صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

طرح کاشت یک میلیارد نهال از ۱۶ آذر آغاز می‌شود

طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت ۱۶ آذر همزمان با روز دانشجو کلید می‌خورد تا تولید کربن، گاز‌های گلخانه‌ای و گوگرد دی‌اکسید در کشور به حداقل برسد.
کد خبر : 878122

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا، بر اساس مطالعات و ارزیابی‌های جهانی، ایران در تولید کربن، گاز‌های گلخانه‌ای و گوگرد دی‌اکسید جزء ۱۰ کشور اول جهان است (ششمین تولیدکننده کربن) این در حالی است که از نظر ترسیب کربن و اقداماتی که در این زمینه انجام داده نیز در رده ۴۳ قرار دارد.

جهان صنعتی آسیب بسیاری به محیط زیست وارد کرده و راه اندازی کارخانجات سبب شده تا سال به سال سطح آلودگی افزایش پیدا کند. در این راستا کشور‌ها متعهد به کاشت درخت شده‌اند تا از حجم تولید کربن کاسته شود؛ چراکه قرار است چین ۸۰ میلیارد نهال، عربستان ۵۰ میلیارد، افغانستان یک میلیارد و… هم نهال بکارند.

ایران نیز متعهد شده در بازه زمانی ۴ سال یک میلیارد اصله نهال بکارد که سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور متولی این امر بوده است.

عباسعلی نوبخت رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری در چهل و هشتمین جلسه کاشت مردمی یک میلیارد درخت عنوان کرد که تولید نهال از سال قبل آغاز شده و طرح ۱۶ آذر کلید می‌خورد؛ اما مرحله تولید فقط ۲۰ درصد کار بوده ۱۰ درصد مربوط به کاشت و ۷۰ درصد فعالیت مربوط به داشت و نگهداری از این نهال‌ها و درختان است. در بخش تجهیزات مثل ابزار آبیاری کمبود‌هایی وجود دارد. طی مذاکراتی که با مدیر ستاد بحران کشور انجام شد با وزیر کشور مکاتباتی داشته باشیم تا در قالب طرح بحران کشور اعتباراتی از سوی وزارتخانه تخصیص داده شود.

بر اساس تفاهم و توافق انجام شده در سال نخست طرح کاشت مردمی یک میلیارد درخت باید ۲۵۰ میلیون اصله نهال در نهالستان‌های دولتی و خصوصی تولید شود؛ البته تمام نهال‌ها برای سال نخست آماده نمی‌شود و برخی نهال‌ها بر اساس پرورش آن‌ها در سال دوم و بعضی در سال سوم آماده می‌شود که تعداد آن‌ها از کل نهال‌ها زیاد نیست.

احیای سرزمین عرصه‌های طبیعی

رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور از آماده سازی برنامه جهادی برای احیای سرزمین عرصه‌های طبیعی نیز خبر داد و گفت: برنامه جهادی احیای سرزمین در جنگل، آبخیزداری، مرتع، بیابان و حفاظت از عرصه‌های منابع طبیعی در شهریور ۱۴۰۲ آماده شد. در راستای تثبیت و یکپارچه سازی زمین، برش‌های استانی مشخص و در کتابچه آماده شده و جدول اعتبار مورد نیاز در قالب ۵ ساله محاسبه شده است. احداث پایگاه مدیریت آتش، تکمیل آن‌ها به تفکیک استانی آمده یا اینکه کجا دکل دیده‌بانی با دوربین نیاز است، تمام جزئیات در طرح ۵ ساله برنامه جهادی احیای سرزمین آمده است. در همین برنامه برای ۹۰ میلیون هکتار آبخیزداری در قالب برنامه ۱۰ ساله فعالیت‌ها در حال انجام است.

نوبخت با اشاره به تشکیل کارگروه ویژه زمین و زمین خواری در سازمان منابع طبیعی تاکید کرد که تمام مدیران استانی لیست پرونده‌هایی که باید خلع ید می‌شد؛ اما نشده را تا آخر هفته برای یگان حفاظت سازمان ارسال کنند. در این راستا با هیچ سازمان و فرد خاصی تعارف نداریم، چون ما حافظ انفال هستیم.

 کاشت یک میلیارد درخت با شناسنامه

معاون جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور درباره کاشت درخت گفت که هر جا نهال کاری و جنگل کاری انجام شود با شناسنامه خواهد بود. همچنین ۴۰۰ تفاهم نامه در سطح ملی و استانی با نهاد‌های مختلف انجام شده که باید در راستای پویش بذرکاری و نهال کاری جریان سازی شود، ایجاد بوستان خانواده از دیگر برنامه‌های طرح کاشت یک میلیارد درخت است که برای نگهداری این نهال‌ها باید بوستان‌ها دارای متولی باشند.

انتهای پیام/

برچسب ها: درخت کشاورزی
ارسال نظر