صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۱۱ - ۲۰ آبان ۱۴۰۲

اما و اگر‌های بازگشت یک قهرمان و در‌های بسته به روی مربی حسن یزدانی

اگر حسن یزدانی به واسطه عمل کتف بازی‌های المپیک را از دست ندهد، مسابقه بعدی که در ترکیب تیم ملی آزاد قرار خواهد گرفت، همین میدان مهم است، جایی که محال به نظر می‌رسد فدراسیون کشتی و پژمان درستکار قصد اضافه کردن مربی او را به کادرفنی داشته باشند.
کد خبر : 878264

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، این روز‌ها که همت مسلمی دست از مصاحبه برنمی‌دارد و همچنان مُصر است که با حضور او، گره دشوار شکست به دیوید تیلور برای حسن یزدانی باز خواهد شد و البته علیه پیشکسوتان کشتی هم صحبت‌هایی مطرح کرده و مدعی شده آن‌ها با صحبت‌هایی که در مورد مبارزه یزدانی-تیلور داشتند، به این قهرمان بی‌احترامی می‌کنند! یک نکته جالب وجود دارد که بد نیست به آن هم بپردازیم.

آن‌هایی که کشتی مازندران را می‌شناسند و مربیان سازنده‌اش را، یک نکته را خوب می‌دانند که مربی ابتدایی حسن یزدانی امید اسماعیل‌پور بوده، مربی‌ که از رده سنی نونهالان حسن یزدانی را در کنار خود داشته، بعد از آن هم تمرینات او زیر نظر حسین نقیبی دنبال شده، مربی‌ای که پیش از این شاگردان قهرمانی، چون کمیل قاسمی و کامران قاسم‌پور را پرورش داده است.

بعد از جهانی ۲۰۱۵ لاس‌وگاس که اولین مسابقه جهانی حسن یزدانی بود، او زمانی که در مازندران حضور داشت، در کنار همت مسلمی تمرین کرد، در حالی که از سال ۲۰۱۵ به بعد، بیشتر ایام سال را این قهرمان در اردو‌های تیم ملی و زیر نظر سرمربیانی، چون رسول خادم، محمد طلایی، غلامرضا محمدی و پژمان درستکار سپری کرده است.

زمان سرمربیگری غلامرضا محمدی، وقتی قرار شد مسابقه انتخابی المپیک در وزن ۸۶ کیلوگرم بین حسن یزدانی و کامران قاسم‌پور برگزار شود، این قهرمان امید اسماعیل‌پور را به عنوان مربی‌ ای که کُچش کند، انتخاب کرد. حتی اگر در آن وقت همت مسلمی درگیر کشتی کشور دیگری می‌بود و در ایران حضور نداشت، این انتخاب نشان می‌دهد که یزدانی خودش هم تاکید دارد که چه مربیانی از ابتدا در کنارش قرار داشته‌اند.



البته که وقتی کشتی‌گیر به رده سنی بزرگسالان می‌رسد، مبنای معرفی مربی سازنده‌اش، گفته خود کشتی‌گیر است و طبیعتا اگر حسن یزدانی مخالف معرفی همت مسلمی به عنوان مربی سازنده‌اش بود، قطعا در این سال‌ها نسبت به آن واکنش نشان می‌داد.

علاوه بر این، در روز‌های اخیر بار دیگر صحبت از بازگشت یا عدم بازگشت حسن یزدانی به تیم ملی بعد از جراحی کتف خبرساز شده است. صحبت علیرضا دبیر و ادعایی که در مورد کتف‌های جراحی‌شده در ایران داشت، این موضوع را بار دیگر پررنگ کرد.

این طور که همت مسلمی هم تاکید کرده، جراحی به اصرار خود حسن یزدانی انجام شده و این قهرمان عنوان کرده خودش را به المپیک می‌رساند. درواقع او می‌توانست جراحی را به بعد از المپیک پاریس موکول کند، که البته باید به این شکل با درد کتف می‌ساخت، اما بعد از حضور در بازی‌های آسیایی تصمیم خود را مبنی بر جراحی عملی کرد.

