صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۰۳ - ۲۲ آبان ۱۴۰۲
سخنگوی وزارت خارجه:

ایران معتقد به دولت فلسطین از نهر تا بحر است/ بازدید سفیر عربستان از نمایشگاه نانو ۱۴۰۲ برایند افزایش همکاری‌هاست

ناصر کنعانی در نشست خبری در مورد بازدید سفیر عربستان سعودی از نمایشگاه نانو ۱۴۰۲ گفت: در سایه اثرگیری روابط سیاسی میان دو کشور، زمینه برای افزایش همکاری‌ها در حوزه‌های مختلف فراهم‌شده است و این بازدید نیز در این راستا قرار دارد.
کد خبر : 878719

به گزارش گروه سیاست و جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا، ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه در ادامه نشست‌های هفتگی خود با خبرنگاران، امروز نیز پاسخگوی سؤالات اصحاب رسانه بود. 

وی در ابتدا به اوضاع جاری در غزه و جنایات رژیم صهیونیستی در این منطقه پرداخت.

کنعانی با تأکید بر حمایت‌های تمام‌عیار آمریکا از رژیم صهیونیستی، گفت: در همه جای دنیا در مقابل بیمارستان‌ها یک تصویر است بوق زدن ممنوع که برای بیماران بستری در بیمارستان‌ها مشکلی ایجاد نشود دنیا برای رژیم صهیونیستی یک علامت جدید طراحی کند حمله با گلوله و موشک به بیمارستان‌ها ممنوع. رژیم صهیونیستی باکمال وقاحت بیمارستان‌های غزه را بمباران و موشک‌باران کرده است و باکمال بی‌شرمی و در اوج وحشیگری بیمارستان شفا در غزه را در محاصره کامل قرار داده است.

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین خواستار اقدام عملی و بازدارنده جامعه جهانی در مقابل این جنایات شد و افزود: از دولت‌هایی که تاکنون مانع از توقف جنگ شده‌اند می‌خواهیم اجازه دهند شورای امنیت به وظیفه خود برای برقراری صلح و امنیت بین‌المللی عمل کند.

اقدام ایران در مقابل نسل‌کشی در غزه توسط رژیم صهیونیستی چه بود؟

وی درباره اقدامات دستگاه دیپلماسی در خصوص وضعیت اسفبار غزه گفت: وزارت امور خارجه از ابتدا مجموعه اقداماتی را در سطوح ملی، منطقه‌ای، اسلامی، عربی و بین‌المللی آغاز کرده و همچنان به این تلاش‌ها ادامه می‌دهد. در سطح ملی اعلام کردیم که اقدام نیروهای مقاومت فلسطین در انجام عملیات ضد صهیونیستی مشروع و در چارچوب حقوق شناخته‌شده ملت تحت اشغال فلسطین برای مقابله با رژیم اشغالگر و آزادی سرزمین آن‌ها بود و این حق مشروع از منظر حقوق بین‌الملل مورد شناسایی و تائید همه مجامع بین‌المللی و دولت‌هاست.

کنعانی اضافه کرد: ایران در حوزه‌‌های مختلف ازجمله منطقه‌ای بلافاصله تلاش کرد با دولت‌های مؤثر در ارتباطاتی که دارند با طرف‌های ذی‌ربط و مجامع بین‌المللی متقاعد و ترغیب کنند اقدامات سریع را برای جلوگیری از عملیات نظامی رژیم صهیونیستی انجام دهند. سفرهای دوره‌ای رئیس دستگاه دیپلماسی به کشورهای منطقه انجام داد. مکالمات تلفنی رئیس‌جمهور با تعداد قابل‌توجهی از سران کشورها و تلاش برای فعال‌تر کردن سازمان همکاری اسلامی که شاهد برگزاری اجلاس فوق‌العاده این سازمان در جده بودیم. در حوزه سازمان ملل نامه‌هایی که وزیر خارجه به دبیر کل سازمان ملل نوشت و طرح موضوع در نشست‌های مختلف در سازمان ملل و درخواست از کشورهای عضو شورای امنیت برای ایفای نقش آن‌ها.

