صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۱۵ - ۱۶ آبان ۱۴۰۲

اسلامی: نمایندگان خبرگان برای انتخابات نیازی به شرکت در آزمون اجتهادی ندارند

سخنگوی ستاد انتخابات کشور گفت: اگر کسی سابقه نمایندگی در مجلس خبرگان را داشته باشد، نیازی نیست در آزمون اجتهادی شرکت کند.
کد خبر : 877518

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری علم و فناوری آنا،  محسن اسلامی سخنگوی ستاد انتخابات کشور در برنامه صبح بخیر ایران، گفت: اکنون ۱۱۶ روز تا موعد رأی گیری داریم، در مجلس شورای اسلامی حدود ۲۵ هزار داوطلب داشتیم که اکنون در دست بررسی هستند و از ۱۹ آبان اعلام نتیجه احراز را خواهیم داشت. بعد از آن دو روز برای اعتراض زمان داده می‌شود و بررسی مجدد صورت خواهد گرفت، در اواسط دی ماه به بعد نامزد‌ها اعلام خواهند شد.

وی در مورد شرایط انتخابات مجلس خبرگان گفت: فرایند ثبت نام از ۱۴ آبان شروع شده و تا به امروز ۵۵ نفر ثبت نام قطعی داشتند. فرمانداری‌های مراکز استان به همراه ستاد انتخابات وزارت کشور میزبان داوطلبان خواهند بود. در فرمانداری قم و ستاد انتخابات وزارت کشور، هر داوطلبی می‌تواند برای هر حوزه انتخابیه اقدام کند، در صورتی که در بقیه فرمانداری‌ها ثبت نام مربوط به همان حوزه انجام می‌شود.

اسلامی اظهار داشت: مراجعه به صورت حضوری و از ساعت ۸ صبح تا ۱۸ است. در این فرایند  ارائه شناسنامه، کارت ملی، دو قطعه عکس و اصل مدرک حوزوی سطح ۴ الزامی است. همچنین پرسش‌نامه‌ای تدوین شده که در محل توسط داوطلبین تکمیل خواهد شد. در ادامه آن یک شناسه رهگیری در اختیار داوطلب قرار می‌گیرد و فرایند‌های بعدی در اختیار شورای نگهبان است.

وی در ادامه اظهار داشت: اگر کسی سابقه نمایندگی را داشته باشد، نیازی به شرکت در آزمون اجتهادی نیست. شورای نگهبان بر اساس قانون می‌تواند از دستگاه‌ها کمک بگیرد، اما در بحث علمی شورا آزمونی را تدوین کرده و صلاحیت علمی داوطلبان را از طریق آن مورد بررسی قرار می‌دهد.

اسلامی در مورد تبلیغات نامزد‌ها گفت: در قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی، ذیل ماده ۸۳ تغییراتی صورت گرفته است. بر اساس این قانون باید‌ها و نباید‌ها در کنار دستورالعمل‌هایی ارائه می‌شوند. همچنین شورای عالی فضای مجازی نیز دستورالعمل‌هایی را ارائه کرده و در بند ۲۶ سند منتشر شده نیز به موضوع تبلیغات در بستر فضای مجازی پرداخته شده است.

وی افزود: در پی مصوبه‌ای که در هیئت اجرایی مرکزی انتخابات داشتیم، دستورالعمل‌هایی تدوین و در اختیار هیئت قرار گرفت. دستورالعمل تبلیغات مبنایی برای داوطلبان در این حوزه خواهد بود. امسال همچنین دو ماده ۷۴ و ۸۱ به قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی اضافه شده است.

اسلامی اظهار کرد: ماده ۷۴ به کلیه دستگاه‌های مدیریتی اجازه داده که در حوزه تبلیغات به داوطلبان خدمات ارائه دهند. برای مثال اگر دستگاهی مکان مناسبی را در اختیار دارد، نامزد می‌تواند از آن استفاده کند. در این راستا صدا و سیما، شهرداری و همه دستگاه‌های دولتی به نامزد‌ها خدمات‌رسانی می‌کنند. این امر باعث می‌شود کسی که از امکانات زیادی برخوردار نیست نیز بتواند در حوزه تبلیغات ورود کند. صداوسیما در این دوره در حال تنظیم فرکانسی محلی برای هر حوزه است.

وی در آخر در مورد مصوبات مربوط به فضای مجازی اظهار داشت: در این راستا به درخواست شورای عالی فضای مجازی سندی در حال تنظیم است، از طرفی در حوزه تبلیغات به فضای مجازی نیز پرداخته شده است.  

انتهای پیام/

ارسال نظر