صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۰۵ - ۱۶ آبان ۱۴۰۲

ثبت ۲ ژن جدید در پایگاه داده آمریکا توسط دانش‌آموخته دانشگاه آزاد

۲ ژن جدید توسط دانش‌آموخته دکتری تخصصی دانشگاه آزاد شهرکرد در پایگاه داده NCBI آمریکا به ثبت رسید.
کد خبر : 877470

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، ۲ ژن جدید از دو باکتری استرپتوکوکوس و پدیکوکوکوس توسط مریم صفرپور و توحید پیری دانش‌آموختگان دکتری تخصصی ژنتیک و بیوتکنولوژی دانشگاه آزاد شهرکرد در پایگاه داده NCBI آمریکا به ثبت رسید.

به گفته پژوهشگران، ژن‌های rRNA از دو باکتری استرپتوکوکوس و پدیکوکوکوس گونه TP۷۱ ثبت شدند. این دو ژن کد کننده RNA ربیوزومی (rRNA) هستند. RNA ریبوزومی رایج‌ترین شکل RNA است که در سلول‌ها یافت می‌شود و مولکول‌هایی بوده که در ساختار ریبوزوم‌ها شرکت می‌کنند. ریبوزوم‌ها اندامک‌هایی هستند که وظیفه سنتز پروتئین‌ها را بر عهده دارند.

مریم صفرپور در گفت‌وگو با خبرنگار آنا درباره این باکتری‌‌ها گفت: RNA همراه با DNA و پروتئین، سه ماکرو مولکول اصلی بوده که برای همه گونه‌های شناخته شده زیستی، ضروری هستند. RNA‌های ریبوزومی نوعی RNA غیر کد کننده بوده و در سنتز پروتئین نقش دارند.
 
وی افزود: این دو ژن ثبت‌شده، دو rRNA باکتری هستند و از اجزای اصلی سلولی محسوب می‌شوند. در پروژه تحقیقاتی به توالی دو ژن جدید در باکتری‌های استرپتوکوکوس و پدیکوکوکوس برخوردیم که در پایگاه‌های داده ژنومی معتبر وجود نداشتند. پس از اطمینان از صحت جدید بودن ژن‌های مذکور، توالی آنها به پایگاه داده NCBI آمریکا ارسال و با انجام داوری در نهایت اسامی این دو ژن، به نام این دانش‌آموختگان در پایگاه داده NCBI آمریکا ثبت شد.

فرشید خیری معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد نیز عنوان کرد: مریم صفرپور فارغ‌التحصیل دکتری تخصصی ژنتیک مولکولی دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد، حدود ۱۰ سال فعالیت در حوزه ژنتیک و بیوتکنولوژی را در سابقه علمی خود به ثبت رسانده و نتیجه آن مقالات علمی در مجلات معتبر بین‌المللی است که همگی با نام این واحد دانشگاهی به چاپ رسیده‌اند.

انتهای پیام/

ارسال نظر