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: قطعنامه مصوب اجلاس سران در ریاض باوجود متن قوی، درعین‌حال چند بند دارد که ایران درگذشته همواره نسبت به آن‌ها اعلام تحفظ کرده و مجدداً نیز در نشست مقامات ارشد و وزرای خارجه تأکید شد که ایران درباره برخی بخش‌ها به‌ویژه اشاره به راه‌حل دو دولتی، مرزهای ۱۹۶۷ و طرح صلح عربی تحفظ دارد.

وی با تأکید بر اینکه تلاش‌های و رایزنی‌های دیپلماتیک ایران برای جلوگیری از جنایات صهیونیست‌ها در غره به نتایج خوبی  دست‌یافته است، افزود: گشایش رفح و رایزنی با مقامات مصری برای کمک‌رسانی به غزه برای کمک به مردم غره ادامه دارد.

کنعانی همچنین از اقشار مختلف مردم ایران برای همراهی با مردم غزه قدردانی کرد. 

نتایج سفر هیئت افغانستانی به ایران چه بود؟

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سؤال اسپوتنیک درباره تعیین تکلیف حقآبه ایران از افغانستان به کجا رسید؟ بیان کرد: حقآبه ایران در موضوع سفر طالبان موردبررسی قرار گرفت و ایران بر حق خود در این زمینه تأکید کرد.

وی همچنین از نتایج سفر هیئت افغانستانی به ایران نیز سخن به میان آورد و گفت: ایران در این سفر در مورد روابط خوب دو کشور تأکید کرد همچنین ۵ سند در مورد همکاری‌های اقتصادی، مناطق آزاد، گذرگاه‌های مرزی و استفاده از ظرفیت‌های ترانزیتی در برداشت. ضمن اینکه این سفر مقامات افغانستانی به کشورمان، سفر موفقی بود و زمینه جدیدی برای همکاری و تأمین منافع مشترک ایجاد کرد.

فایده برگزاری اجلاس سران کشورهای اسلامی - عربی در ریاض چه بود؟

کنعانی در پاسخ به سؤال دیگری درباره اختیارات اداره فلسطین و نشست سران کشورهای اسلامی - عربی در عربستان نیز اظهار کرد: نفس برگزاری این اجلاس یک توفیق بود درنتیجه تلاش دو طرف (ایران و عربستان) این نشست با موفقیت برگزار شد. تأکید دولت‌ها بر اهتمام بیشتر کمک به مردم فلسطین بود و دولت‌ها نشان دادند در ریاض حمایت و نگاه مشترک دارند. در این چارچوب مفاد بیانیه، محکوم کردن جنایات اسرائیل و صورت گشایش نوار غزه ازجمله این موارد بود. تحفظات ایران در این قطعنامه به قوت خود باقی ماند و رسماً به دبیرخانه ارسال شد.

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان تأکید کرد: این نشست ضروری بود اما کافی نبود و باید موارد مصرح در متن قطعنامه در مجامع و سازمان‌های بین‌المللی از سوی دبیرخانه  دنبال شود. در سایر نشست‌ها رسمی نیز این تأکیدات دنبال و استفاده از ظرفیت‌های کشورهای اسلامی مورد تأکید قرار خواهد گرفت. ایران امیدوار است کشورها از ظرفیت‌های ملی خود دراین‌باره استفاده کنند.

وی گفت: طبیعتاً ملت فلسطین انتظار دارد که دولت‌های اسلامی علاوه برنشست‌های جدی و صدور قطعنامه‌ها و بیانیه‌‌های محکم در حوزه عملی اقدامات ضروری را انجام دهند.