قطعا بعد از صحبت‌هایی که سال گذشته پدر حسن یزدانی در فرودگاه در جمع خبرنگاران در خصوص باخت چهارم پسرش به دیوید تیلور در فینال جهانی ۲۰۲۲ بلگراد مطرح کرد، فدراسیون علاقه‌ای به دخالت در امور این قهرمان ندارد و تصمیم‌گیری مسائلی از این دست را به خود این قهرمان واگذار کرده که تبعات آن هرچه که بود، برعهده خودش باشد.

طبیعتا کشتی‌گیری که رکورددار مدال در کشتی ایران است و از سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۳ به هر میدانی اعزام شده، بدون مدال و دست خالی برنگشته، خودش بیشتر از هر کس دیگری نسبت به وضعیتش آگاه است.

تصمیم او این بود که بعد از ناکامی در فینال جهانی ۲۰۲۳، به بازی‌های آسیایی برود و بعد از آن هم کتفش را جراحی کند. علیرضا دبیر هم تجربه شخصی خودش را گفته که کتفش بعد از جراحی بهبود پیدا نکرده و در ۲۵ سالگی او را مجبور به خداحافظی از کشتی کرده است. کتفی که بار‌ها در حضور خبرنگاران دایره حرکتی‌اش را نشان داده که دیگر حتی برای زندگی عادی هم، عادی نبوده است.

در این سال‌هایی که حسن یزدانی مرد شماره یک ۸۶ کیلوگرم ایران بود، شبیه به همان اتفاقی که در وزن اول کشتی فرنگی در زمان قهرمانی حمید سوریان اتفاق افتاد، کشتی‌گیری ساخته نشد که حتی از او به عنوان نفر دوم این وزن یاد شود. کشتی‌گیر مطمئنی که لااقل خیال‌مان بابت قهرمانی آسیا با او راحت باشد، بنابراین حالا که حسن یزدانی کتفش را جراحی کرده و مشخصا جراحی کتف در کشتی و اساسا ورزش، جراحی سختی است که بازگشت مطمئن بعد از آن، لااقل در ورزش ایران محدود بوده، مسئله اصلی این است که اگر یزدانی به المپیک نرسید، کدام کشتی‌گیر در وزنی که لااقل پیش از جراحی یزدانی خیال‌مان بابت نقره‌اش راحت بود، به پاریس خواهد رفت؟

همین مسئله است که هرچه فدراسیون و کادرفنی تاکید می‌کند که کامران قاسم‌پور به واسطه وزنش که به گفته آن‌ها ۹۴-۹۵ کیلوست، نمی‌تواند به ۸۶ کیلوگرم برگردد، باز هم ناخودآگاه به قهرمان ۹۲ کیلوگرم جهان فکر می‌شود. او در حال حاضر تنها گزینه‌ای است که می‌شود به عنوان جایگزین حسن یزدانی به او فکر کرد و انتظار مدال المپیک هم داشت.



همه چیز با آغاز مسابقات قهرمان کشوری روشن نمی‌شود، ممکن است معافیت‌هایی برای برخی از کشتی‌گیران در نظر گرفته شود که باز هم تکلیف دو وزن ۸۶ و ۹۷ کیلوگرم به آینده موکول شود، اما باید صبر کرد.

در یک مورد، اما نیاز به صبر کردن نیست، مصاحبه‌های همت مسلمی و اصرارش برای همراهی حسن یزدانی در مسابقه بعدی، اتفاق نخواهد افتاد، چون مسابقه بعدی برای این قهرمان، بازی‌های المپیک است اول اینکه با جراحی کتفش در ابهام قرار گرفته و دوم اینکه تعداد مربیان اعزامی به پاریس قطعا کمتر از مسابقات جهانی است و با محدودیت‌هایی مواجه خواهد بود.

با توجه به اینکه فدراسیون کشتی تا به حال به او روی خودش نشان نداده و استفاده از او، به معنای قرار گرفتن در کادرفنی تیم ملی است، این اتفاق در پاریس رخ نخواهد داد. پژمان درستکار در آخرین مصاحبه‌اش صراحتا به این موضوع واکنش نشان داد، ضمن اینکه هرگز هم زیر بار تغییر اعضای کادرفنی‌اش نرفت و تماما از آن‌ها حمایت کرد.

انتهای پیام/

ارسال نظر