جزئیات جشنواره کتاب سال دانشجویی/ آیتالله مرعشی به عنوان «خادم کتاب» تجلیل میشود
به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست خبری سیامین جشنواره ملی کتاب سال دانشجویی با حضور علیرضا کلانتر مهرجردی معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی و حامد علی اکبرزاده رئيس سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاد دانشگاهی امروز دوشنبه ۲۲ آبان در محل خبرگزاری ایکنا برگزار شد.
بیانیه گام دوم انقلاب را سند جهاد دانشگاهی قرار دادیم
کلانتر در ابتدای نشست گفت: قران کریم به عنوان بالاترین نقطه کتابت و اعجاز پیامبر(ص) برای هدایت انسان نازل شده و امیدواریم ما هم ادامه دهنده امر هدایت در کشور باشیم. ما کتاب را به مثابه آب برای فرد تشنه میدانیم. کتاب ما را در معرض زندگی زیسته دیگران قرار میدهد، علیرغم اینکه همه ما یکبار زندگی میکنیم.
وی افزود: یکی از ماموریتهای مهم جهاد دانشگاهی ترویج امر مطالعه و نشر است و بلاخره دانشجو در فضای دانشگاه نیاز به کتاب مناسب و آشناییاش با نگارش علمی دارد. امسال دوستان ما برگزار کننده سی امین دوره کتاب سال دانشجویی هستند. ما در سازمان ترویج نشر جهاد دانشگاهی در زمینه تشویق دانشجویان به کتابخوانی اولویتهایی داریم.
کلانتر درباره بیانیه گام دوم انقلاب توضیح داد: بیانیه گام دوم انقلاب هم رویکرد اصلی ما در عرصه نشر بود و آن را سند جهاد دانشگاهی قرار دادیم. در زمینه رویدادها هم تلاش داریم توسعه و ترویج نشر را برای دانشجویان جدیدالورود در دستور کار قرار دهیم.
سیامین جشنواره کتاب سال دانشجویی ۲۹ آبان در تالار فردوسی دانشکده ادبیات دانشگاه تهران برگزار میشود
رئيس سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاد دانشگاهی نیز در صحبتهایی گفت: سیامین جشنواره کتاب سال دانشجویی ۲۹ آبان در تالار فردوسی دانشکده ادبیات دانشگاه تهران برگزار میشود. ما قدیمیتر از کتاب سال دانشجویی از گذشته تا الان نداشتیم و روشنترین دستاوردش این بوده که بسیاری از برگزیدگان ادوار گذشته، امروز از بهترین اساتید کشور هستند.
وی گفت: بیست و هشت گروه علمی امسال کار دانشجویان را بررسی کردند. در کنار بخش علمی هم بخش اجرایی مثل هر سال کار را جلو میبرد. در این جشنواره جهاد و موسسه خانه کتاب به عنوان حامی در کنار ما هستند.
تجلیل از سه ناشر حامی در اختتامیه
رئيس سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاد دانشگاهی با اشاره به فراخوان و بخشهای مختلف جشنواره گفت: امسال دو شاخه ادبیات و پیشرفت ناظر آثار روایتگر پیشرفتهای کشور است و دوم شاخه اقتصاد دانش بنیان و تولید ملی است که چند سالی است توسط رهبری دنبال میشود. ناشران انتشارات دانشگاه امام صادق، ادیان و مذاهب، سوره مهر، به نشر و …. به ما کمک کردند و در اختتامیه هم سه ناشر حامی معرفی و تجلیل میشوند.
وی با اشاره به مراسم اختتامیه و جزئیات آن توضیح داد: امسال هم تقدیر از «استاد خادم کتاب» را خواهیم داشت، اساتیدی که نقش ویژهای در کشور دارند هر سال تجلیل میشوند که امسال به پاس خدمات و آثار شایسته و کتابخانه مرحوم مرعشی، از «سیدمحمود مرعشی نجفی» به عنوان خادم کتاب تجلیل میشود.
