صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۲۵ - ۲۳ آبان ۱۴۰۲
مدیر گروه هوش مصنوعی دانشگاه علوم پزشکی ایران:

هوش مصنوعی مانع ابتلای بیمار به دیابت می‌شود

مدیر گروه هوش مصنوعی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: با آنالیز رگ‌های چشم در تصاویر گرفته شده از بیمار می‌توان مانع وقوع دیابت و یا وخامت آن شد.
کد خبر : 878987

گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا- مهسا روحی؛ هوش مصنوعی؛ واژه‌ای که این روز‌ها زیاد به گوش می‌رسد. برخی فکر می‌کنند هوش مصنوعی رباتی عظیم‌الجثه است که توان انجام تمام کار‌ها را دارد و در آینده جای انسان را می‌گیرد؛ اما این تفکر تا چه میزان درست است؟

هوش مصنوعی تکنولوژی است که تفکر انسان را به کامپیوتر شبیه‌سازی می‌کند و در واقع قرار نیست جای کسی را بگیرد، اما در تمام زمینه‌های مختلف به انسان کمک می‌کند و کار‌ها را سریع‌تر و راحت‌تر خواهد کرد.

هوش مصنوعی در موضوعات مختلف ورود کرده و هرروز شاهد خبر‌های علمی جذابی درباره آن هستیم. با این تعاریف یکی از موضوعات مهمی که با ورود هوش مصنوعی تحول چشم‌گیری داشته و به انسان و سلامت آن کمک بسزایی کرده صنعت پزشکی است. رشد قابل توجه هوش مصنوعی در مباحث پزشکی قابل تحسین است و امید می‌رود سال‌های آینده شاهد پیشرفت روزافزون آن باشیم.

در این راستا زینب برزگر، مدیر گروه هوش مصنوعی دانشگاه علوم پزشکی ایران در گفت‌وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا اظهار کرد: هوش مصنوعی علمی جدید نیست و در صنایع مختلف از جمله علوم پزشکی نیز وارد شده و کاربرد‌های بسیاری داشته است؛ اما هیچ‌گاه گامی برای آکادمی کردن هوش مصنوعی در دانشگاه‌ها برداشته نشده بود.

وی افزود: با تلاش‌های وزارت بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی ایران توانست برای نخستین بار رشته هوش مصنوعی و علوم پزشکی را در مقطع دکتری راه‌اندازی کند و اکنون سه دوره است که این دانشگاه دانشجویان علاقه‌مند به این رشته را پذیرش و آموزش می‌دهد. هوش مصنوعی در زمینه‌های تشخیص، درمان، تجهیزات و ساخت دارو به دانشگاه علوم پزشکی ایران کمک می‌کند.

مدیر گروه هوش مصنوعی در دانشگاه علوم پزشکی ایران اضافه کرد: مرکز رشد این دانشگاه از محصولات تولید شده با استفاده از علم هوش مصنوعی در زمینه‌های مختلف پزشکی حمایت کرده و توسعه هوش مصنوعی و علوم پزشکی یکی از اهداف استراتژیک دانشگاه علوم پزشکی ایران است.

برزگر به دستاورد‌های علمی این دانشگاه اشاره کرد و افزود: در رابطه با ساخت دارو در مرحله توسعه و پیاده‌سازی هستیم، اما در مباحث تشخیص اقدامات قابل توجهی ازجمله پردازش تصاویر پزشکی، تشخیص سرطان سینه، تشخیص سرطان مغز و تشخیص دیابت از روی تصاویر چشم انجام شده است.

وی ادامه داد: اکنون تصاویر پزشکی در قالب دیجیتال گرفته شده و در اختیار بیمار قرار می‌گیرد، با الگوریتم‌های هوش مصنوعی این تصاویر آنالیز و پردازش می‌شود و تمام مواردی که برای تشخیص لازم است مانند لخته خون، تومور و توده‌های خوش خیمی که به مرحله سرطان نرسیده‌اند، از طریق الگو‌های پردازش و یادگیری ماشین قابل شناسایی و تشخیص هستند.

این مسئول بیان کرد: تشخیص به موقع انواع سرطان با استفاده از هوش مصنوعی می‌توان بسیاری از سرطان‌ها را که هنوز به وضعیت وخیم نرسیده‌اند، پیشگیری و درمان کرد تا موجب مرگ بیمار نشود؛ زیرا دلیل بسیاری از اتفاقات تلخی که در بیماری سرطان شاهد آن هستیم، تشخیص دیرهنگام است.

مدیر گروه هوش مصنوعی در دانشگاه علوم پزشکی ایران به تصاویر چشمی اشاره کرد و گفت: با آنالیز رگ‌های چشم در تصاویر گرفته شده از بیمار می‌توان مانع وقوع دیابت و یا وخامت آن شد و پیش از بروز آسیب‌های جدی با تشخیص به موقع به فرد مبتلا کمک کرد.

انتهای پیام/

ارسال نظر