سخنگوی وزارت خارجه افزود: ایران امیدآور است علاوه بر سازوکارهای چندجانبه ازجمله در چارچوب سازمان همکاری اسلامی، کشورهای اسلامی از ظرفیت‌های ملی خود برای اعمال فشار بر این رژیم به‌منظور پایان بخشیدن به این جنگ ظالمانه استفاده کنند. رئیس‌جمهور در نشست اکو مواضع ایران را با قاطعیت و جدیت بیان کرد و در مذاکرات دوجانبه این موضوع را با جدیت موردتوجه قرارداد. 

کنعانی ادامه داد: استفاده از ظرفیت بریکس و جنبش عدم تعهد و مکاتباتی که ایران انجام داد این موضوع را پیگیری کرد. دنیا نسبت به موضوع فلسطین مسئولیت دارد و همه باید به این مسئولیت خود عمل کنند.

وی درباره اظهارات مقامات آمریکا در موردحمله به نیروهای ایرانی گفت: آمریکایی‌ها به دنبال فرافکنی و انحراف اذهان عمومی از واقعیات هستند. آن‌ها همواره اتهامات بی‌اساس و اثبات نشده‌ای را همچون دستور گرفتن نیروهای مقاومت منطقه از ایران را مطرح و بر مبنای آن قضاوت و اظهارات غیرقابل قبولی را مطرح می‌کنند. گروه‌های مقاومت در منطقه نه از ایران دستور می‌گیرند و نه ما دستورالعملی را به آن‌ها ابلاغ می‌کنیم. آن‌ها خودشان بر اساس ملاحظات خود تصمیم و اقدام می‌کنند. آمریکا به‌جای اتهام به اقدامات خود توجه کند. ایران از همان ابتدا نگرانی خود را نسبت به گسترش ابعاد جنگ اعلام کرده و این موضع اصولی را تکرار می‌کند.

وی در پاسخ به سؤالی درباره احتمال ورود ایران به جنگ غزه بیان کرد: استمرار پشتیبانی همه‌جانبه آمریکا از جنایت این رژیم و مخالفت با برقراری آتش‌بس می‌تواند منجر به گسترش جبهه‌های جدید از سوی جریان مقاومت شود. آمریکا باید این مسئله را درک کند تنها با توقف فوری کشتار و جنگ علیه مردم غزه و رفع محاصره انسانی غزه و خروج فوری نظامیان صهیونیست از منطقه می‌تواند از گسترش دامنه جنگ و تسری آن به منطقه و یا ورود دیگر گروه‌های مقاومت جلوگیری کند. این به رفتار رژیم صهیونیستی و دولت آمریکا به‌عنوان حامی این رژیم بستگی دارد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سؤالی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران درباره مسئله فلسطین به تنها راه‌حلی که اعتقاد دارد تشکیل دولت واحد فلسطینی از بحر تا نهر است. آقای رئیسی در ریاض نیز این موضوع را به‌صورت جدی مورد تأکید قرارداد و راهکار دیپلماتیک ایران که از چند سال پیش در سازمان ملل به تصویب رسیده مبنی بر برگزاری همه‌پرسی فراگیر از شهروندان حقیقی فلسطین در داخل و خارج اعم از مسلمانان، یهودیان و مسیحیان یادکرد و این موضوع را تبیین کرد. موضع اصولی ایران همواره روشن بوده و این موضع تغییر نکرده است.

وی درباره خبر منتشرشده مبنی بر مخالفت رژیم صهیونیستی برای ارسال کمک‌های انسان دوستانه ایران به غزه گفت: عمده کمک‌های ارسالی در داخل مصر انبارشده و میزان کمک‌های ارسالی بر اساس اعلام منابع ذی‌ربط ازجمله صلیب سرخ به‌مثابه قطره‌ای در مقابل دریاست. این نشانگر آن است که همه اصول اولیه انسانی و اصول و قوانین شناخته‌شده بین‌المللی توسط رژیم صهیونیستی در حال نقض است. در گفت‌وگوهای قبلی ایران با مقامات مصر و وزیر خارجه این کشور و در گفت‌وگوی اخیر دو رئیس‌جمهور تلاش بیشتر مصر برای اینکه این گذرگاه را برای ارسال هر چه بیشتر کمک‌های انسانی به غزه باز کند مورد تأکید جدی ایران بوده است.

حمایت ایران از محور مقاومت پنهانی نیست

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سؤالی تصریح کرد: حمایت ایران از مقاومت امر پوشیده و پنهانی نیست. مقاومت ضد صهیونیستی در منطقه را مشروع و دارای حق شناخته‌شده بین‌المللی برای دفاع از خود در مقابل رژیم اشغالگر می‌دانیم. رژیم صهیونیستی جنگ‌های متعددی را به منطقه تحمیل کرده و اکنون در حال جنگ نابرابر علیه مردم غزه است. به حمایت سیاسی و معنوی خود از مقاومت با جدیت ادامه می‌دهیم. گروه‌های مقاومت از توان و قدرت نظامی برای مقاومت علیه رژیم صهیونیستی برخوردارند و این توانمندی را در بازه‌های زمانی نشان دادند. ادعاهای رژیم صهیونیستی پوچ و واهی است و به دنبال آن هستند که با طرح اتهامات علیه ایران شکست مفتضحانه خود از مقاومت در منطقه را توجیه کنند. طوفان الاقصی نشان داد که مقاومت این توانایی و اقتدار را دارد که هم طراحی،‌ تصمیم و هم اجرایی و عملیاتی کند و هم از خود در مقابل رژیم صهیونیستی دفاع و این رژیم را در عملیات نظامی دچار فرسایش کند.

پیام‌ آمریکا به ایران: ما دنبال گسترش جنگ نیستیم

وی در پاسخ به سؤالی درباره پیام‌های آمریکا به ایران گفت: آمریکایی‌ها پیام می‌دادند ما به دنبال گسترش جنگ در منطقه نیستیم.پاسخ ما همان چیزی است که قبلاً اعلام کردیم که گروه‌های مقاومت در منطقه نه تحت امر ما هستند و نه تحت امر ما تصمیم می‌گیرند. پیام‌های دولت آمریکا با آنچه در عمل در حال انجام است تناقض دارد. آمریکا مسئول تداوم جنگ است و با تمام توان در کنار رژیم صهیونیستی است. دولت آمریکا باید تناقض گفتاری و رفتاری به افکار عمومی دنیا پاسخگو باشد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره آخرین وضعیت توافقنامه امنیتی ایران و عراق نیز اظهار داشت: اجرای توافق امنیتی در چارچوب خود در حال پیگیری است. مقامات دولت عراق گزارش‌هایی را به مقامات ذی‌ربط ایران از نحوه اجرا و روند تکمیل آن ارائه کردند. 

ارزیابی مثبت از دیدار روسای جمهور ایران و مصر در ریاض

این دیپلمات ارشد ایرانی گفت که ارزیابی مثبتی از دیدار روسای جمهور ایران و مصر در ریاض داریم و افزود: درمجموع ارتقای مناسبات دو کشور را به نفع دو کشور و منطقه و جهان اسلام می‌دانیم. دو کشور با ظرفیت در حوزه منطقه‌ای و جهان اسلام هستند. ریشه‌های تمدنی و فرهنگی در منطقه کمک می‌کند دو کشور در سایه ارتقای مناسبات دوجانبه هم در حوزه تأمین منافع دو کشور و هم در کمک به تقویت منافع منطقه‌ای نقش مؤثرتر و مفید‌تری ایفا کنند.

اعزام سفیر به یمن

وی همچنین اعلام کرد که اعزام سفیر به یمن را در برنامه داریم و افزود: این به شرایط داخلی یمن برمی‌گردد و با بهبود شرایط و ایجاد زمینه‌های بهتر امکان تعیین قطعی سفیر و اعزام سفیر برای ایران مهیا خواهد شد.

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سؤالی بیان کرد که توقف جنگ و آتش‌بس یک خواسته جهانی است و آنچه تمکین نمی‌کند رژیم صهیونیستی است و آمریکا و چند کشور اروپایی از این رژیم حمایت می‌کنند.

همکاری‌های ایران و چین

وی در پاسخ به سؤالی گفت: توسعه مناسبات اقتصادی ایران و چین در چارچوب نقشه راه‌ همکاری‌های ۲۵ ساله و اسناد و توافقاتی که در زمینه‌های مختلف در چارچوب نقشه راه امضاشده یک انتخاب حقیقی رهبران دو کشور است و روند توسعه همکاری‌های تجاری و اقتصادی در همان چارچوب و مبتنی بر اراده سیاسی دو کشور در حال انجام است و پیشرفت‌های خوب و ملموسی در روابط دو کشور شاهدیم.

آخرین جزئیات از پرونده حمید نوری

سخنگوی وزارت خارجه درباره پرونده حمید نوری گفت:‌ در ارتباط با پرونده ساخته‌شده علیه حمید نوری دیدگاه خود را بیان کردیم و آزادی بی‌قیدوشرط ایشان و اینکه روند دادگاهی غیرقانونی که بر اساس ادعاهای بی‌پایه و اساس علیه آن شکل‌گرفته به روند صحیح خود برگردد و اعلام برائت شده و ایشان به وطن خود برگردد. امیدواریم رأیی که از روند دادگاه‌ها و جلسات متمادی این شهروند ایرانی صادر خواهد شد رأی عادلانه‌ای باشد و مشخصاً دال بر تبرئه این شهروند ایرانی از اتهامات مطرح‌شده باشد. این جزو پیگیری‌های کنسولی، سیاسی، حقوقی و قضایی با مقامات دولت سوئد بوده و تا تحقق آزادی این شهروند ایرانی به این تلاش‌ها ادامه می‌دهیم.

سخنگوی وزارت خارجه درباره مهاجران افغانستانی نیز گفت: شاهد شرایطی در افغانستان در طول ۲۰ ساله گذشته ناشی از اشغال خارجی بودیم که تعدادی از شهروندان این کشور مجبور به اقامت در دیگر کشورها ازجمله ایران شدند. طبیعتاً این وضعیت انسانی است و همه کشورهای دنیا راجع به این وضعیت افغانستان مسئولیت اخلاقی دارند و ایران مبتنی بر همسایگی نسبت به این موضوع احساس وظیفه می‌کند. در دیدارهای مقامات ایرانی با مقامات هیئت حاکمه سرپرستی این موضوع موردتوجه بوده و درباره ضرورت مدیریت آوارگان صحبت شده است. ایران در نشست‌های منطقه‌ای در چارچوب سازوکارهای کشورهای همسایه افغانستان این موضوع را همواره طرح کرده و همچنین در مجامع بین‌المللی.

وی همچنین گفت که موضوع همکاری‌های اقتصادی بین ایران و عربستان مورد اهتمام جدی دو کشور است.

ارسال پیام فرانسه به ایران سؤال دیگری بود که در این نشست مطرح شد و کنعانی گفت: کشورهایی عنوان می‌کنند که پیام‌هایی را به ایران فرستاده‌ایم. مشخصاً درباره پیام خاصی صحبت نمی‌کنم. آن دسته از کشورها که این پیام‌ها را می‌فرستند به‌جای فرستادن پیام به ایران که بارها اعلام کرده نه در طراحی نه در تصمیم و نه در اقدام نقش داشتیم و این اقدام کاملاً فلسطینی بوده است و اقدامات در منطقه مربوط به جریان‌های مقاومت است، هم به حمایت یک‌جانبه و غیرقانونی و ضد انسانی خود از رژیم صهیونیستی پایان ببخشند و هم به رژیم صهیونیستی اعمال فشار کنند به جنگ ظالمانه خود علیه ملت فلسطین پایان ببخشد.

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سؤال خبرنگار آنا در مورد بازدید سفیر عربستان سعودی از نمایشگاه نانو ۱۴۰۲ گفت: در سایه اثرگیری روابط سیاسی میان دو کشور، زمینه برای افزایش همکاری‌ها در حوزه‌های مختلف فراهم‌شده است و این بازدید نیز در این راستا قرار دارد.

