صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۰۷ - ۲۱ آبان ۱۴۰۲
در گفت‌گو با آنا عنوان شد؛

آلودگی هوا عامل بروز عفونت پنومونی

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: عدم مصرف سیگار و قلیان، هوای پاک و تغذیه مناسب از مواردی است که با رعایت آنها، خطر ابتلا به عفونت ذات‌الریه کاهش می‌یابد.
کد خبر : 878596

پیام طبرسی، استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری در گفت‌وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری آنا با اشاره به روز جهانی بیماری عفونی پنومونی اظهار کرد: پنومونی یک نوع بیماری ریوی است که بافت ریه را درگیر می‌کند، عفونت ریه یا همان پنومونی می‌تواند ناشی از باکتری‌ها، ویروس‌ها، قارچ‌ها و برخی بیماری‌های انگلی باشد.

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه شایع‌ترین مورد ابتلا در این بیماری کووید ۱۹ بود افزود: به دلیل گستردگی ویروس آنفولانزا و آغاز فصل سرما بیماری ذات الریه بین مردم شیوع داشته است با این حال گسترش پنومونی در چند روز گذشته اتفاق تعجب‌برانگیری نیست؛ زیرا اپیدمی شدید آنفولانزا درصد ابتلا به عفونت ذات الریه را دوچندان می‌کند.

طبرسی با اشاره به اهمیت تزریق واکسن آنفولانزا تصریح کرد: افرادی که واکسن آنفولانزا دریافت کرده‌اند در برابر پنومونی ناشی ازویروس آنفولانزا مقاومت بیشتری داشته و یا نوع خفیف آن را مبتلا می‌شوند پس دریافت این واکسن در اوایل فصول سرما الزامیست.

علائم داشتن ویروس پنومونی

وی داشتن تب، سرفه و سخت نفس کشیدن را از علائم این بیماری دانست و اظهار کرد: بیماری پنومونی قابل انتقال است و معمولا از طریق تنفس به فرد دیگر منتقل می‌شوند. علائم تنفسی این بیماری سرفه و عطسه بوده و انتقال آن از شخصی به شخص دیگر از طریق سوار شدن بر قطرات موجود در هوا صورت می‌گیرد. افراد با بروز علائم این بیماری هرچه سریع‌تر به پزشک مراجعه و تحت درمان قرار گیرند. همچنین عدم مصرف سیگار، قلیان، نبود آلودگی هوا و تغذیه مناسب از موادی است که با رعایت آن خطر ابتلا به عفونت ذات الریه کاهش می‌یابد. 

رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری افزود: افراد سیگاری، دارای بیماری‌های نقص ایمنی و بیماری‌های زمینه‌ای، کهولت سن و یا افرادی که دچار عفونت‌های ویروسی هستند بیشتر در معرض ابتلا به ذات الریه قرار می‌گیرند. با توجه به آنکه درصد مرگ و میر این بیماری اندک و چیزی حدود ۱.۵ تا ۱۰ درصد است؛ اما عوارضی که به دلیل کاهش سیستم ایمنی بدن پس از بهبودی نسبی در بیمار وجود دارد گاهی تا یک سال مشکل‌ساز می‌شود.

طبرسی درپایان به رشد علم و فناوری اشاره کرد و گفت: هوش مصنوعی در صنعت دارو و دستگاه‌های تشخیص، کمک‌های بسیاری را به جامعه پزشکی کرده و امیدواریم تا یکی دو سال آینده شاهد تحول و پیشرفت‌های روزافزون آن برای بیماری‌های تنفسی و ریوی باشیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر