صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در گفت‌وگو با مدیر دفتر موسیقی بررسی شد؛

تعلل ارشاد در اعطای مجوز به تک‌آهنگ‌های خوانندگان صحت دارد؟+ فیلم

مدیر دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نسبت به شائبه‌های اخلال در روند ثبت مجوز تک‌آهنگ‌های موسیقی پاپ واکنش نشان داد.
کد خبر : 878610

به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، مدتی است که از سوی برخی هنرمندان و رسانه‌ها شائبه‌ای مبنی بر عدم صدور مجوز تک‌آهنگ‌های پاپ از سوی دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مطرح می‌شود به طوریکه مطرح شده برخی از قطعات به صورت زیرزمینی و بدون مجوز دفتر موسیقی منتشر می‌شوند.

در این رابطه محمد اله‌یاری در گفت‌وگو با خبرنگار آنا نکاتی را مطرح کرد.

وی در این رابطه گفت: سامانه جامع دفتر موسیقی بیش از یک سال است که فعال شده و عموم فعالیت‌های فعالان موسیقی اینجا ثبت و مجوزها از همینجا قابل دریافت است. طبیعی است که روزانه بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ درخواست مجوز ثبت می‌شود، دفتر موسیقی هم با هماهنگی مرکز فناوری و اطلاعات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اصرار دارد که آمار فرایند تولید را مدام منتشر و در اختیار همه قرار دهد.

اله‌یاری در این باره افزود: روند تولید تک‌آهنگ‌ها، نماهنگ و تمدید مجوزها همه از سامانه قابل مشاهده، پیگیری و رصد هستند؛ بنابراین طبیعی است که نظر خاصی نسبت به یک ترانه به شرکتی اعلام شود، حتی رأی یا ملاحظه‌ای هم بر آن باشد تا بخشی از ترانه به طور مثال اصلاح شود که در فرایند گفت‌وگو با خواننده و گروه این اتفاق می‌افتد و تعامل صورت می‌گیرد و در نهایت اثر در فرآیند تولید قرار می‌گیرد؛ بنابراین اینکه یک تعداد اثر همیشه در فرایند ثبت و مجوز قرار بگیرند، یک اتفاق عادی در برابر این میزان درخواست است.

وی گفت: اکثر گروه‌ها و هنرمندان ما براساس ضوابط وزارت فرهنگ و پس از اخذ مجوز کارشان را منتشر می‌کنند و طبیعی است که براساس آیین‌نامه رسیدگی به تخلفات اگر اثری بدون اخذ مجوز لازم منتشر شود، با برخورد قانونی نسبت به منتشر کننده روبه‌رو می‌شود. کمااینکه تا الان هیئت تخلفات بالغ بر ۱۵ جلسه برگزار کرده و ۱۶۰ حکم داده که این احکام شامل تأخیر در شروع اجراهای صحنه‌ای، انتشار محتوای مغایر با آنچه مجوز گرفته وگاه هم انتشار کارهایی است که مجوز نگرفته و برایشان حکم صادر شده است.

اله‌یاری در این باره افزود: الان لازم نمی‌دانم که اسم هنرمند یا گروهی را ببرم؛ اما تخطی از ضوابط و خط قرمزهای دفتر موسیقی با برخوردروبه رو می‌شود، یادآوری می‌کنم که اکثریت هنرمندان، گروه‌ها و موسسات با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به خوبی کارهایشان جلو می‌رود.

وی در پاسخ به سوالی درباره برخی محتواهایی که مجوز نمی‌گیرند، گفت: گاه دیده می‌شود که محتوای اثری از اساس مناسب نیست؛ بنابراین طبیعی است که این اثر موفق به اخذ مجوز نشود، گاه هم پیش می‌آید که به هر دلیلی تولیدکننده محتوایی نوبت پخش داشته یا تصور نمی‌کرده که محتوا دچار مشکل شود ، قبل اخذ مجوز اثر را بیرون داده که این هم تخلف است؛ اما بسته به تخلف،‌ هیئت تخلفات تشکیل جلسه داده و حکم صادر می‌کند.

اله‌یاری درباره روند دریافت مجوزها در سال جاری و در مقایسه با گذشته گفت: در حوزه اجرای صحنه‌ای امسال به جز ایام مناسبت‌های مذهبی همه زمان‌ها کنسرت‌ها برگزار می‌شده و با اقبال مردم و هنرمندان روبه‌رو بوده است؛ بنابراین شاهد افزایش در تولید اثر و اجراهای صحنه‌ای هستیم و دفتر موسیقی هم ماهانه برای افراد اهل پژوهش و تحقیق، آمار را منتشر می‌کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر