صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۵۲ - ۲۰ آبان ۱۴۰۲
معاون مستعدان و آینده‌سازان بنیاد ملی نخبگان؛

نخبه‌یاران برای هدایت استعدادهای‌برتر دانش‌آموزی ساماندهی می‌شوند

معاون مستعدان و آینده‌سازان بنیاد ملی نخبگان گفت: بنیاد قصد دارد از ظرفیت مستعدان به عنوان نخبه‌یار در هدایت و پشتیبانی استعداد‌های برتر دانش‌آموزی به ویژه در مناطق محروم استفاده کند.
کد خبر : 878341

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، رسول محمدقلی معاون مستعدان و آینده‌سازان بنیاد ملی نخبگان ضمن تشکر از نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها که متولی برنامه سرای امید است، گفت: جامعه مخاطب بنیاد ملی نخبگان حدود ۶۰ هزار نفر هستند؛ یعنی این بنیاد حدود ۶۰ هزار استعداد برتر را از دوره دانش‌آموزی تا پایان دوره دانشگاه پوشش می‌دهد. این در حالیست که قطعاً تعداد مستعدان تحصیلی کشور بیش از این عدد هست.

معاون مستعدان و آینده‌سازان بنیاد ملی نخبگان افزود: از سال ۱۳۹۳، برنامه ملی شهاب با هدف شناسایی و هدایت استعداد‌های تحصیلی در مقطع دانش‌آموزی اجرا شد تا این افراد در یکی از ۸ زمینه استعدادی شناسایی و هدایت شوند.

محمدقلی ادامه داد: در مقطع متوسطه اول و دوم حدود ۷ میلیون دانش آموز در کشور وجود دارد که با استاندارد ۱۰ درصد مستعد برتر بودن جامعه آماری، باید حدود ۷۰۰ هزار نفر از این افراد در برنامه ملی شهاب شناسایی و حمایت می‌شدند؛ با این همه، در حالی که مخاطبان سال اول این برنامه حالا وارد دانشگاه شده‌اند، می‌توان اذعان کرد اقدامات انجام شده برای هدایت و پشتیبانی از مستعدان برتر شناسایی شده کافی نبوده است.

وی با بیان اینکه در مناطق محروم دانش‌آموزانی حضور داشتند که در هشت زمینه استعدادی مدنظر شهاب به عنوان مستعد برتر شناسایی شده بودند، گفت: بنیاد ملی نخبگان قصد دارد در کنار شناسایی استعداد‌های برتر، در بخش هدایتی و رشد نیز اقدامات و برنامه‌های جدیدی را اجرا کند.

محمدقلی اضافه کرد: یکی از این برنامه‌ها، حمایت از کانون‌های مردمی نخبه پرور و سرمایه‌گذاری در آن‌ها و ایجاد بستر مناسب برای هدایت بخش قابل توجهی از مستعدان برتر است، اقدام بعدی، حمایت ویژه از مدارس با تراکم بالای دانش آموزان شهاب است که در این بخش نیز مستعدان برتر مورد حمایت قرار خواهند گرفت.

معاون مستعدان و آینده‌سازان بنیاد ملی نخبگان ادامه داد: علاوه بر این موارد، طبق تفاهم و همکاری با سازمان صدا و سیما مقرر شده برنامه تخصصی برای شناسایی استعداد‌های مختلف به ویژه در مناطق محروم طراحی شود و در کنار این برنامه پلتفرم اینوا نیز راه‌اندازی خواهد شد تا استعداد‌های برتر به ویژه در مناطق محروم بتوانند در قالب رویداد‌های مختلف برنامه‌های رشدی خود را دریافت کند.

وی با بیان اینکه بسیاری از مستعدان برتر به دلیل عدم دسترسی به امکانات و منابع آموزشی، از ادامه تحصیل باز مانده‌اند یادآور شد: ساماندهی نخبه یاران اقدام ویژه دیگر بنیاد ملی نخبگان برای حمایت از استعداد‌های برتر شناسایی شده در برنامه ملی شهاب است. در این بخش بنیاد قصد دارد از ظرفیت مستعدان به عنوان نخبه یار در هدایت و پشتیبانی استعداد‌های برتر دانش‌آموزی به ویژه در مناطق محروم استفاده کند.

وی با بیان اینکه بعد از اتمام دوران تحصیل و اخذ دیپلم استعداد‌های برتر یا به دانشگاه می‌روند یا به هر دلیلی در دانشگاه ادامه تحصیل نمی‌دهند، گفت: در این سال‌ها بیشتر حمایت‌های بنیاد متوجه استعداد‌های فنی و مهندسین در بخش دانشجویی بوده از این رو ضروری است بنیاد ملی نخبگان برای حمایت از این استعداد‌ها که عموماً در زمینه‌های مهارتی، مدیریتی، ادبی، هنری و ورزشی مستعد هستند برنامه مشخصی داشته باشد.

معاون آینده سازان بنیاد ملی نخبگان اظهار داشت: در دور جدید بنیاد ملی نخبگان قصد دارد با رویکرد خوب فراگیر به سمت عالی محدود حرکت کند؛ برای نیل به این هدف همه استعداد‌های کشور را تحت حمایت و ارائه خدمات قرار خواهد داد تا فرد در مسیر استعدادی خود حرکت کند. این افراد با هدایت استاد نخبه تا رسیدن به مرحله اثرگذاری حمایت و هدایت می‌شوند.

محمدقلی در ادامه بیان داشت: در سال قبل فرایند جذب هزار نخبه در دستگاه‌های اجرایی آغاز شد که البته این فرایند چالش‌ها و مشکلاتی نیز داشت که بنیاد ملی نخبگان برای رفع آن‌ها اعلام آمادگی کرده و می‌کند. علاوه بر آن اقدامات لازم برای تدوین و تصویب آیین نامه نگهداشت نخبگان در دستگاه‌های اجرایی نیز در دست انجام است تا از این افراد در مشاغل استخدامی حمایت کافی صورت بپذیرد.

وی افزود: به زودی فراخوان جذب ۴۰۰۰ نخبه در دستگاه‌های اجرایی اعلام خواهد شد. علاوه بر آن شرکت‌های خصوصی بزرگ نیز اعلام آمادگی کردند تا از نخبگان در مشاغل تخصصی مورد نیاز خود بهره ببرند.

معاون آینده سازان با بیان اینکه بنیاد ملی نخبگان به دنبال پوشش حداکثری نخبگان و رساندن نخبگان به حداکثر اثرگذاری است، خاطرنشان کرد: در کنار این موارد، ۲۰ کلان پروژه ملی و آینده‌ساز نیز اجرایی می‌شود که در هر یک از آن‌ها یک استاد نخبه به عنوان راهبر قرار دارد و دیگر نخبگان نیز بنا به تخصص خود در این پروژه‌ها که نتیجه آن تاثیر محسوسی در توسعه کشور دارد، به کار گرفته خواهند شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر