صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۷ - ۲۱ آبان ۱۴۰۲
بررسی گزینه‌های پسا جنگ از سوی بروکسل و واشینگتن

پروژه سرگرم‌سازی زلنسکی با وعده‌های نشدنی همیشگی

فرسایشی شدن جنگ در اوکراین، هزینه‌های استمرار آن را برای آمریکا و اعضای اروپایی ناتو افزایش داده و به نوعی، واشینگتن و بروکسل را وادار کرده تا روی گزینه‌های پساجنگ اوکراین متمرکز شوند.
کد خبر : 878238

گروه سیاست و جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا، حنیف غفاری، رئیس‌جمهور اوکراین روزبه‌روز خود را بیشتر در تنگنای جنگ با روسیه گرفتار می‌بیند. در این میان، کمک‌های گسترده تسلیحاتی و مالی غرب به کی یف نیز نتوانسته مانع از حل معمای نبرد در نقاط شرقی اوکراین (خصوصاً دونتسک و لوهانسک) شود.

فرسایشی شدن جنگ، هزینه‌های استمرار آن را برای آمریکا و اعضای اروپایی ناتو افزایش داده و به نوعی، واشینگتن و بروکسل را وادار ساخته تا بر روی گزینه‌های پساجنگ اوکراین (بر اساس پذیرش شکست نهایی کی‌یف) متمرکز شوند.

در بحبوحه جنگ غزه، زلنسکی بار‌ها نگرانی آشکار و پنهان خود را در خصوص تأثیرگذاری این موضوع بر روند مواجهه با روسیه اعلام کرده است، اما مقامات کاخ سفید نسبت به این نگرانی بی‌تفاوت مانده‌اند. جمهوری‌خواهان کنگره نیز در واشینگتن رسماً مانع از تصویب کمک‌های مالی جدید به اوکراین شده‌اند تا این پرونده بار دیگر پیچیده شود. در این میان، به نظر می‌رسد مقامات آمریکایی مأموریت تازه‌ای را به بروکسل داده‌اند: سرگرم سازی زلنسکی با وعده‌های نشدنی و همیشگی!

یکی از مهم‌ترین این وعده‌ها، عضویت اوکراین در اتحادیه اروپاست. اخیراً مقامات اجرایی اتحادیه اروپا در مورد آمادگی اوکراین برای آغاز مذاکرات رسمی عضویت به این بلوک با زلنسکی گفتگو کرده‌اند تا بلکه وی برای چندمین بار طی دو سال اخیر بار دیگر چند روزی تحت تأثیر این وعده‌ها سکوت کند! اوکراین تلاش خود برای عضویت در اتحادیه اروپا را پس از جنگ اوکراین  در سال ۲۰۲۲ آغاز کرد و در ژوئن گذشته رسماً به‌عنوان نامزد پیوستن به این اتحادیه معرفی شد. بااین‌حال مقامات ارشد برخی دولت‌های اروپایی تأکید کرده‌اند اساساً امکان عضویت کشوری جنگ‌زده و دردسرساز درا روپای واحد وجود ندارد! اتریش، مجارستان و حتی فرانسه از کشور‌هایی هستند که به‌نوعی عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا را ناممکن یا بسیار سخت تلقی کرده‌اند. برخی از دولت‌های اروپایی نیز ترجیح داده‌اند مخالفت خود را ابن موضوع را فعلاً به‌صورت علنی بیان نکنند.

در این میان، طرح مکرر موضوع عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا (که نیاز به موافقت هر ۲۷ عضو اتحادیه اروپا دارد)، نوعی وقت‌کشی باهدف مدیریت رفتار دولت شکست‌خورده زلنسکی محسوب می‌شود. اکنون کمیسیون اروپا در حال صدور حکم خود است که آیا کی‌یف اصلاحات اولیه را برای پیوستن به این بلوک را به‌خوبی انجام داده است یا خیر و سپس ۲۷ رهبر اتحادیه اروپا در نشست دسامبر درباره آغاز مذاکرات رسمی الحاق اوکراین تصمیم خواهند گرفت! فراموش نکنیم که همین روند در سال ۲۰۰۵ میلادی در قبال ترکیه نیز طی شد و پس از سال‌ها، مقامات اروپایی رسماً از اردوغان خواستند تا پیوستن به بلوک غرب را فراموش کند!

اورزولا فن در لاین رئیس کمیسیون اروپا مدیر پروژه سرگرم سازی اوکراین با وعده عضویت در اروپاست. بااین‌حال زلنسکی خود نیز به‌وضوح نسبت به فرجام این بازی تبلیغاتی آگاه است! کی یف نه‌تنها عضو اتحادیه اروپا نخواهد شد، بلکه کمترین شانسی برای عضویت در پیمان آتلانتیک شمالی نیز نخواهد داشت.

تقریباً اکثر رسانه‌های غربی متفق‌القول هستند که پیوستن  به یک کشور متلاشی‌شده از جنگ با بیش از ۴۰ میلیون نفر جمعیت، تغییر بزرگ و هزینه‌های هنگفتی برای اتحادیه اروپا به همراه خواهد داشت. برخی از اعضای اتحادیه اروپا  نیز این‌طور استدلال کرده‌اند که این بلوک قبل از این‌که بخواهد بزرگ‌تر شود ابتدا باید خود را اصلاح کند و اساساً جایی برای عضویت بازیگری مانند اوکراین در این مجموعه وجود ندارد.

انتهای پیام/

ارسال نظر