آمار جشنواره کتاب سال دانشجویی: از حضور ۶۹ درصد آقایان تا سهم ۵۳ درصدی آثار تالیفی
این مقام مسئول ضمن اشاره به آمار این دوره از جشنواره درباره بیشترین آثار و مقاطع تحصیلی اضافه کرد: امسال ۵۵۴ اثر دریافت کردیم، ابتدا علوم انسانی، بعد مهندسی و سپس سایر گروهها در مرتیه های بیشترین آثار قرار دارند. از بین مجموعه آثار ۵۳ درصد تالیف و ۴۷ درصد ترجمه هستند. دانشجویان مشارکت کننده ۶۳درصدشان برای دانشگاه دولتی، ۲ درصد آزاد و بقیه از سایر دانشگاهها هستند. از آمار یاد شده ۶۹ درصد آقایان هستند. به لحاظ مقاطع تحصیلی ۶۹درصد کارشناسی،۲۳درصد کارشناسی ارشد و بقیه دکترا هستند.
اکبرزاده توضیح داد: در حاشیه کتاب سال امسال، از مولفان مجموعه نشر جهاد دانشگاهی که فعال هستند، تجلیل خواهد شد. همچنین در اختتامیه میزبان تعدادی دانشجو از سراسر کشور هستیم. «پویش رستا» امسال آغاز به کار کرده است و قرار است با مشارکت دانشجویان، دانش آموزان و نهادها به مناطق محروم کتابهایی ارسال شود، از این رو بیش از ده هزار کتاب جمع آوری شد که در استان لرستان مراسم آن برگزار خواهد شد.
جزئیات برپایی برنامهها همزمان با هفته کتاب
وی درباره طرح فصل سخن گفت: تاکنون جلسات نقد و بررسی آثار با حضور دانشجویان برگزار شده است. نمایشگاه کتاب، رونمایی آثار جدید، کارگاه آموزشی، پویش نذر کتاب، بازدید از کتابخانهها و نشست با اهالی قلم در استانهای مختلف از جمله دیگر برنامه ها در هفته کتاب است.
بخش پرسش و پاسخ/ از افتتاح مدرسه نویسندگی تا اجرای پویش رستا
در بخش پرسش و پاسخ اکبرزاده عنوان کرد: امسال پنج اثر برکزیده و یازده اثر شایسته تقدیر خواهند بود.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار آنا درباره جوایز و حمایتها از برگزیدگان نیز توضیح داد: هم هدیه نقدی و هم بن کتاب برای برگزیدگان در نظر گرفتهایم. بنیاد نخبگان هم بنا دارد به برگزیدگان امتیاز علمی بدهد تا در رزومه علمیشان ثبت شود و این هم در مرحله نهایی شدن با بنیاد نخبگان است.
سپس کلانتر نیز در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار آنا درباره پویش رستا و شناسایی افراد نیازمند کتاب گفت: همانطور که میدانید جهاد در سطح کشور شعبات گسترده دارد مثلا در استانها ۴۳واحد دارد، اگر هم شعبهای نباشد اطلاعات مناطق کم برخوردار وجود دارد، اینها را شناشایی و در فرایند کار با ستاد مرکزی تصمیم گرفته میشود تا چطور از ظرفیتها استفاده شود.
وی همچنین افزود: کتابها از سرمایههای جهاد تامین میشود و البته ناشران علاقهمند هم میتوانند کمک کنند و در همین برنامه مشخص است که چه میزان کتاب و برای چه رنج سنی کتاب جمع آوری میشود.
وی در پاسخ به سوالی درباره بخش بینالملل گفت: امسال به دلائلی امکان حضور آثار خارجی نداشتیم.
اکبرزاده نیز افزود: دو رویداد باشگاه مطالعه و مدرسه نویسندگی را نیز در دست داریم. باشگاه مطالعه بعد از اختتامیه کتاب سال فراخوانش اعلام و حلقههای مطالعه هر هفته در دانشگاهها تشکیل میشود، مدرسه نویسندگی هم از آذرماه افتتاح خواهد شد.
انتهای پیام/