صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۲ - ۱۹ آبان ۱۴۰۲

رابطه اوتیسم با تماشای تلویزیون چیست؟

اگر کودک شما بیش از ۳ تا ۴ ساعت از روز را صرف تماشای تلویزیون، بازی با آیپد یا وررفتن با موبایل می‌کند، موضوع را جدی بگیرید؛ چراکه علاقه‌مندی کودکان به وسایل مجهز به صفحه نمایش می‌تواند نشانه‌ای از ابتلا به بیماری اوتیسم باشد.
کد خبر : 878069

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از ساینس تِک دیلی، گروهی از پژوهشگران در دانشگاه «ناگویا»یِ ژاپن عادت «اسکرین تایم» را در کودکان مبتلا به اوتیسم و اختلال بیش‌فعالیِ نقص توجه (ADHD) بررسی کردند.

اسکرین تایم اصطلاحی است که برای توصیف مدت زمانی به کار می‌رود که شخص وقت خود را مقابل تجهیزات الکترونیک مانند گوشی‌های هوشمند، رایانه، تلویزیون یا کنسول‌ بازی می‌گذراند. وجه مشترک همه این وسایل این است که به صفحه نمایش مجهز هستند.

یافته‌های این پژوهشگران نشان می‌دهد، کودکانی که از نظر ژنیتیکی مستعد ابتلا به اوتیسم هستند، از همان ابتدا تمایل بیشتری برای وقت‌گذرانی مقابل صفحه نمایش دارند. از سوی دیگر، کودکان مبتلا به نقص توجه، فارغ از عادت‌های اولیه، به صورت تدریجی و با افزایش سن به عادت اسکرین تایم روی می‌آورند. 

به این ترتیب، کودکانی که استعداد ژنیتیکی بالاتری برای ابتلا به اوتیسم دارند، از همان ابتدای طفولیت، مدت زمانی طولانی را (3 تا 4 ساعت در روز) مقابل وسایل الکترونیکی مجهز به صفحه نمایش سپری می‌کنند. کودکانی هم که به طور ژنیتیکی در معرض ابتلا به بیش فعالی و اختلال نقص توجه هستند، با افزایش سن، به تدریج این عادت را افزایش می‌دهند.

اینکه یک کودک مشکوک به اوتیسم، حدود سه ساعت در روز تمایل به استفاده از تلویزیون، موبایل یا آیپد داشته باشد، 1.5 برابر بیشتر از کودکان معمولی است. همچنین اینکه یک کودک مشکوک به اوتیسم بیش از چهار ساعت در روز وقت خود را با این وسایل پر کند، 2.1 برابر بیشتر از سایر کودکان است.

پیشتر، فرض بر این بود که وقت‌گذرانی بیش از اندازه مقابل صفحه نمایش تلویزیون یا دستگاه‌های مشابه، از دلایل ابتلا به اوتیسم یا اختلال نقص توجه است اما پژوهش اخیر نشان می‌دهد که برخی از کودکان به این دلیل که مستعد ابتلا به اوتیسم یا اختلال بیش فعالی و نقص توجه هستند، وقت خود را با تماشای تلویزیون، تلفن هوشمند، آیپد و هر چیزی که صفحه نمایش داشته باشد، پر می‌کنند.

با این حساب، عادت اسکرین تایم بیش از آنکه دلیل ابتلا به اوتیسم باشد، می‌تواند از علایم اولیه ابتلای کودک به این بیماری به شمار بیاید.

 

انتهای پیام/

ارسال نظر