صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۴۷ - ۲۱ آبان ۱۴۰۲

۷۰ مرکز آموزشی علمی کاربردی تعطیل شدند

معاون آموزشی دانشگاه جامع علمی کاربردی گفت: تقریباً ۷۰ مرکز آموزش علمی کاربردی در کشور به دلیل عدم تطبیق با برنامه آمایش سرزمینی استان خود تعطیل و ۱۲ مرکز خصوصی قدرتمند ایجاد شدند.
کد خبر : 878473

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، اصغر کشت کار، قائم‌مقام رئیس و معاون آموزشی دانشگاه جامع علمی کاربردی در دومین نشست کمیته حکمرانی آموزش عالی سواحل مکران در میناب با تأکید بر اینکه این دانشگاه آمادگی کامل جهت صدور مجوز در مناطق دارای صنایع بزرگ را دارد، اظهار کرد: مجوز راه‌اندازی و تأسیس مراکز آموزش علمی کاربردی با توجه به نیاز منطقه برای واحد‌های صنایع بزرگ که دارای استاندارد‌های موردنظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری باشند صادر می‌شود.

معاون آموزشی دانشگاه جامع علمی کاربردی تصریح کرد: در استان هرمزگان یک مرکز آموزش علمی کاربردی وجود دارد که با توجه به سند آمایش سرزمینی استان که نیازمند نیروی کار در بخش دریایی پیش‌بینی‌شده بود، به‌صورت تخصصی در این زمینه با ۴ رشته امور گمرک، خدمات بندری، لجستیک و زنجیره تأمین با حضور ۱۲۱ دانشجو فعالیت خود را آغاز کرده است.

وی با بیان اینکه بخش خصوصی می‌تواند در حوزه راه‌اندازی مراکز آموزش علمی کاربردی ورود پیدا کنند، گفت: هم‌اکنون تمام مراکز آموزشی دانشگاه جامع علمی کاربردی خصوصی هستند و هیچ نوع بودجه دولتی دریافت نمی‌کنند، مدرسین این مراکز هم در استخدام دولت نیستند و به‌صورت حق‌التدریس با این مراکز همکاری می‌کنند.

کشت کار افزود: تاکنون بیش از ۳۵۰ مرکز آموزشی علمی کاربردی در راستای سند آمایش سرزمین هر استان در حال فعالیت هستند. آمایش سرزمینی دانشگاه جامع علمی کاربردی در هر استان با توجه اسناد توسعه‌ای استان طبق اطلاعات آماری مرکز آمار ایران، شورای آمایش سرزمینی و اطلاعات موجود در آموزش‌وپرورش و همچنین سازمان برنامه‌وبودجه تهیه شده که با احصای نیاز‌های هر استان اکنون می‌دانیم در هر منطقه به دنبال چه هستیم و چه نوع برنامه‌ریزی‌هایی باید انجام دهیم.

وی با اشاره به پذیرش ۳ دوره قبل دانشگاه جامع علمی کاربردی اظهار کرد: از وقتی آمایش سرزمینی را آغاز کرده‌ایم حدود سه هزار و ۷۰۰ کد رشته دانشگاه تعطیل شد که نیازی در آمایش به آن‌ها نبوده و به‌جای آن حدود ۸۰۰ کد رشته با توجه به نیاز منطقه و اقبال عمومی اضافه و ۱۲۵ برنامه جدید درسی نوشته شد.

کشت کار تصریح کرد: طبق بررسی انجام شده در ۱۴۰۰ حدود ۶ درصد کدرشته‌های دانشگاه جامع علمی کاربردی پذیرش حد مجاز برای برگزاری دوره را داشته‌اند، اما در سال جاری بر طبق آمایش سرزمینی عمل شد و این عدد به بالای ۶۹ درصد رسیده که نشان‌دهنده این است که دانشگاه جامع علمی کاربردی مسیر درستی را انتخاب کرده است.

وی افزود: با توجه به اینکه در سال جاری ۱۱۵ مرکز دولتی تعطیل شد، اما خوشبختانه در مهر امسال با افزایش دانشجو روبرو بوده‌ایم.

معاون آموزشی دانشگاه جامع علمی کاربردی با بیان اینکه مراکز آموزش علمی کاربردی که مطابق با برنامه آمایش سرزمین نتوانستند برنامه‌ریزی کنند با تعطیلی مواجه شده‌اند، افزود: حدود ۷۰ مرکز آموزش علمی کاربردی در کشور به دلیل عدم تطبیق با برنامه آمایش سرزمینی استان خود تعطیل شده‌اند، اما در عوض ۱۲ مرکز آموزش علمی کاربردی خصوصی قدرتمند تأسیس شده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر