صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۳۰ - ۲۳ آبان ۱۴۰۲

اینچه‌درگاهی: فقط من می‌توانم به‌عنوان سرپرست قانونی فدراسیون ژیمناستیک برگردم/به فاجعه نزدیک شده‌ایم

رئیس سابق فدراسیون ژیمناستیک گفت:فقط من می‌توانم به صورت قانونی به فدراسیون بازگردم و تا زمان برگزاری انتخابات قانونی، امور فدراسیون را اجرا کنم.
کد خبر : 878724

زهرا اینچه درگاهی در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، در خصوص اینکه با وجود اعلام رسمی فدراسیون جهانی ژیمناستیک و شعبه ۳۵ دیوان عدالت اداری، مجمع انتخاباتی سال گذشته این فدراسیون لغو شده، اما هنوز عابد حقدادی در فدراسیون مانده و مسئولیت به سرپرست مورد تأیید فدراسیون جهانی داده نشده، اظهار کرد: دهه اول فروردین فدراسیون جهانی با ارسال ایمیلی اعلام کرده بود نتیجه مجمع اسفند ۱۴۰۱ را نپذیرفته و چند سؤال کلیدی هم درباره ابهامات خود مطرح کرده بود. تا جایی که اطلاع دارم در مهلت سه ماهه داده شده از سوی فدراسیون جهانی، پاسخ واضحی از سوی وزارت ورزش داده نشد، ولی حقیقتی که این روز‌ها به صورت عیان می‌بینیم انتخابات از مراجع مختلف غیرمعتبر اعلام شده و وجاهتی ندارد.

نتیجه صدور «لایسنس» مدال نقره الفتی بود

سرپرست قانونی فدراسیون ژیمناستیک ادامه داد: فدراسیون جهانی ژیمناستیک با اعلام رسمی انتخابات را نپذیرفته است و حتی در مکاتبه‌ای که با این فدراسیون شده بود تا با صدور «لایسنس» (مجوز) مهدی الفتی و محمدرضا خسرونژاد برای شرکت در یونیورسیاد دانشجویان بدون نظر فدراسیون ژیمناستیک ایران، موافقت شود صراحتاً پاسخ داده بودند که نمی‌تواند ناقض قوانینی باشد که خود وضع کرده‌اند و زهرا اینچه درگاهی که سرپرست مورد تأیید است باید درخواست صدور لایسنس کند که این کار را بنا به درخواست وزارت انجام دادم و نتیجه آن مدال نقره الفتی بود. ضمن اینکه شعبه ۳۵ دیوان عدالت اداری مجمع انتخاباتی سال گذشته را ابطال و دستور به تکرار انتخابات داده است. حجم تخلفات آن مجمع به اندازه‌ای وسیع بود که روی فیلم‌های موجود آن از هر لحظه‌ای تخلفی بیرون می‌آید. 

وزارت روی «هیچ چیز» اعتراض دارد

رئیس سابق فدراسیون ژیمناستیک خاطرنشان کرد: وزارت ورزش بابت دو فدراسیون دیگری که رای به ابطال مجامع‌شان داده شده بود درخواست تجدید نظر داده است و خود را موظف دانسته تا برای فدراسیون ژیمناستیک هم درخواست تجدیدنظر در حکم دیوان عدالت اداری بدهد. یک سیستم می‌داند یک پروسه سراسر تخلف بوده و خودش هم اذعان به چنین تخلفاتی دارد. چون تیم حقوقی و نمایندگان وزارت ورزش نتوانستند هیچ دفاعیه‌ای را به صورت رسمی به قاضی پرونده ارائه کنند و تنها به صورت شفاهی پاسخگو بودند، در حالی که من به تنهایی حاضر شدم و مستندات متقنی را ارائه کردم. حالا وزارت روی «هیچ چیز» اعتراض دارد و می‌خواهد دفاعیه ارائه کند! به نظرم فقط می‌خواهند زمان بخرند تا اینکه راهکار دیگری بیابند ولی وقتی ظرف ۸ ماه پس از برگزاری مجمع نتوانسته‌اند لباس قانون بر مجمع غیرقانونی، بپوشانند در فرصت جدیدی که بگیرند هم نمی‌توانند لباس قانونی به تن مجمع غیرقانونی کنند.

