صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۲۴ - ۲۰ آبان ۱۴۰۲
در پی انتقاد از سیاست‌های بریتانیا علیه حماس رخ داد؛

موج استعفای پژوهشگران بریتانیایی در حمایت از مردم غزه

بیش از ۱۲ محقق از سمت‌های داوطلبانه خود در مؤسسه تحقیقات و نوآوری بریتانیا (UKRI) به دلیل انتقاد از سیاست‌های دولت انگلیس مبنی بر تروریستی خواندن گروه حماس استعفا داده‌اند.
کد خبر : 878329

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، بیش از 12 محقق از سمت‌های داوطلبانه خود در مؤسسه تحقیقات و نوآوری بریتانیا (UKRI) استعفا داده‌اند. این موج به دلیل انتقاد از سیاست‌های دولت انگلیس مبنی بر تروریستی خواندن گروه حماس به راه افتاده است.

این اعتراضات از ۳۱ اکتبر آغاز شد یعنی زمانی که به درخواست میشل دونِلان (Michelle Donelan)، وزیر علوم انگلیس، مدیر ارشد اجرایی مؤسسه تحقیقات و نوآوری بریتانیا از شورای برابری، تنوع و دربرگیری (EDI) تعلیق شد. دونِلان چند روز پیش از این تصمیم در نامه‌ای اعلام کرده بود که دیدگاه‌های «افراط‌گرایانه» این مدیر ارشد در خصوص مناقشه میان اسراییل و حماس به خشم آمده است. این مطلب توسط دو عضو شورای مورد اشاره در شبکه اجتماعی اکس (توییتر سابق) مطرح شده بود.

این پست‌ها دیگر در رسانه‌های اجتماعی در دسترس عموم نیست. کمی بعد دونلان پست یک محقق دیگر مبنی بر «نسل‌کشی و آپارتاید» خواندن اقدامات اسراییل را محکوم کرد.

لورا کِلی (Laura Kelly)، مورخ ایرلند مدرن در دانشگاه Strathclyde در گلاسکو، بریتانیا، که از سمت خود استعفا داده است، می‌گوید: «مؤسسه تحقیقات و نوآوری بریتانیا در برابر فشار دولت تسلیم شده و پیامش این است که هر کس با سیاست‌های دولت مخالف باشد، در سازمان آن‌ها جایی ندارد.»

کِلی یکی از بیش از ۳۳۰۰ چهره دانشگاهی است که با امضای نامه‌ای سرگشاده از سرمایه‌گذار مؤسسه تحقیقات و نوآوری بریتانیا خواسته بود تا درخواست وزیر را رد کند. کِلی می‌گوید: «این رشته توییت‌ها به هیچ وجه «افراطی» نبودند. به نظر من آن‌ها کاملاً درست و روشن و فقط مخالف موضع دولت بریتانیا بودند.»

انتهای پیام/

ارسال نظر