صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

دانشمندان: سیارک سرگردان کیهان تا ۲۹ هزار سال دیگر با زمین برخورد نمی‌کند

نتایج پژوهش‌های جدید نشان می‌دهد، کو‌چک‌ترین سیاره سرگردان کهکشان راه شیری تا ۲۹ هزار سال دیگر با زمین برخورد نمی‌کند.
کد خبر : 878110

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، نتایج پژوهش‌های جدید نشان می‌دهد، کو‌چک‌ترین سیاره سرگردان کهکشان راه شیری تا ۲۹ هزار سال دیگر با زمین برخورد نمی‌کند.

پژوهشگران آمریکایی و لهستانی، حدود سه سال پیش سیاره‌ای را در کهکشان راه شیری کشف کرده‌اند که تقریبا به اندازه زمین است و به نیروی گرانش هیچ ستاره‌ای وابسته نیست. محققان باور دارند این سیاره جدید که در گروه سیارات موسوم به «سیاره بی ستاره» یا «سیاره سرگردان» (Rogue Planet) قرار می‌گیرد، کوچکترین سیاره از این نوع بوده که تاکنون کشف شده است.

دانشمندان تاکید می‌کنند، این سیاره یک خطر کیهانی بی‌اهمیت است که نباید نگران آن باشیم و منظومه شمسی تا آینده‌های بسیار دور از برخورد با آن در امان است.

محققان سال گذشته مسیر یک ستاره کوتوله سفید به نام «WD ۰۸۱۰-۳۵۳» را با تلسکوپ فضایی گایا بررسی کردند و پیش‌بینی کردند که قرار است حدود ۲۹ هزار سال آینده با منظومه شمسی ما برخورد کند. در حالی که این میزان از سال ممکن است از نظر انسانی طولانی به نظر برسد، اما از نظر کیهانی دوره نسبتاً کوتاهی است. برای مثال، خورشید تا ۵ میلیارد سال دیگر هیدروژن تمام نمی‌کند و به‌عنوان یک غول سرخ متورم می‌شود و در این فرآیند، زمین و سیارات درونی را نابود می‌کند.

در حالی که سرنوشت خورشید احتمالاً مبهم است، تحقیقات جدید نشان داده که سیاره زمین حداقل نگران از بین رفتن هرج و مرج ناشی از برخورد این کوتوله سفید نخواهد بود. 

ستاره‌شناسان می‌گویند که حتی ممکن است این برخورد اصلاً سمت ما رخ ندهد.

در گذشته، باور بر این بود که این سیارک به سمت ما حرکت می‌کند و در نهایت در چند هزار سال آینده با سامانه خورشیدی ما تصادف خواهد کرد، اما این نتیجه‌گیری اشتباه بوده است.

براساس مطالعات اخیر، دانشمندان توانسته‌اند مسیر و ماهیت حرکتی این سیارک را با دقت بیشتری بررسی کند. آن‌ها به این نتیجه رسیده‌اند که این جرم در حقیقت به سمت دیگری حرکت می‌کند و مقابله احتمالی با سامانه خورشیدی ما، اشتباهی است که این خبر خوبی برای زمین است، برخورد یک سیارک با منظومه شمسی می‌تواند عواقب نامطلوبی برای سیارات و اجسام آسمانی در آن منظومه داشته باشد.

محققان علوم فضایی همچنان به بررسی و مدیریت مسیر این سیارک ادامه خواهند داد؛ چنانچه مدار آن به نحوی تغییر کند و به سمت منظومه شمسی ما حرکت کند، باید آماده مقابله با این تهدید شویم؛ این تحقیقات بیشترین اطلاعات را در دسترس دانشمندان قرار می‌دهد و دقت بیشتری را مبنی بر بررسی سمت حرکتی این سیارک طلب می‌کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر