانی و حتی صعود به مرحله حذفی جام جهانی موفق باشد استراتژی تعریف و اجرا کند. کیفیت این تورنمنت‌ها هر دوره نسبت به دوره قبلی بهتر می‌شود. ما بازی‌های دشواری در قطر خواهیم داشت و شاید در مرحله گروهی سخت‌ترین بازی ما با امارات باشد، اما در مراحل بالاتر بازی‌های سخت‌تری انتظارمان را خواهد کشید. سال گذشته در جام جهانی قطر تنها برابر انگلیس بد بودیم و مقابل ولز و آمریکا بازی‌های خوبی انجام دادیم. باید به مراتب تیم بهتری شویم، چون هر چه قدر تیم آماده‌تری باشیم، می‌توانیم در مصاف با حریفان شرایط بهتری داشته باشیم. ما آگاه هستیم که یکایک حریفان در حال کار کردن هستند، پس وظیفه ایجاب می‌کند با تیم بسیار بهتری نسبت به گذشته وارد مسابقات با رقبا شویم.  

کادرفنی تیم ملی برنامه مجزا داشته باشد

وی با اشاره به اینکه جام ملت‌های آسیا تنها تیم‌های هم قاره‌ای را در برابر ایران قرار می‌دهد، تصریح کرد: در جام جهانی از تمامی قاره‌ها تیم‌ها حضور دارند و احتمال رویارویی با حریف آسیایی در مراحل حذفی هم ضعیف است. کادرفنی تیم ملی حتماً دو برنامه مجزا را تعریف خواهد کرد و غیر از این هم انتظاری نیست. ما دو سال و نیم تا جام جهانی وقت داریم و وقت آنچنانی نیست. موظف هستیم تا سخت کار کنیم. من خیلی امیدوارم تا با این کادرفنی نتایج خوبی بگیریم و باید نقشه راهی که تعریف می‌کنیم ما را به اهداف‌مان برساند. فراموش نکنیم هیچ حریفی ضعیف نیست و باید انتظار آن را بکشیم تا با حریفانی بازی کنیم که برخلاف انتظار می‌توانند بازی‌های بسیار خوبی انجام دهند.  

همه سرمربیان یک نقطه مشترک دارند

محصص خاطرنشان کرد: شگفتی در تورنمنت‌ها همواره وجود داشته و تیم‌های صاحب نامی غافلگیر شده‌اند. تیم ملی زیر ۱۷ سال ایران توانست برزیل را شکست دهد و با حداقل اختلاف به انگلیس باخت؛ بنابراین نام و آوازه هیچ تیمی را برنده نمی‌کند. به تدارکات و نحوه آماده‌سازی یک تیم مرتبط است و اینکه در جریان بازی‌ها چگونه آموزه‌ها و مهارت‌ها را در برابر حریفان اجرایی کرد. همه سرمربیان یک نقطه مشترک دارند و آن زمان کم است. نهایتا ۱۲ روز پیش از تورنمنت تیم را در اختیار می‌گیرند؛ چون بازیکنان به تیم‌های باشگاهی خود تعهد دارند. باید منتظر بمانیم تا تیم ملی گام به گام پیش برود و چقدر می‌تواند کامل‌تر و شکل یافته‌تر خود را آماده بازی با رقبا کند. اطلاعات ما از تمامی تیم‌ها جسته و گریخته است و تا زمانی که مرحله نهایی بازی‌ها شروع نشود اصلاً نمی‌توانیم تیمی را برنده بدانیم و نتیجه دیداری را پیش‌بینی کنیم. تیم‌ها اغلب مواقع، شکل متفاوتی را نسبت به انتظاری که از آن‌ها وجود دارد به نمایش می‌گذارند.  

نهایتاً چند بازیکن نوجوانان به بزرگسالان می‌رسند

وی در مورد اینکه از تیم درخشان زیر ۱۷ سال ایران در جام جهانی ۲۰۱۷، تنها دو سه بازیکن به تیم ملی بزرگسالان رسیدند، تأکید کرد: از تیم‌های موفق دنیا در زمینه تیم‌های ملی‌شان که آمار گرفته شود نهایتاً چند بازیکن از تیم‌های ملی نوجوانان تا امید به رده بزرگسالان می‌رسند. حتی از تیم‌هایی که قهرمان جام جهانی رده‌های سنی مختلف شده‌اند، آمار که بگیریم به این نتیجه می‌رسیم. شاید بازیکنان حرفه‌ای شوند؛ اما همواره بهترین نفرات به تیم‌های ملی بزرگسالان می‌رسند و عبارت ستاره را می‌توان در مورد آن‌ها مطرح کرد. نباید زود قضاوت کنیم، ولی مراقبت و همراهی بازیکنانی که در رده‌های سنی مختلف چهره می‌شوند، تصمیم خوبی است. مسئولیت اصلی بهترین شدن با خود بازیکن است و نباید از رقابت خسته و ناامید شود.  

ازبکستان تیمی فیزیکی، دونده و جسور است

محصص با یادآوری این موضوع که استعداد‌ها برای تکامل باید تلاش مضاعف کنند، اظهار کرد: تیم ملی ما توانایی‌های زیادی دارد و اگر بازیکنان جوانی مانند محمدامین حزباوی یا محمدجواد حسین نژاد خود را به تیم ملی بزرگسالان می‌رسانند قطعاً تلاش زیادی کرده‌اند. بازی بعدی تیم ملی با ازبکستان است و حریف آماده‌ای برابر ا قرار می‌گیرد. تیمی فیزیکی، دونده و جسور که در خانه تلاش می‌کند تا به بهترین نتیجه برسد. هنوز دست‌مان نیامده که سرمربی تیم ملی چه برنامه‌هایی برای بازی‌های مهم دارد، ولی معمولاً سرمربیان برای آنکه تیم‌شان در بهترین حالت باشد دست به تغییر می‌زنند. آن‌ها روند بازی را عوض می‌کنند و به دنبال نمایش یکنواخت نیستند. ما در دوره قبلی با دراگان اسکوچیچ و پیش از آن با کارلوس کی‌روش صعود‌های خوبی به جام جهانی داشتیم و به این تیم ملی هم خیلی خوش‌بین هستم.

انتهای پیام/

ارسال نظر