وی افزود هم‌اکنون زمینه‌ها برای همکاری‌های اقتصادی و تجاری نیز فراهم آمده است و موضوعات تجاری و اقتصادی از اولین مواردی است که جلساتی در مورد آن میان دو طرف برگزار شد.

کنعانی بابیان اینکه در جلسات وزرای خارجه دو کشور و سایر دیدارها و جلساتی و ملاقاتی که میان مقامات دو طرف برگزارشده است همکاری‌های دوجانبه در زمینه‌های مختلف تجاری اقتصادی و علمی جز موارد مورد تأکید دو طرف بوده است اظهار داشت سازوکارها و اسناد حقوقی لازم میان دو کشور در این زمینه موجود است و این اسناد همچنان از صلاحیت اجرایی برخوردار است.

سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: بازدید از یک نمایشگاه علمی یا اقتصادی به طور معمول در زمره فعالیت‌های سفرای دیپلماتیک در حوزه ماموریت آنهاست و بیشتر با کشور حوزه ماموریت خود آشنا می‌شوند. 

وی گفت: در گفت‌وگویی که میان وزیر امور خارجه ایران و ولیعهد عربستان سعودی برگزار شد و همچنین گفت‌وگوی رئیس جمهور با ولیعهد عربستان موضوع همکاری‌های اقتصادی به طور جدی مورد توجه قرار گرفت و مورد اهتمام دو کشور هست و انشاالله در اراده و خواست مشترک با اقداماتی که به تولید طبیعی در گام‌های بعد باید از سوی دو کشور به عمل بیاید امیدوار هستیم که شاهد گسترش همکاری‌های مختلف در زمینه‌های متعدد علمی تجاری و اقتصادی مبتنی بر منافع دو کشور باشیم. 

وی همچنین در ادامه در مورد حضور مهاجرین افغان در شهرهای اقماریه تهران و برنامه‌ریزی در این مورد گفت: متأسفانه شرایط در افغانستان در طی ۲۰ سال گذشته به گونه‌ای بوده است که به دلیل تجاوز و اشغال نیروهای خارجی میلیون‌ها نفر از مردم این کشور آواره و بسیاری از شهروندان افغانستان مجبور به ترک وطن شده‌اند.

وی با اشاره به اقامت برخی از مردم افغانستان در کشورهای همسایه این کشور از جمله جمهوری اسلامی ایران گفت: ایران و افغانستان دو کشور دوست هم‌زبان و هم‌فرهنگ هستند و طبیعتاً از این وضعیت ناراحت هستند تمام کشورهای جهان در مورد این شرایط مردم افغانستان مسئولیت اخلاقی دارند.

کنعانی با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران به دلیل موقعیت همسایگی دو کشور و وجود پیوندهای برادری دینی فرهنگی و تاریخی نسبت به شرایط ملت افغانستان احساس مسئولیت می‌کند اما ساماندهی وضعیت مهاجران افغان همواره مد نظر دولت جمهوری اسلامی ایران نهادهای و دستگاه‌های ذیربط است و طبیعتاً در این زمینه اقدامات لازم را انجام می‌دهند. در این زمینه گفت‌وگوهایی از سوی مقامات جمهوری اسلامی ایران و مقامات کشور افغانستان انجام شده و بر ضرورت تدبیر و مدیریت مشکل موضوع آوارگان افغان صحبت شده است.

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان با اشاره رایزنی‌ها و تبادل نظرها در مورد این موضوع اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران در نشست‌های منطقه‌ای و در چارچوب اقدامات کشورهای همسایه افغانستان گام‌های مختلفی در این زمینه برداشته و همواره در مجامع بین‌المللی بر رفع مشکلات مردم افغانستان تأکید کرده است.

