صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۴۷ - ۰۳ خرداد ۱۳۹۵

بیانیه حزب ندای ایرانیان درباره انتخابات هیات رئیسه مجلس دهم: بهترین راه تعامل دو کاندیدای اصلی ریاست مجلس است

حزب ندای ایرانیان درباره انتخابات هیات رئیسه مجلس دهم با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد: معتقدیم بهترین و ایده‌ال‌ترین نتیجه، در انتخاب رئیس مجلس صرفا از مسیر گفت‌وگو، همدلی و نهایتا تعامل و توافق دو کاندیدای اصلی ریاست می‌گذرد.
کد خبر : 87749

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، متن بیانیه این حزب به شرح زیر است:


«سه ماه از چشیدن شهد شیرین پیروزی در انتخابات هفتم اسفند می گذرد و کمتر از یک هفته دیگر دهمین دوره مجلس شورای اسلامی آغاز به کار خواهد کرد.


تردیدی نیست موفقیت و کامیابی لیست امید در شرایطی پدید آمد که مجموعه نیروهای دلسوز، معتدل و تحول خواه ایران با درک شرایط خاص کشور از مطالبات حداکثری چشم پوشیده و با عقلانیت و واقع گرایی رو به ائتلاف حداکثری آورده و از سوی دیگر شهروندان خواستار تغییر نیز به امید ایجاد آرامش و رونق اقتصادی به میدان آمدند و به لیستی رای دادند که تعامل و همگرایی نقطه عطف آن بود. به این ترتیب در شرایطی که ردصلاحیت های گسترده مانع از حضور چهره های شاخص احزاب و گروه های سیاسی در عرصه انتخابات شد و در نگاه اول به نظر می رسید تندروهای اصولگرا کار راحتی برای تسخیر مجلس شورای اسلامی در پیش دارند بزرگان و فعالان جبهه اصلاحات و البته شهروندان تحول خواه، تسلیم نشده و با رفتاری دوراندیشانه و سیاست ورزی حرفه ای به جای قهر و کدورت، نسل جدیدی از فعالان سیاسی را مورد حمایت قرار دادند و در کنار آن با حمایت از نیروهای معتدل و مستقل، زمینه موفقیت با دستان بسته را فراهم آوردند و برگی زرین در کارنامه اصلاح طلبی به ثبت رساندند.


با این وجود مرور اتفاقات رخ داده در هفته گذشته و تشدید نزاع و مشاجره رسانه ای بر سر کسب کرسی ریاست مجلس، چشم انداز نگران کننده ای ترسیم کرده و حزب ندای ایرانیان در این مقطع تاریخی وظیفه خود می داند نسبت به روند در پیش گرفته شده هشدار داده و نگرانی خود را بابت رفتارهای احساسی و نگاه کوتاه مدتی که ممکن است بنیان ائتلاف بلندمدت نیروهای معتدل و دلسوز کشور را سست کند ابراز دارد.
شاید ناخوشایند ترین تصویری که این شرایط ایجاد کرده این باشد موضوعی که تکلیفش باید پشت درهای بسته و در جلسات دوجانبه و با مشارکت نمایندگان مجلس روشن می شد به رسانه ها و فضای عمومی کشیده شده و ریاست مجلسی که در حالت ابتدایی به هرکدام از دو داوطلب اصلی می رسید باعث خرسندی می شد به گونه ای جنبه برد/باخت و حیثیتی پیدا کرده که هر نتیجه ای در نهایت رقم بخورد اسباب نارضایتی و موضع گیری حامیان کاندیدای مقابل را فراهم کرده و تصویری از کاهش اعتبارو ناکامی بازنده را در اذهان پدیدار خواهد کرد. چنین روندی احتمال افزایش نزاع سیاسی در چهارسال آینده و کارشکنی متقابل را افزایش داده و در این میان بازنده اصلی همان مردمی خواهند بود که با هزاران امید و آرزو، مهر تائید بر لیست امید زدند.


این در حالی است که در ایام تبلیغات انتخاباتی و پیش از ایجاد دوقطبی کاذب کنونی، احساس همدلی و همراهی هر دو کاندیدای کنونی ریاست، آنقدر چشمگیر بود که تصور ریاست مجلسِ هر کدام، احساس ناکامی و نارضایتی در میان طیف مقابل به وجود نمی‌آورد.


حزب ندای ایرانیان در هفته های گذشته با درک شرایط خاصی سیاسی و لزوم حفظ وحدت و همدلی میان دلسوزان و خردمندان و معتدلین کشور، از هرگونه اظهار نظر رسمی در خصوص ریاست مجلس خودداری و تلاش کرد از دو قطبی کردن فضا جلوگیری کند. تحلیل حزب ندای ایرانیان از ابتدا این بود که پیروزی مشترک اعتدال گرایان، اصلاح طلبان و اصولگرایان معتدل، بزرگترین نتیجه دوراندیشی و تدبیر فعالان سیاسی بوده و شکست خوردگان انتخابات که نتیجه را از دست رفته می بینند در صدد هستند با اختلاف افکنی میان نیروهای پیروز، موضوع رقابت بر سر کسب کرسی ریاست را دستمایه ای قرار داده و به این ترتیب میان جبهه پیروز انشقاق به وجود بیاورند.


