ششمین همایش پیشرفت و چالشهای چشم پزشکی برگزار میشود
به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناور آنا، حسین آقایی؛ دبیر علمی ششمین همایش پیشرفتها و چالشهای چشم پزشکی صبح امروز در جمع خبرنگاران گفت: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در حوزه تازههای چشم و دانشگاه علوم پزشکی ایران با موضوع چالشهای چشم پزشکی در همایش امسال حضور دارند.
این فوق تخصص قرنیه افزود: در حال حاضر با سه روش PRK، لیزیک و جراحی اسمایل عیوب انکساری چشم درمان میشوند و این همایش فرصت مناسبی است برای طرح این موضوع که هر کدام از اینها چه جایگاهی در درمان دارند.
وی همچنین به خشکی چشم به عنوان یکی از شایعترین بیماریهای چشمی اشاره کرد و ادامه داد: خشکی چشم به دلیل استفاده از گوشیهای هوشمند و لپ تاپ به ویژه در نسل جوان و حتی کودکان بسیار شایع شده است.
چشمان کودکان تا ۵ سالگی باید ۳ بار معاینه شود
عضو هئیت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران با بیان اینکه متاسفانه در ایران معاینه دورهای چشم ۷۴ درصد کودکان انجام نمیشود، ادامه داد: توصیه میشود کودکان تا پیش از ورود به مدرسه در سه نوبت ۶ ماهگی، ۳ سالگی و ۵ سالگی برای معاینه به چشم پزشکی مراجعه کنند تا با تشخیص به موقع تنبلی چشم، اقدام درمانی مناسب انجام شود.
در ادامه محمود جباروند؛ دبیر کل و رئیس هیئت مدیره انجمن چشم پزشکی ایران گفت: به دلیل دانش و مهارت پزشکان ایرانی و امکانات و تجهیزات به روز، از توان بالایی در حوزه درمان بیماریهای چشم در کشور برخوردار هستیم.
انجام سالانه ۱۵۰۰ عمل پیوند قرنیه در کشور
وی افزود: سالانه بیش از ۱۵۰۰ عمل پیوند قرنیه در کشور با لیزر یا روشهای سنتی انجام میشود که به دلیل تبحر پزشکان ایرانی نتیجه هر دو روش در دراز مدت فرقی با هم ندارند.
جباروند با بیان اینکه پیوند قرنیه برای بیماران خارجی بین ۲۰۰۰ تا ۲۵۰۰ دلار هزینه دارد، ادامه داد: پیوند قرنیه در ایران با کمترین هزینه و با کمترین مدت زمان انتظار انجام میشود که جا دارد، وزارت بهداشت نسبت به اصلاح تعرفههای پیوند قرنیه اقدام کند.
وی گفت: هوش مصنوعی پیش از این نیز در حوزه تشخیص بیماریهای چشمی شامل تصویر برادری و توپوگرافی کاربرد داشته است، اما با توسعه این دانش، امروز در درمان اختلالات چشمی مانند آب سیاه چشم (گلوکوم) و بیماریهای قرنیه نیز کاربرد هوش مصنوعی به شکل جدی مطرح است.
جباروند خاطرنشان کرد: هوش مصنوعی جایگزین پزشک نیست بلکه کمک میکند که ابهام پزشک در تشخیص به حداقل رسیده تا بهترین روش برای درمان بیمار انتخاب شود.
ششمین همایش مشترک بیماریهای چشم بیست و چهارم تا بیست و ششم آبان ۱۴۰۲ در مرکز همایشهای بین المللی دانشگاه شهید بهشتی برگزار میشود.
انتهای پیام/