صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۳۰ - ۱۸ آبان ۱۴۰۲
آنا گزارش می‌دهد؛

نامشخص بودن وضعیت عمره مفرده/ حمایت دولت از عمره هم محقق می‌شود؟

هنوز جزئیات برقراری اعزام زائران به عمره مفرده قطعی و اطلاع رسانی نشده است. اما آیا سفر در پیش رئیسی به عربستان، می‌تواند راهگشای ازسرگیری عمره مفرده باشد؟
کد خبر : 877882

به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، اعزام زائران ایرانی به عمره مفرده از سال ۹۴ متوقف شد و همچنان نیز هیچ زائری به سرزمین وحی اعزام نشده است. البته از اوایل سال جاری و برقراری روابط سیاسی ایران و عربستان، ازسرگیری عمره مفرده هم در اولویت قرار گرفت.

جزئیات برپایی عمره چه شد؟

بر همین اساس، محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در روزهای گذشته به آغاز اعزام عمره‌گزاران ایرانی به عمره مفرده از اواخر ماه آینده اشاره کرده است. همین امر هم موجب شده تا بسیاری منتظر جزئیات این سفر باشند.

حامد صفرزاده، یکی از دارندگان فیش عمره می‌گوید: من اواسط دهه ۸۰ با پرداخت ۵۰۰ هزار تومان فیش عمره خریدم تا بتوانم زائر خانه خدا شوم. اما حالا بیش از ۱۵ سال از آن زمان می‌گذرد و در حسرت زیارت هستم.

از طرفی هم نامشخص بودن جزئیات سفر به ویژه در زمینه هزینه‌ها نگرانی‌هایی برای زوار ایجاد کرده است. برخی نگران بالا رفتن هزینه سفر و جاماندن از زیارت الحرام و برخی هم که فیش عمره ندارند، منتظر ثبت‌نام جدید هستند.

با این حال همچنان سازمان حج و زیارت هیچ اطلاعاتی درباره نحوه ثبت‌نام و اعزام اعلام نکرده است. البته شنیده‌ها حاکی از برنامه‌ریزی ۱۰ روزه برای تشرف به خانه خداست. در سال‌های گذشه زائران ۲۰ روزه، دو هفته‌ای و در آخرین سال‌های اعزام ۱۲ روزه به عمره مشرف می‌شدند. اما اکنون با توجه به صف حدود ۶ میلیونی زائران عمره، احتمال کاهش زمان حضور در عربستان برای عمره‌گزاران دور از انتظار نیست.

ثبت‌نام جدید برای عمره فعلا انجام نمی‌شود

درباره ثبت‌نام از متقاضیان جدید نیز همانطورکه وزیر ارشاد اشاره کرده است، هیچ ثبت‌نام جدیدی صورت نمی‌گیرد و فعلا افرادی فیش دارند، اعزام خواهند‌ شد.

علی ثمره، یکی از متقاضیان خزید فیش عمره می‌گوید: حدود ۱۲ سال است که هیچ ثبت‌نامی برای عمره انجام نشده، اما گناه ما که در آن دوران نبودیم با کودک بودیم، چیست؟ باید در حسرت زیارت بمانیم؟ فیش در بازار آزاد هم آنقدر گران است که امکان خرید آن را نداریم.قیمت فیش عمره در بازار آزاد حدود ۴۰ میلیون تومان است که بر اساس اولویت کم‌تر و بیشتر می‌شود.

هزینه عمره چه می‌شود؟

محمودی، مدیر یکی از دفاتر زیارتی تهران می‌گوید: ما فیش عمره را به قیمت ۳۵ میلیون تومان واگذار می‌کنیم که باید افراد بدانند خرید این فیش به معنای پرداخت هزینه سفر نیست، بلکه وقتی هزینه نهایی از سوی مسئولان اعلام شود، باید آن را نیز بپردازند، به طوری که شاید هزینه نهایی سفر برایشان بالای ۸۰ میلیون تومان تمام شود.

البته هنوز نه تنها هزینه سفر عمره بلکه وضعیت پروازها هم مشخص نیست و رئیس سازمان حج و زیارت گفته که هزینه نهایی پس از ارز دولت به عمره بررسی و اعلام خواهد شد. اما آنچه که در برخی رسانه‌ها منعکس شده است، احتمال هزینه بالای ۴۰ میلیون تومانی عمره مفرده است.

این هزینه برای خدمات مختلف از جمله پرواز و اسکان است که بخش قابل توجهی ار هزینه‌ها را شامل می‌شود. علاوه بر این، ویزای عربستان هم هزینه‌بر است و زائران باید برای رفتن به سرزمین وحی ویزا بگیرند.

رئیسی به عربستان می‌رود

در مذاکرات و جلسات امیرعبداللهیان با سعودی‌ها موضوع برداشتن ویزا هم مطرح شده بود که هنوز نتایج آن نهایی نشده است و افراد برای تشرف به خانه خدا باید به صورت الکترونیکی ویزای عربستان بگیرند.

البته آیت‌الله ابراهیم رئیسی، رییس جمهور کشورمان نیز در روزهای آینده به منظور شرکت در اجلاسیه کشورهای اسلامی به عربستان سفر خواهد کرد که ممکن است در این سفر نیز موضوعاتی در زمینه عمره مفرده منعکس شود.بسیاری هم منتظر سفر رییس جمهوری به عربستان برای سهولت تشرف زائران ایرانی به سرزمین وحی هستند.

حمایت دولت از سفرهای زیارتی، در عمره هم محقق می‌شود؟

فاطمه سلامی، یکی از مشتاقان تشرف به خانه خدا می‌گوید: دولت سیزدهم اقدامات خوبی در زمینه زیارت داشته است. سفر عتبات با برنامه‌های دولت ساماندهی شده که ما امیدواریم برای سفر به سرزمین وحی هم‌حمایت‌هایی صورت گیرد تا آنهایی سال‌ها ودیعه‌گذاری کردند، بتوانند سفری ایمن و البته ارزان را تجربه کنند.

دولت سیزدهم به سفرهای زیارتی ارزان اشاره کرده و آن را در دستور کار قرار داده است. همین امر‌ موجب شده تا بسیاری منتظر حمایت دولت از سفر عمره هم باشند تا هزینه سفر کاهش یابد.

سفر عمره از سال ۹۴ با تعرض به دو‌ نوجوان ایرانی در فرودگاه جده تعطیل شد و به دلیل عدم رسیدگی سعودی‌ها، اعزامی صورت نگرفت، همان سال روابط ایران و عربستان متوقف و حتی حج تمتع پس از یک سال توقف، با مذاکرات مسئولان حج کشورها صورت گرفت. اکنون عمره مفرده با برقراری روابط دو‌ کشور با پذیرش شروط ایران توسط سعودی‌ها برقرار خواهد شد. باید دید چه تسهیلات و رقمی برای این سفر مفرده اعلام خواهد شد و آیا زائر ایرانی توان شرکت را دارد؟

انتهای پیام/

ارسال نظر