انتظار دارند بدون مسئولیت کارها را انجام دهم

اینچه درگاهی یادآور شد: وقتی برخلاف نگاه فدراسیون جهانی، اختیاراتی در داخل کشور به من داده نشده، نباید توقع درخواست لایسنس، ثبت‌نام ملی‌پوشان در رویدادهای بین‌المللی، مسابقات برون‌مرزی، کلاس‌های داوری و ... را از من داشته باشند. انتظار دارند من بدون مسئولیت کارها را انجام دهم در حالی که از حقی که برایم تعریف شده سلب هستم. از آن طرف پرونده‌ای که دفاعیه‌ای برای آن نداشتند به دادگاه تجدیدنظر فرستاده شده و اخیرا آرش فرهادیان مدیرکل امور مشترک فدراسیون‌ها در مصاحبه‌ای گفته با قاضی پرونده شخصاً صحبت کرده‌ام! تصویری که از قوه قضاییه دارم جز عدالت نیست ولی وقتی رأی پرونده صادر شده با کدام قاضی صحبت شده است؟ مگر شعبه تجدیدنظر مشخص شده که با قاضی صحبت کرده‌اند. وقتی فرهادیان چنین صحبتی را می‌کند جای تأسف است آن هم برای پرونده‌ای که دفاعی روی آن نیست و نمی‌دانند راجع به چه چیزی می‌خواهند دفاع کنند و با قاضی صحبت کرده‌اند؟!

به فاجعه نزدیک شده‌ایم

اینچه درگاهی افزود: واضح است در این پرونده ان‌شاءالله وزارت ورزش برنده نیست و البته این پرونده مربوط به زمان وزارت سید حمید سجادی است و به زمان حال که کیومرث هاشمی وزیر است ارتباطی ندارد. شخص وزیر عوض شده ، ولی آیا در معاونت‌ها، مشاوران و افراد صاحب نظر وزارت تغییری رخ داده است؟ اخطارها را در گذشته گرفته‌ایم و حالا به فاجعه نزدیک شده‌ایم. اعتبار نام ایران نباید در عرصه بین‌المللی و ورزش ژیمناستیک دنیا زیر سؤال برود. البته آنهایی که مشاوره غلط می‌دهند چنین چیزی را می‌خواهند، اما واقعیت این است که هیچ چاره‌ای جز اعلام ابطال انتخابات از سوی وزارت ورزش وجود ندارد. قانون یک تعریف واحد با مرجعیت کل است که اجازه‌ای برای نظر و سلیقه شخصی را نمی‌دهد. همان قانونی که یک بار زیر پا رفته و نباید بار دیگر چنین اتفاقی تکرار شود چون با آسیب به آن، به ژیمناستیک هم آسیب وارد می‌شود.

مرزوقی گل به خودی زد

وی با اشاره به اینکه در تیر ۱۴۰۰ فدراسیون جهانی اعلام کرد انتصاب رییس را برای فدراسیون ایران نمی‌پذیرد و تنها انتخابات دموکراتیک و قانونی رئیس فدراسیون را مشخص می‌کند، ادامه داد: آذر ۱۴۰۰ در کمیته بین‌المللی المپیک جلسه‌ای برگزار شد و بر موضوعی که فدراسیون جهانی اعلام کرد، تأکید شد. با این حال در تابستان ۱۴۰۱، زهره مرزوقی با گل به خودی بزرگی به فدراسیون جهانی ایمیل زد که به‌عنوان سرپرست قانونی فدراسیون ژیمناستیک از سوی وزارت ورزش منصوب شده و بر اساس ماده ۲-۷ آیین‌نامه فدراسیون جهانی اخطار تعلیق به دلایل غیر مالی گرفتیم و با تلاش‌هایی که انجام دادیم تاکنون موفق شده‌ایم جلوی تعلیق را بگیریم در حالی که بارها در لبه پرتگاه بودیم. سرانجام شهریور۱۴۰۱ عابد حقدادی در حالی سرپرست شد که مدیرکل ورزش و جوانان استان مرکزی بود و این خود برخلاف قوانین بود. فردی که مقیم تهران نیست نمی تواند سرپرست فدراسیون شود چون  طبق اساسنامه باید مقیم شهر مقر فدراسیون باشد. جالب اینکه این موضوع تسری یافته و الان حمزه امین منش هم که سرپرست دبیرکلی فدراسیون ژیمناستیک است و باید مقیم تهران باشد، همزمان رئیس هیئت زیمناسنیک استان لرستان است که طبق آیین‌نامه باید مقیم لرستان باشد. او استخدام آموزش و پرورش این استان هم است. وقتی این مدل تخلفات لحاظ نمی‌شود جای شگفتی ندارد تخلفات مجمع غیرقانونی هم دیده نشود.  

