صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۵۹ - ۲۵ آبان ۱۴۰۲
نائب رئیس انجمن داروسازان کشور درگفت‌وگو با آنا:

واردات شیرخشک مقطعی است/ همچنان وضعیت بازار مطلوب نیست

نائب رئیس انجمن داروسازان کشور واردات شیر خشک را مقطعی دانست و گفت: تا جایی‌که بنده در جریان هستم واردات به‌صورت دائم انجام نخواهد شد.
کد خبر : 879440

بهمن صبور، نایب رئیس انجمن داروسازان کشور در گفتگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، در رابط با وضعیت شیر خشک در داروخانه‌ها گفت: وضعیت شیر خشک در داروخانه‌ها نسبت به هفته گذشته بهترشده و مشکل کمبود روزبه روز حل می‌شود؛ به‌عنوان مثال اگر یک ماه پیش به ۳۰ داروخانه مراجعه می‌کردیم تا شاید یک قوطی شیرخشک پیدا شود اکنون با مراجعه به ۱۰ داروخانه می‌توان شیر خشک تهیه کرد، اما به‌طور کلی هنوز وضعیت بازار شیرخشک خیلی مطلوب نیست.

شیرخشک وارداتی به داروخانه‌ها نرسیده است

وی با اشاره به واردات شیر خشک به کشور اظهار کرد: شیر خشک وارد کشور شده، اما هنوز به دست داروخانه‌ها نرسیده است، چون برخی از آن‌ها در گمرک و برخی دیگر در انتظار انجام آزمایش‌های بهداشتی هستند. کالا‌های سلامت‌محور مانند کالا‌های مصرفی به محض ترخیص از گمرک توزیع نمی‌شوند و باید مورد بررسی‌های فیزیکی، شیمیایی و میکروبی قرار گیرند تا پس از تأیید و انجام آزمایش‌های مختلف وارد بازار شوند.

واردات مقطعی شیر خشک

صبور واردات شیر خشک را مقطعی دانست و گفت: تا جایی‌که بنده در جریان هستم واردات به‌صورت دائم انجام نخواهد شد و از سوی دیگر شرکت‌های داخلی با مسئله تخصیص ارز مواجه هستند و اگر همین امروز هم، مشکلات ارزی آن‌ها برطرف و مواد اولیه مورد نیاز کارخانه‌ها تأمین و به مرحله تولید برسد در حالت خوش‌بینانه دو تا سه ماه زمان لازم دارد شیر خشک در داروخانه‌های کشور توزیع و به دست خانواده‌ها برسد.

وی ادامه داد: با این تفاسیر برای پاسخ به کمبود‌ها در بازار باید برای یک تا دو ماه واردات انجام شود تا شرکت‌ها شیرخشک تولیدی خود را به بازار برسانند.

توزیع شیرخشک با کد ملی روش اصولی نیست

نایب رئیس انجمن داروسازان کشور در خصوص توزیع شیرخشک با کد ملی عنوان کرد: هر کودک به‌طور متوسط ماهیانه به ۹ عدد شیر خشک نیاز دارد. دولت به‌جای توزیغ با کد ملی، کمک هزینه‌ای به صورت یارانه به حساب مادران دارای کودک شیرخواره واریز کند.

صبور افزود: دولت باید قیمت شیر خشک را رقابتی کند تا با توجه به قیمت کم آن در ایران موارد استفاده و یا سوءاستفاده از آن در اصناف مختلف کاهش یابد. امروزه شاهد استفاده از شیر خشک در قهوه‌خانه‌ها، باشگاه‌های بدن‌سازی، قنادی‌ها و ... هستیم. در نتیجه بنده عرضه شیر خشک با کد ملی را روشی اصولی نمی‌دانم، زیرا معضل کمبود شیر خشک باید به‌صورت ریشه‌ای حل شود و مانع انواع مختلف قاچاق شد. یک مدل شیرخشک که از عراق به صورت قاچاق وارد کشور می‌شود حدود ۸۰۰ هزار تومان است در حالی‌که شیرخشک داخلی با قیمت ۷۰ هزار تومان به دست مشتری می‌رسد! این اختلاف قیمت‌ها راه را برای انجام هر کاری باز می‌کند.

وی ادامه داد: حدود ۱۰ سال پیش مصرف شیر خشک با توجه به جمعیت آن زمان حدود ۳۵ میلیون عدد در سال بوده است، اما با توجه به اینکه امروزه نرخ رشد جمعیتی به کمتر از یک درصد کاهش یافته، میزان مصرف شیر خشک دو برابر شده است، چرا؟ چون موارد سوءاستفاده از آن و مصرف غیر مرتبط در دیگر جا‌ها بیشتر است و این ربطی به تعداد متولدین ندارد.

انتهای پیام/

ارسال نظر