صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آینده جهان با هوش مصنوعی (۷۳)؛

هوش مصنوعی برای تولید پادزهر مار پروتئین‌های جدید طراحی می‌کند

محققان با استفاده از هوش مصنوعی پروتئین‌هایی جدیدی طراحی می‌کنند که می‌تواند فرآیند تولید پادزهر مارگزیدگی را سرعت ببخشد.
کد خبر : 878244

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از مجله خبری «ان پی آر» (NPR)، سوزانا وازکز-تورز دانشجوی سال چهارم کارشناسی ارشد در دانشگاه واشنگتن است که می‌خواهد دارو‌های جدیدی برای بیماری‌های که نادیده گرفته شده است اختراع کند.

او اخیراً در مورد مارگزیدگی فکر می‌کند که طبق گفته سازمان بهداشت جهانی، سالانه حدود صد هزار نفر بر اثر مارگزیدگی جان خود را از دست می‌دهند و با این حال، او می‌گوید، درمان‌های فعلی بی‌خطر نیستند و بسیار گران هستند.

بخشی از مشکلات این است که تولید دارو‌های جدید برای مواردی مانند نیش مار، فرآیندی کُند و پر زحمت است. تورز معتقد است که در گذشته ممکن بود سال‌ها طول بکشد تا به یک ترکیب امیدوارکننده برسد، اما اخیراً ابزار جدیدی در آزمایشگاه او به سرعت این جدول زمانی را کاهش داده است. تورز پروژه فعلی خود را در فوریه سال جاری آغاز کرد و در حال حاضر برخی از دارو‌های نامزد را در لیست آماده کرده است.

هوش مصنوعی نویدبخش اقتصاد دانش است. این فناوری از قبل می‌تواند برنامه‌های کامپیوتری را کدنویسی کند، نقاشی بکشد و حتی برای پزشکان یادداشت برداری کند. اما شاید هیچ جایی به اندازه علم به تحقق وعده هوش مصنوعی نزدیک نباشد، جایی که محققان فنی مشتاق هستند تا قدرت آن را بر روی مشکلات مختلف از بیماری گرفته تا تغییرات آب و هوایی اعمال کنند.

آکادمی‌های ملی ایالات متحده یک جلسه دو روزه درباره پتانسیل هوش مصنوعی برای تغییر علم تشکیل دادند. یولاندا گیل، مدیر ابتکارات هوش مصنوعی و علم در مؤسسه علوم اطلاعات در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی که در این رویداد حضور داشت، می‌گوید:دانشمندان هوش مصنوعی واقعاً می‌توانند سیستماتیک‌تر، جامع‌تر باشند و خطا نکنند.

او به جای استفاده از هوش مصنوعی برای انجام تمام علوم، آینده‌ای را تصور میکند که در آن سیستم‌های هوش مصنوعی با همکاری همتایان انسانی خود، آزمایش‌ها را برنامه‌ریزی و اجرا می‌کنند. او می‌افزاید در جهانی که با چالش‌های فنی پیچیده‌تر روبه‌رو است، انسان کافی برای انجام این همه کار وجود ندارد.

در دانشگاه واشنگتن، واسکوئز تورز یکی از حدود دو صد دانشمندی است که در آزمایشگاه برای طراحی درمان‌های جدید با استفاده از پروتئین کار می‌کند. پروتئین‌ها مولکول‌هایی هستند که بیشتر کار‌های روزمره را در زیست شناسی انجام می‌دهند، آن‌ها عضلات و اندام‌ها را می‌سازند، غذا را هضم می‌کنند و با ویروس‌ها مبارزه می‌کنند.

نوع خاصی از هوش مصنوعی که به عنوان مدل سازی مورد استفاده است انتشار یافته است. این همان فناوری است که توسط تولیدکنندگان تصویر هوش مصنوعی مانند «دال-اِی» (DALL-E) یا «میدژورنی» (Midjourney) استفاده می‌شود. سیستم با یک سری از پیکسل‌های تصادفی، اساساً نویز سفید، شروع می‌شود و سپس به آرامی هر کدام را تغییر می‌دهد تا آنچه کاربر خواسته است را ایجاد کند.

بیکر یکی از محققان در این حوزه می‌افزاید که شکل پروتئین اغلب تعیین می‌کند که چقدر خوب کار کند، بنابراین این نوع هوش مصنوعی برای این کار بسیار مناسب است. هوش مصنوعی همچنین به نمونه‌هایی برای یادگیری نیاز دارد، و خوشبختانه، دانشمندان دهه‌ها و میلیارد‌ها دلار صرف توسعه یک پایگاه عظیم پر از پروتئین‌هایی کرده اند که می‌تواند مطالعه کند.

بیکر می‌گوید واقعاً مکان‌های زیادی در علم وجود ندارد که چنین پایگاه‌های اطلاعاتی داشته باشد.

این بخشی از دلیل آن است که هنوز مشخص نیست که آیا همه حوزه‌ها به یک اندازه از هوش مصنوعی بهره خواهند برد یا خیر. ماریا چان در آزمایشگاه ملی آرگون در ایلینوی است. او در حال کار بر روی توسعه مواد جدید برای اقتصاد تجدیدپذیر است چیز‌هایی مانند باتری‌ها و پنل‌های خورشیدی.

چان یکی دیگر از محقق‌ها در این حوزه می‌گوید:صد سال پیش علم با خوش‌بینی‌های فراوان و آزمون و خطا‌های فراوان مواجه بود. او بر این باور است که هوش مصنوعی برای پیشبرد تحقیقات مورد نیاز خواهد بود به ویژه وقتی صحبت از بحران آب و هوا، یکی از پیچیده‌ترین مشکلات در دوران مدرن است.

مواد و پروتئین‌ها تنها زمینه‌هایی هستند که به طرق مختلف با هوش مصنوعی کار می‌کنند. سیستم‌ها به طور فعال در ژنتیک، مطالعات آب و هوا، فیزیک ذرات و جا‌های دیگر در حال توسعه هستند. هدف در بسیاری از موارد، شناسایی الگو‌های جدید در مقادیر وسیعی از داده‌های علمی است مانند اینکه آیا یک تنوع ژنتیکی باعث ایجاد یک ناهنجاری مضر می‌شود یا خیر.

انتهای پیام/

ارسال نظر