ابداع خمیردندانی که آلرژی به مواد غذایی را از بین میبرد
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری علم و فناوری آنا، آلرژی به بادام زمینی نوعی عدم تحمل غذایی است که میتواند باعث واکنشهای جدی و بالقوه تهدید کننده زندگی شود. آنها زمانی اتفاق میافتند که سیستم ایمنی به اشتباه پروتئینهای موجود در بادام زمینی را مضر تشخیص میدهد و باعث ایجاد یک حمله آلرژیک میشود.
بادام زمینی یکی از رایجترین آلرژنهای غذایی است و آلرژی به بادام زمینی در بزرگسالی بیشتر از آلرژی به سایر غذاها باقی میماند. به نظر میرسد شیوع آلرژی به بادام زمینی در حال افزایش است و تخمین زده میشود که حدود ۲.۹ درصد از جمعیت ایالات متحده از این بیماری رنج میبرند.
یکی از راههای درمان آلرژی به بادام زمینی، ایمونوتراپی مخاط دهان (OMIT) است که با هدف قرار دادن غشاهای مخاطی داخل دهان، به تدریج سیستم ایمنی را نسبت به آلرژنهای خاص، حساسیت زدایی کند.
OMIT شامل تجویز مقادیر کمی از عصاره یک آلرژن به مخاط دهان است. اعتقاد بر این است این کار تغییرات ایمنی را القا میکند و به جای پاسخ آلرژیک دفعه بعدی که فرد با آلرژن مواجه میشود، منجر به تحمل میشود.
اکنون دانشمندان نوعی خمیر دندان ابداع کرده اند که از OMIT استفاده میکند تا احتمال آنکه فرد مبتلا به آلرژی به بادام زمینی، دچار واکنش آلرژیک شود، کاهش دهد.
«ویلیام برگر» «William Berger»، متخصص آلرژی، آسم و ایمونولوژی آمریکا و مجری این تحقیقات گفت:OMIT از خمیر دندان فرموله شده ویژه برای رساندن پروتئینهای بادام زمینی حساسیت زا به نواحی حفره دهان استفاده میکند.
OMIT به عنوان یک مکانیسم تحویل پروتئین بادام زمینی، پتانسیل زیادی برای حساسیت زدایی از آلرژی غذایی دارد. به دلیل تحویل هدفمند و استفاده آسان و ساده، پایبندی به مصرف این خمیردندان نیز بالاست.
محققان ۳۲ شرکت کننده مبتلا به آلرژی بادام زمینی بین سنین ۱۸ تا ۵۵ سال را مورد بررسی قرار دادند. به دو سوم شرکت کنندگان خمیر دندان بادام زمینی داده و به بقیه دارونما پیشنهاد شد. آنها سپس دوز خمیر دندان بادام زمینی را در طول آزمایش ۴۸ هفتهای به تدریج افزایش دادند.
دانشمندان زیست نشانگرهای اکتشافی را با استفاده از آزمایشهای خونی بهینهشده برای تعیین اینکه آیا سیستم ایمنی فرد نسبت به آلرژنهایی مانند بادامزمینی واکنش نشان میدهد یا خیر، ارزیابی کردند. ایمنی در طول کارآزمایی، بهویژه در مرحله افزایش دوز، کلیدی بود و شرکتکنندگان به دقت دنبال شدند تا اطمینان حاصل شود که هیچ واکنش شدیدی از خود نشان نمیدهند.
به گفته برگر، محققان مشاهده کردند صد درصد کسانی که خمیردندان را دریافت کردند، به طور مداوم بالاترین دوز از پیش تعیین شده را تحمل کرده و هیچ شرکت کنندهای پاسخ سیستمیک شدید را گزارش نکرد. عوارض جانبی کمی که ظاهر شد خفیف، موضعی و موقتی مانند خارش دهان بود.
همچنین نرخ پایبندی ۹۷ درصد گزارش شده است. این امر راه حل جدید را به ویژه برای افرادی که دارای حساسیتهای غذایی هستند مناسب میکند و گزینهای امن برای مقابله با آلرژی در جمعیتهای آسیب پذیر ارائه میدهد.
آزمایشهای اولیه و نتایج خمیردندان بسیار دلگرم کننده است و مزایای بالقوه این محصول برای جوانان را برجسته میکند. به منظور ارزیابی بیشتر استفاده مداوم از خمیردندان درمانی برای ارائه محافظت طولانی مدت در برابر بلع غیر عمدی بادام زمینی، مطالعات گسترده تری نیز در حال برنامه ریزی است.
انتهای پیام/