صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۳۸ - ۲۲ آبان ۱۴۰۲

پرتاب صورت فلکی ماهواره‌ای پیشرفته برای رصد دقیق زمین

در ماموریتی جدید شنبه 20 آبان، شرکت اسپیس ایکس، ۱۱۳ ماهواره مکعبی را توسط پرتابگر فالکون-9 بلوک 5 به مدار زمین ارسال کرد. این منظومه ماهواره‌ای تصاویر با وضوح بالا از زمین ثبت خواهد کرد.
کد خبر : 878713

به گزارش خبرنگار نجوم خبرگزاری علم و فناوری آنا، شنبه 20 آبان در طی ماموریت ترنسپورتر-9، شرکت اسپیس ایکس 113 ماهواره مکعبی را توسط پرتابگر فالکون-9 بلوک 5 به مدار زمین ارسال کرد.

این ماهواره‌ها که به کشورهای آمریکا، کانادا، فرانسه، فنلاند، ایتالیا، اسپانیا، انگلستان، فنلاند، بلژیک، بلغارستان، هلند، سوئد، لوکزامبورگ، چک، اسلوواکی، آرژانتین، ترکیه، ژاپن، عمان، کره‌جنوبی، ویتنام و جیبوتی تعلق داشتند از پایگاه فضایی وندنبرگ به مدار زمین پرتاب شدند.

*پلیکان و سوپرداوز رصدگران زمین

منظومه ماهواره‌ای پلیکان-1 و سوپرداوز از جمله ماهواره‌هایی بود که در این ماموریت به مدار زمین ارسال و در حال آغاز به کار هستند. این ماهواره‌ها به آزمایشگاه پلنت لبز(Planet Labs PBC) مستقر در آمریکا تعلق دارند. این منظومه ماهواره‌ای تصاویر با وضوح بالا از زمین ثبت خواهد کرد.

در این پرتاب علاوه بر صورت فلکی پلیکان، 36 ماهواره پیشرفته سوپرداوز(SuperDoves)، معروف به Flock 4Q نیز به فضا پرتاب شد.این ماهواره‌ها برای تصویربرداری روزانه از سطح زمین با وضوح سه تا پنج متر مورد استفاده قرار می‌گیرند.

پلیکان-1 در پروژه جاه طلبانه شرکت پلانت‌لبزکه شامل بیش از 30 ماهواره کوچک است، 12 بار در روز به دور زمین چرخیده و 30 بار از عرض‌های جغرافیایی میانی هر مکان عکس خواهد گرفت. تصاویر پلیکان وضوح 11.8 اینچ (30 سانتی‌متر) دارد و این قابلیت را فراهم می‌کند که حتی در صورت ابری شدن هوا نیز تصاویر واضحی به دست مشتریان برسد.

پلیکان-1 بر خلاف دیگر منظومه ماهواره‌ای شرکت پلانت معروف به اسکای‌ست که همچنان در مدار زمین است، برای تولید داده‌های تجاری طراحی نشده است. در عوض، ماموریت آن حول جمع آوری داده‌ها و نیازهای درحال تکامل مشتریانی است که می‌خواهند در زمان وقوع رویدادهای جهانی – از سیل و آتش‌سوزی گرفته تا درگیری‌های سیاسی و تهدیدهای انسانی – اطلاعاتی دقیق و دست اول داشته باشند. ماهواره‌های پلیکان دارای قابلیت‌های پیشرانه الکتریکی برای مانورهای سریع و عملیات در ارتفاعات پایین هستند. هر ماهواره پس از انجام عملیات می‌تواند مجددا در جای خود مستقر شود و یا برای حفظ ایمنی از سیستم برای مدتی خارج شود.

جیمز میسون، معاون ارشد سیستم‌های فضایی پلانت‌لبز، اظهار داشت: «پلیکان-1 که به طور کامل در آزمایشگاه ما در سانفرانسیسکو طراحی و ساخته شده، یک شاهکار باورنکردنی است که در مدت کوتاهی به ثمر رسید.»

انتظار می‌رود ماهواره‌های پلیکان-1 و سوپرداوز که اکنون در مدار زمین در حال انجام فرآیند راه‌اندازی خودکار هستند، به زودی عملیات تصویربرداری خود را آغاز کنند. منظومه سوپرداوز که به ثبت روزانه داده‌ها در 8 باند خواهد پرداخت، اطلاعات دقیقی از سیستم‌های دینامیکی زمین – خاک، هوا، آب و حیات- خواهد داد. این قابلیت برای طیف متنوعی از ذی‌نفعان، از جمله نهادهای تجاری، محققان، و نهادهای دولتی ارزشمند است و درک عمیق‌تری از پدیده‌های منطقه‌ای و جهانی را به آن‌ها ارائه می‌کند. پلانت لبز یک شرکت سهامی خاص آمریکایی مستقر در سان فرانسیسکو است که در زمینه تصویربرداری از زمین فعالیت می‌کند. هدف این شرکت تهیه تصاویر روزانه از زمین به منظور پایش تغییرات آن است.

انتهای پیام/

ارسال نظر