متاسفانه مرور فضای سیاسی در روزهای گذشته بر این احساس نگرانی حزب ندای ایرانیان مهر تائید زد و اکنون اوضاع به وجود آمده حکایت از یک روند نگران کننده در عرصه سیاسی دارد و فضا به گونه ای پیش رفته که هر نتیجه ای در انتخاب رئیس مجلس رخ دهد همراه با ایجاد کدورت و تلخکامی میان اصلاح طلبان و اعتدال گرایان از یکسو و شادکامی بازندگان انتخابات از سوی دیگر خواهد بود و در این شرایط دور از انتظار نیست فردای انتخاب رئیس مجلس، دور تازه ای از جنگ روانی، تحقیر و تخریب از جانب اصولگراهای تندرو علیه کاندیدای شکست خورده آغاز شده و بر طبل انشقاق و اختلاف محکم تر کوبیده شود.


حزب ندای ایرانیان البته کاملا قبول دارد که نتیجه رقم خورده در انتخابات مجلس به این معنی است که مردم تغییر در قوه مقننه را می خواهند اما منحصر کردن تغییر در کرسی ریاست، نوعی تقلیل گرایی بی حاصل بوده و نادیده گرفتن دیگر وجوه تغییر را در پی دارد. آری؛ پیام این انتخابات تغییر بود اما تغییر در مشی و رویکرد مجلس وجوه مختلفی داشته و نباید منحصرا به سمتی پیش برویم که اگر تغییر در کرسی ریاست مجلس به هردلیلی حاصل نیامد این تلقی به وجود بیاید که تحول خواهان در مجلس شکست خورده و تغییر به بن بست خورده است. به اعتقاد حزب ندای ایرانیان، تغییر جهت گیری های کلی مجلس، تغییر هیات رئیسه مجلس، تغییر هیات رئیسه کمیسیون ها و تغییر فضای عمومی تصمیم گیری ها در پارلمان، همه بخشی از جنبه های تحول در مجلس دهم محسوب شده و بیم آن وجود دارد که تمرکز بیش از حد اصلاح طلبان بر تغییر ریاست مجلس، فراکسیون امید را از برنامه ریزی برای تحقق این وجوه باز دارد.


از سوی دیگر ورود برخی اصلاح‌طلبان به عرصه مجادله و حمله به اصولگرایان معتدل، نگران کننده بوده و تبعات خوبی به همراه ندارد. اصلاح طلبان نباید فراموش کنند که رقابت بر سر کسب کرسی ریاست مجلس همه ماجرا نبوده و دنیا با این انتخابات پایان نمی پذیرد بلکه چهارسال سخت و حساس در پیش بوده و برای تحقق خواست های بهبودخواهانه به همراهی و همسویی همه نمایندگان مستقل و معتدل نیاز مبرم وجود دارد. در چنین شرایطی این نگرانی به صورت جدی وجود دارد که رفتارهای نامناسب، تحریک کننده و تفرقه آمیز، ائتلاف شکل گرفته در هفتم اسفندماه را متزلزل کرده و دورنمای تیره و تاری پیش روی همکاری بلند مدت نیروهای دلسوز و معتدل کشور برجا بگذارد.


لذا حزب ندای ایرانیان بدین وسیله ضمن تاکید بر لزوم تعامل و گفت‌وگو میان هر دو داوطلب کرسی ریاست مجلس و دفاع از استمرار ائتلاف ایجاد شده در هفتم اسفند و تلاش برای حفظ وحدت و همدلی، تاسف خود را از فضای تقابل ایجاد شده در سطح رسانه‌ها و فضای مجازی ابراز می‌دارد و از همه جریان‌ها و فعالان سیاسی درخواست می‌کند به جای دامن زدن به دو قطبی و مشاجره رسانه‌ای، همه تلاش و انرژی خود را معطوف برنامه‌ریزی برای بهبود وضع موجود کنند. چرا که به جد معتقدیم بهترین و ایده‌ال‌ترین نتیجه، در انتخاب رئیس مجلس صرفا از مسیر گفت‌وگو، همدلی و نهایتا تعامل و توافق دو کاندیدای اصلی ریاست می‌گذرد و تعامل و مدارا در تمام مسیر صعب و سخت پیش رو را رمز نهادینه کردن نقش آفرینی مستمر خردگرای اصلاح طلبان در مسیر توسعه پایدار کشور می‌دانیم.»


انتهای پیام/

ارسال نظر