صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۰ - ۱۷ آبان ۱۴۰۲
در گفت‌وگو با آنا مطرح شد؛

تحقیقات نانو و بیو در حوزه زمین‌شناسی انجام می‌شود

رئیس اداره نانو بیو زمین سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور از انعقاد تفاهم‌نامه‌ای در راستای اجرای تحقیقات نانو و بیو در حوزه زمین‌شناسی خبر داد.
کد خبر : 877774

زهره برومند، رئیس اداره نانو و بیو زمین سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور در گفت‌وگویی با خبرنگار گروه علم و فناوری آنا گفت: سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور مجموعه فوق العاده و جامعی از دستگاه‌هایی آنالیزی دارد، دستگاه‌هایی که برای مجموعه‌های معدنی و زمین‌شناسی و اکتشاف معدنی بسیار کاربردی اند.

وی ادامه داد: این سازمان کارشناسان زبده و سرشناسی هم در زمینه اکتشافات مواد معدنی دارد که آن‌ها بر اساس آنالیز‌های این دستگاه ها، آنومالی و اکتشاف و فرآوری سنگ‌ها را انجام می‌دهند.

این محقق افزود: پیش از این آنومالی به عنوان نیکل در ایران نداشتیم؛ اما به واسطه این اکتشافات، سازمان زمین‌شناسی توانسته است در منطقه بیرجند آنومالی تشخیص دهد که عنصر آن، کانسار متفاوتی با کانسار‌های دیگر دنیا دارد.

وی عنوان کرد: این کانسار ارسنیت بسیار بالایی دارد و ما با روش مرسوم و به‌کارگیری فناوری‌های نو و بایو فناوری بخش آزمایشگاهی اداره نانو بایو سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی نمی‌توانیم این معضل را برطرف کنیم.

این محقق گفت: این معضل در مرحله آزمایشگاهی رخ داده و نتیجه مطلوب آن را نیز دریافت کرده‌ایم؛ اما نمی‌دانیم آیا نتایج آن پاسخگوی صنعت است یا خیر.

وی اظهار کرد: بیشتر کارشناسان این سازمان متشکل از کارشناسان زمین‌شناس و اکتشاف هستند. در این سازمان متخصص برق، مکانیک و کارشناسان دیگری که لازم باشد که این پایلوت‌ها را راه‌اندازی کنند، نداریم.

برومند ادامه داد: مرکز تحقیقات فرآوری معدنی ایمیدرو از این لحاظ کاملاً تجهیز شده است.  پایلوت‌های مجهز و کارشناسانی دارد که اکنون در سازمان زمین‌شناسی با کمبود آن مواجهیم؛ بنابراین به منظور استفاده از ظرفیت‌های این دو مجموعه اداره نانو بیو زمین سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور با مرکز تحقیقات فرآوری معدنی ایمیدرو در شانزدهمین نمایشگاه فناوری نانو تفاهم نامه‌ای را امضا کرد.

وی تصریح کرد: سازمان زمین‌شناسی مجهز به یک سری دستگاه‌های آنالیزی و مرکز تحقیقات فرآوری معدنی ایمیدرو نیز مجهز به دستگاه‌های دیگر است. تخصص‌های متفاوتی در دو سازمان و دو مجموعه وجود دارد که می‌توان از این ظرفیت‌ها به نفع پژوهش‌هایی که قرار است به ویژه در زمینه معدن انجام شود، استفاده کنیم.

این مسئول ادامه داد: طبق این تفاهم‌نامه ما می‌توانیم دانش فنی که تولید کرده ایم را با استفاده از ظرفیت‌های پایلوت مرکز تحقیقات فرآوری معدنی ایمیدرو تبدیل به دانش صنعتی کنیم.  کاری که برای هر دو مجموعه سودآور است.

وی به شرایط سخت کار پژوهشگران سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور پیش از امضای این تفاهم نامه پرداخت و در این خصوص گفت: پیش ازعقد این تفاهم نامه کارشناسان این سازمان به راحتی قادر به استفاده از پایلوت‌های مرکز تحقیقات فرآوری معدنی ایمیدرو نبودند و موانع بسیار زیادی پیش رو داشتند به همین دلیل بسیاری از تحقیقات ما متاسفانه در حد یک گزارش باقی می‌ماند.

برومند اظهار کرد: قطعا عقد چنین تفاهم نامه‌ای به نفع کشورمان است تا کار‌های تحقیقاتی کاربردی و نتایج مطلوب آن نیز وارد صنعت و معدن شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر