صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۴:۲۰ - ۲۳ آبان ۱۴۰۲
ارزانیان در گفت‌وگو با آنا:

فقط ۲۰ درصد کودکان کار و خیابان ایرانی هستند

معاون امور اجتماعی بهزیستی استان تهران گفت: بر اساس آمار حدود ۸۰ درصد کودکان کار و خیابان را کودکان اتباع دربرمی‌گیرند و به شرط ساماندهی آنان، رسیدگی به رقم باقیمانده ۲۰ درصدی کودکان ایرانی کار پیچیده‌ای نیست.
کد خبر : 878830

فاطمه ارزانیان معاون امور اجتماعی بهزیستی استان تهران در گفت‌وگو با خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، اظهار کرد: یکی از چالش‌های پیش رو در ساماندهی کودکان کار و خیابان این است که بسیاری از آن‌ها هیچ‌گونه اوراق هویتی یا مدرک شناسایی ندارند و مسئولان دستگاه‌های اجرایی باید برای این مسئله به دنبال راهکار مناسب باشند.

وی تصریح کرد: در خیلی از موارد پدر یا پدربزرگی که کودک کار و خیابان را نگهداری می‌کنند، ایرانی هستند؛ اما هیچ مدارک هویتی ندارند و این مسئله هم برای بهزیستی ایجاد مشکل می‌کند.

معاون امور اجتماعی بهزیستی استان تهران خاطرنشان کرد: این کودکان در جامعه ما زندگی می‌کنند و اگر در مراکز آموزشی ویژه کودکان کار و خیابان بخواهیم روی بحث تحصیل این کودکان کار کنیم به دلیل اینکه هیچ‌گونه مدرک هویتی ندارند، کار خیلی پیچیده و سخت است.

ارزانیان تأکید کرد: با توجه به اینکه اکنون ۸۰ درصد کودکان کار و خیابان از کودکان اتباع و تعداد بسیاری هم اتباع غیرمجاز هستند، کار ساماندهی این کودکان مشکل است؛ بهزیستی کار رسیدگی به باقیمانده ۲۰ درصدی کودکان کار و خیابان را ایرانی هستند را می‌تواند در گفت‌وگو با خانواده‌های ایرانی که کودک کار دارند و با توانمند شدن این خانواده‌ها مرتفع کند.

وی اضافه کرد: در بهزیستی تلاش می‌کنیم که همه جوانب زندگی خانواده کودکان کار و خیابان را به طور کمال ببینیم و اگر پدر نیاز به شغل دارد، با هماهنگی حوزه اشتغال و سایر دستگاه‌ها برای او و امثال این فرد شغل ايجاد کرده و با اشتغال پدر و توانمندی خانواده از ادامه کار کودک جلوگیری کنیم.

معاون امور اجتماعی بهزیستی استان تهران یادآور شد: یکی از روش‌های ساماندهی کودکان کار و خیابان اتباع خارجی، رد مرز کردن آن‌هاست که البته باید به طور کلی به آن نگاه شود و نمی‌توان کودکی را بدون خانواده‌اش رد مرز کرد.

ارزانیان تاکید کرد: از بهزیستی نمی‌گوییم که اداره امور اتباع در مسئله کودکان کار اتباع چه بگوید؛ بلکه مسئولان این مجموعه خودشان با توجه به مسائل جهانی و آنچه در جهان نسبت به کودکان کار و خیابان حاکم است؛ تصمیم‌گیری کنند و با این اقدام به بهزیستی در ساماندهی ۲۰ درصد کودکان کار ایرانی کمک کنند تا بتوانیم اقدام ویژه‌ای انجام دهیم و خیلی پدیده سختی نیست.

معاون امور اجتماعی بهزیستی استان تهران خاطرنشان کرد: مراکز خیریه و ان‌جی‌اوهای(سازمان‌های مردم‌نهاد) بسیاری هستند که اکنون در خصوص ارائه خدمات به کودکان کار و خیابان و توانمندسازی این کودکان خوب کار می‌کنند و سلسله نشست‌هایی هم از طرف بهزیستی با مدیران این مراکز داشته‌ایم و کارهای خوبی هم انجام می‌شود.

وی گفت: بیشترین انرژی و هزینه بهزیستی در ساماندهی کودکان کار و خیابان صرف کودکان اتباع خارجی می‌شود و در حال حاضر در مراکز نگهداری از کودکان کار نیز نصف بیشتر این کودکان، اتباع هستند.

معاون امور اجتماعی بهزیستی استان تهران اضافه کرد: برخی از افراد از خیلی از کودکان‌ کار و خیابان به عنوان منبع درآمد خود استفاده کرده و چه بسا در کارهایی مثل خرید و فروش و جابجایی موادمخدر هم از این کودکان سوءاستفاده شده و گزارش‌هایی در این خصوص در جلسات مطرح می‌شود.

ارزانیان تأکید کرد: اگر جایی احساس کنیم که هر نوع کودک آزاری در حال وقوع است و اتفاق می‌افتد، اورژانس اجتماعی بهزیستی به عنوان نهادی که حامی کودکان است وارد شده و اقدامات لازم را با هماهنگی نهادهای مربوطه انجام می‌دهد.

انتهای پیام/

ارسال نظر