حقدادی نمی‌تواند در عرصه بین‌المللی کاری کند

اینچه درگاهی تصریح کرد: با وجود مهندسی بسیار شدید مجمع انتخاباتی اسفند سال گذشته و با وجود عدم مشکل قانونی برای شرکت من در انتخابات، به من اجازه حضور در انتخابات داده نشد و به رغم خارج شدن اعضا از مجمع و خروج آن از حد نصاب قانونی رسمیت جلسه، مجمع برگزار شد. بعد هم اعضایی که مجمع را ترک کرده بودند نظیر حسین بیابانی رئیس هیئت خراسان جنوبی که بالاترین آمار ورزشکاران بیمه شده استان خود را داشت و در رتبه‌بندی هیئت‌ها هم رتبه عالی را اخذ کرده بود، بی دلیل و با توافق دونفره حقدادی و مدیرکل وقت استان عزل شد! کجاست نادر مدنی قهرمان اسبق ژیمناستیک و رئیس شاخه هنری مردان ایران که نقش و عملکرد او در کسب مدال نقره مهدی الفتی در بازی‌های آسیایی هانگژو بسیار پررنگ بوده است. این‌ها تتمه ژیمناستیکی هستند که با خون جگر آن را به اینجا رساندیم. آن وقت انتظار دارند عابد حقدادی که حتی قادر به ثبت‌نام برای شرکت ورزشکاران در یک مسابقه بین‌المللی نیست و نمی‌تواند در عرصه بین‌المللی هیچ کاری برای ژیمناستیک ایران کند گامی برای رشته بردارد؟ 

وزارت تا آذر گامی برندارد مرحل دوم ثبت‌نام اجرایی نمی‌شود

وی تأکید کرد: اینکه چه کسی باید عهده‌دار مسئولیت‌های ژیمناستیک از نگاه فدراسیون جهانی باشد، از منظر قانون و ضمن احترام تمام، وزارت ورزش نمی‌تواند فردی را به اسم سرپرست در فدراسیون منصوب کند و اگر چنین اتفاقی بیفتد بدون تردید تعلیق می‌شویم، چون قبلاً اخطار آن را دریافت کرده‌ایم. من در سال ۱۴۰۰ با آرای ۴۶ عضو از مجموع ۵۱ رأی اعضای مجمع فدراسیون ژیمناستیک به‌عنوان سرپرست قانونی تا زمان برگزاری انتخابات قانونی، انتخاب شدم و در زمستان ۱۴۰۰ تحت فشار وادار به استعفا شدم که با قدرشناسی اعضای مجمع، با ۳۸ رأی ابقا شدم و با استعفای من مخالفت شد که تمامی مستندات آن در فدراسیون جهانی، وزارت ورزش، کمیته ملی المپیک موجود است. پس اگر کسی بخواهد قانونی بازگردد فقط من می‌توانم برگردم و تا زمان برگزاری انتخابات قانونی، امور فدراسیون را اجرا کنم. من برای آنکه بار دیگر حسن نیت خود را به ژیمناستیک کشورم نشان دهم ثبت‌نام اولیه ملی‌پوشان را برای حضور در مسابقات جام جهانی آلمان، مصر و آذربایجان که سری کسب سهمیه المپیک هستند را با توجه به زحمات محمدرضا خیرخواه سرمربی تیم و یکایک بچه‌ها انجام دادم ولی ثبت‌نام‌های صورت گرفته مراحل دوم و سومی دارد که موعد مرحله دوم ماه آذر است و اگر وزارت تا آن زمانی اقدام قانونی برای اصلاح اوضاع ژیمناستیک انجام ندهد، قطعاً مرحله دوم ثبت‌نام اجرایی نمی‌شود.

فرق من با رئیس فدراسیون والیبال چیست

اینچه درگاهی خاطرنشان کرد: فرق من با محمدرضا داورزنی رئیس فدراسیون والیبال چیست که در فدراسیون والیبال، مجمع فوق‌العاده برای انتخاب سرپرست تا انجام انتخابات این فدراسیون در روز ۲۹ آبان اجرایی می‌شود و او می‌تواند تا زمان برگزاری مجمع انتخاباتی فدراسیون تحت ریاستش، سرپرست بماند ولی اجازه بازگشت به من که سرپرست قانونی منتخب و مورد تأیید فدراسیون جهانی هستم داده نمی‌شود؟ بهتر است در این زمینه وزارت ورزش پاسخ مناسبی ارائه دهد. به هر حال، آنچه مشخص است اوضاع نابسامان ژیمناستیک کشور است که نیاز به اقدام قاطع، درست و پرهیز از مشاوره‌های نادرستی دارد که در دوسال اخیر بیشترین سهم را در ایجاد معضلات رشته داشته‌اند.

انتهای پیام/

ارسال نظر