ایران به دنبال تنش در منطقه نیست

وی در پاسخ به سؤالی بیان کرد:‌ ایران به دنبال تنش در منطقه نیست و از آغاز بحران جاری نقطه مرکزی تلاش‌های ایران در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی متمرکز بر پایان این جنگ ظالمانه و توقف جنایات جنگی رژیم صهیونیستی علیه غزه و عدم گسترش دامنه جنگ در منطقه بوده است. 

سخنگوی دستگاه دیپلماسی ادامه داد: ما به دنبال گسترش جنگ در منطقه نیستیم. آن‌هایی به دنبال گسترش جنگ در منطقه هستند که در حمایت از رژیم صهیونیستی رسماً اعلام می‌کنند هنوز وقت آتش‌بس فرانرسیده و به دنبال ارسال تسلیحات حتی تسلیحات ممنوعه به رژیم صهیونیستی هستند و ناوهای هواپیمابر و زیردریایی‌های خود را به منطقه گسیل کردند که برای این رژیم حاشیه امن ایجاد کنند. ایران هشدار داده خطر گسترش دامنه جنگ وجود دارد. درباره سوریه بارها تأکید کردیم حضور آمریکا در سوریه اشغالگرانه است و نه‌تنها مبنای قانونی ندارد بلکه نقض قوانین بین‌المللی و منشور سازمان ملل هم محسوب می‌شود.

وی افزود: اقدامات مورداشاره آمریکا در سوریه ربطی به ایران و نیروهای نظامی ایران ندارد. گروه‌‌های مقاومت خود در منطقه تصمیم و متناسب با شرایط خود اقدام می‌کنند. اظهارات مقامات آمریکا را نوعی فرار به جلو می‌دانیم. 

پیام پوتین به حجت‌الاسلام رئیسی

سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره پیام پوتین برای حجت‌الاسلام رئیسی هم گفت:‌ رفت‌وآمدها و تبادل پیام‌ها و گفت‌وگوهای دیپلماتیک بین ایران و روسیه امر جدیدی نیست و موضوعات متعددی را برای گفت‌وگو باهم در حوزه‌های دوجانبه و منطقه‌ای و بین‌المللی داریم. خوشبختانه در سطح سران دیپلماسی سران دو کشور کاملاً فعالی است و انتقال پیام رئیس‌جمهور روسیه به همتای ایرانی در چارچوب تداوم دیپلماسی سران دو کشور بوده است.

بازخورد نامه‌‌های همسر رئیس‌جمهور چطور بود؟ 

وی درباره بازخورد نامه‌های ارسالی همسر رئیس‌جمهور نیز گفت: طبیعتاً اقداماتی ازاین‌دست در چارچوب حمایت از ملت فلسطین حتماً اثرات خود را خواهد داشت. اگر کسی در قبال فلسطین سکوت کند محل سؤال است. اینکه ایران موضوع فلسطین را موردتوجه قرار داده نشانگر آن است که این موضوع  یک موضوع اولویت‌دار است. مسئله فلسطین مسئله انسانی و بشری است قبل از اینکه مسئله سیاسی باشد و همه دنیا باید به آن توجه کند. هر اقدامی در هر سطحی درباره فلسطین حتماً اثرگذار است و همسر رئیس‌جمهور در این چارچوب هم به مسئولیت انسانی و اخلاقی خود عمل کرده است.

انتظار از دولت چین

وی درباره دیدار روسای جمهور چین و آمریکا گفت: از دولت چین با مواضع خوبی که در خصوص موضوعات بین‌المللی دارد و به‌عنوان کشور عضو دائم شورای امنیت انتظار می‌رود توصیه‌های لازم را به مقامات دولت آمریکا به‌ویژه همتای آمریکایی مبنی بر اصلاح رفتار غلطی که در ارتباط با موضوع فلسطین و غزه در پیش گرفتند را داشته باشد و دولت آمریکا هم با عقلانیت به توصیه همتای چینی خود عمل کند. این تنها خواسته ایران نیست این خواسته ملت فلسطین از چین است.

انتهای پیام/

ارسال نظر